Witam
Moja Helvetka wymaga czyszczenia. Nie wiem kuna jak, ale dostała wilgoci i się porobiły
zielone złe rzeczy wokół indeksów. Może któryś z Kumotrów zamieszkuje okolice chciałby pomóc lub może znacie jakichś szpecjalistów
Odpowiedz do tematu
: Helvetia czyszenie tarczy
:
Dzisiaj nie dam rady i tak delikatnie na klawisza naciskam coby bachorków (kochane aniołki ) nie pobudzić. w sobotni poranek opstrykam i umieszczę.
:
Są foty ale wszystkich przepraszam za jakoś (komórą pstrykane). Fotograf ze mnie jak z koziej dupy trąba (jak mnie ktoś skrytykuje za jakość, małą czytelność, nicniewidoczność, to się kuna obrażam )
:
Szczerze mówiąc g***o widać
Wygląda na wilgoć
Daj ostrzejsze w dobrym świetle.
Wygląda na wilgoć
Daj ostrzejsze w dobrym świetle.
:
Siekuna nie da
Pół dnia spędziłem z żony aparatem (+statyw) i dupa, kompletnie się nie znam na aparatach.
Wilgoć w 100% tylko jak to usunąć. Zegarek wymiata i szkoda trochę aby się tak zielenił
Pół dnia spędziłem z żony aparatem (+statyw) i dupa, kompletnie się nie znam na aparatach.
Wilgoć w 100% tylko jak to usunąć. Zegarek wymiata i szkoda trochę aby się tak zielenił
:
Spróbuj delikatnie (delikatnie !!!) umyć, np. wilgotnym patyczkiem do czyszczenia uszu, czy kawałkiem chusteczki higienicznej nawiniętym na wykałaczkę.
Ale obawiam się, że po zmyciu zielonego nalotu zostaną ciemne plamki.
Ale obawiam się, że po zmyciu zielonego nalotu zostaną ciemne plamki.
:
Odpowiedz do tematu
Niewiele z tym zrobisz. Możesz delikatnie umyc, natomiast obawiam się że to albo wcale nie zejdzie, albo zejdzie z lakierem.
Tarcza jest na 99% miedziana, a te zieleniaki to po prostu wychodząca patyna tam, gdzie tarcza nie była zabezpieczona lakierem - od krawędzi i od dziurek na nakładane indeksy.
Tarcza jest na 99% miedziana, a te zieleniaki to po prostu wychodząca patyna tam, gdzie tarcza nie była zabezpieczona lakierem - od krawędzi i od dziurek na nakładane indeksy.