Dziwne objawy automatu
Odpowiedz do tematu

tara
[Usunięty]
: Dziwne objawy automatu
Mam taki objaw w automacie. Zegarek długo leżakował i myslałem, że się rozchodzi, ale przy wkładnaiu np. kurtki, czy innych niesoordynowanych ruchach, zegarek lubi się przyciąć. Czyli staje na chwile i rusza dopiero po rozruszaniu. Dodatkowo przez noc gubi 5 min, ale to już chyba kwestia regulacji. Co to może być?

:
U mnie było podobne haczenie, okazało sie ze śrubka mocująca werk do ringu była luźna i wachnik o nią haczył

..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..

Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
:
tara a może chociaż powiedz jaki to zegarek :wink:

The future will start tomorrow, not today.

G. Gerlach - polskie zegarki
:
A kiedy ostatnio był w czyszczeniu i smarowaniu?

J.

tara
[Usunięty]
:
Na smarowaniu to nie wiem kiedy był bo historii jego nie znam. Zegarek to francuz na takim mechanizmie:

Objaw gubienia 5min występuje tylko w nocy na ręce chodzi w miarę dobrze. Przycinać też się już przestał przez chwilę.

Ostatnio zmieniony przez Maxio 2011-11-28, 10:37, w całości zmieniany 1 raz
:
Moim zdaniem trzeba mu zrobić przeglad, na podstawie Twojego opisu trudno jednoznacznie postawić diagnozę.

:
Mechanizm wygląda przede wszystkim na dość intensywnie eksploatowany, a do tego brudny. Wahnik byl zdejmowany, i to raczej nie raz (albo raz ale bez specjalnych umiejętności ;-) ). Z ciekawości, rzuc okiem na dekiel od spodu - pewnie bedą jakieś inskrypcje serwisowe.
Wiem że tonie jest specjalnie odkrywcze :lol: - ale zacznij od jego serwisu. W tym stanie powodem może być wszystko.
To jest Lip jakiś Jacek ?

tara
[Usunięty]
:
Zdjęcie dałem poglądowe, bo to mój drugi zegarek z takim samym werkiem. Ten z fotki jeszcze nawet nie dotarł do zegarmistrza, a jak się kupuje zegarek za kilka złotych to trzeba się liczyć z tym, że nie będzie on chodził :mrgreen: .Jest to Yema

Ostatnio zmieniony przez tara 2011-11-28, 13:53, w całości zmieniany 1 raz
:
ALAMO napisał/a:

To jest Lip jakiś Jacek ?

France Enauches 3610 lub pochodny

J.

Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2011-11-28, 21:10, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum