Poljot - dylemat ze wskazówkami
Odpowiedz do tematu

: Poljot - dylemat ze wskazówkami
Mam Poljota - foto 1.jpg. Znalazłem w necie foto takiego samego Poljota z zupełnie innymi wskazówkami - czerwony sekundnik. U mnie jest czarny. Które wskazówki są oryginalne?

Ostatnio zmieniony przez Eustachy 2012-02-22, 12:58, w całości zmieniany 1 raz
"Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."

E.Stachura " Cała jaskrawość "
:
...po mojemu te drugie

:
oba zestawy sa od poljota i oba od werku 2614.N, czy są od dokładnie tego modelu/tej wersji tarczy... tylko katalogi, bo ta "17" to był podstawowy wół roboczy poljota przez prawie 3 dekady - wersja jest od... :mrgreen:

:
Dzięki za fachową poradę. Będę szukał w katalogach.

"Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."

:
Powiem tak mi się te wskazówki w obu poljotach komponują z tarczą. Moim zdaniem to oryginalne wskazówki od tego zegarka.

Ostatnio zmieniony przez Aronus 2012-02-22, 13:49, w całości zmieniany 2 razy
:
Przejrzałem kilka katalogów w necie.
W zależności od roczników i kopert są i takie i takie.
Niestety mojego nie znalazłem - były, ale podobne, np. taki sam cyferblat ale z napisami w cyrylicy.
Z resztą to nie jest takie ważne. Byłem po prostu ciekaw i założyłem, że któryś z Kumotrów może się z takim zegarkiem już zetknął .
Dziękuję za pomoc.

:
Eustachy napisał/a:
Dzięki za fachową poradę. Będę szukał w katalogach.

mała podpowiedź:
http://www.chinawatches.pl/viewtopic.php?t=2941

wieksza podpowiedź:
https://plus.google.com/photos/113098239036073221216/albums?banner=pwa&gpsrc=pwrd1#photos/113098239036073221216/albums

sygeruję zaczac od katalogu poljota na '72, potem '77 potem "Soviet Wrist Watches (1983?)"oraz '92 i '94 - są tam zbliżone modele, pewnie i trafisz swojego.

Ostatnio zmieniony przez voli 2012-02-22, 14:25, w całości zmieniany 1 raz
:
Ja mam takiego

i jakoś mi ten czerwony sekundnik nie pasuje.

Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
:
@voli
Powiem tak. Zacząłem od lektury spamerki Kumotrów, ale nie ma tam dokładnie takiego modelu "export". Te linki przeglądam już od kilku dni :grin:
Ale dziękuję za łagodny ton wypowiedzi. Przynajmiej nie nawrzucałeś mi od melepetów. :mrgreen:
@buran
Mój jest 100% taki sam, wiec chyba to jest wzorzec :wink: wyglądu.
Czyli możemy temat zamknąć.

edit1. Chociaż jak się dobrze przyjrzeć , to mamy inny krój pisma słowa "Poljot" oraz napis "made in USSR" jest inaczej umieszczony (podzielony).
W sumie to trzy różne zegarki pod względem tarczy. Każdy ma inny rodzaj układu napisów.

Ostatnio zmieniony przez Eustachy 2012-02-22, 18:43, w całości zmieniany 2 razy

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum