Odpowiedz do tematu
: Wskazówki ETA, a ST
Witam. Mam nadzieję, że na tym forum już z racji nazwy uzyskam odpowiedź na moje pytanie. Robię moda na starym automacie eta 2472 i jestem ciekaw czy wskazówki jakieś ładne /świecące/ od "skośnookich" mechanizmów ST będą pasować. Tzn. chciałbym wiedzieć czy wskazówki pomiędzy różnymi mechanizmami ETA będą pasować miedzy sobą oraz czy Chińczycy w swoich ST, które są kopią ETA zmieniali średnice osiek? Trochę może to pytanie nie jest fachowe i chaotyczne ale właśnie takiej wiedzy potrzebuję. Ciekaw też jestem czy tarcze do ST mają takie same mocowania jak w ich odpowiednikach ETA.
: Re: Wskazówki ETA, a ST
Nie wiem jak tam ST, ale zdaje się, że wskazówki minutowa i godzinowa od seikaczy będą pasować. Sekundowe są inne. Może te linki pomogą:
1) minutowe i godzinowe do seiko/eta
2) sekundowe do eta
Ze wskazówkami od ST jeszcze nie kombinowałem, więc nie wiem.
pozdrawiam
Narfas
hary70 napisał/a: |
Witam. Mam nadzieję, że na tym forum już z racji nazwy uzyskam odpowiedź na moje pytanie. Robię moda na starym automacie eta 2472 i jestem ciekaw czy wskazówki jakieś ładne /świecące/ od "skośnookich" mechanizmów ST będą pasować. Tzn. chciałbym wiedzieć czy wskazówki pomiędzy różnymi mechanizmami ETA będą pasować miedzy sobą oraz czy Chińczycy w swoich ST, które są kopią ETA zmieniali średnice osiek? Trochę może to pytanie nie jest fachowe i chaotyczne ale właśnie takiej wiedzy potrzebuję. Ciekaw też jestem czy tarcze do ST mają takie same mocowania jak w ich odpowiednikach ETA. |
Nie wiem jak tam ST, ale zdaje się, że wskazówki minutowa i godzinowa od seikaczy będą pasować. Sekundowe są inne. Może te linki pomogą:
1) minutowe i godzinowe do seiko/eta
2) sekundowe do eta
Ze wskazówkami od ST jeszcze nie kombinowałem, więc nie wiem.
pozdrawiam
Narfas
:
Odpowiedz do tematu
Wielkie dzięki. To już mi dużo pomogło. Jak ktoś ma jeszcze pomysły to za wszystkie będę wdzięczny. Jeszcze tylko kwestia tarczy.