Kumotrowie przykra sprawa-zaparował mój najstarszy chińczyk
Co najlepsze nie miałem z tym zegarkiem nigdy żadnych problemów,nieraz już moknął, aż tu dzisiaj wracam na rowerze do domu i zaczął się lekki deszczyk, przyjeżdżam na miejsce i moim oczom ukazuje się taki widok:
Od razu go rozkręciłem i wysuszyłem, ale co dalej?
Póki co go nie skręcam-jak mam go uszczelnić?
Z góry dzięki za pomoc
Odpowiedz do tematu
: Zaparowana maryna...
:
Szybka z plexi?
J.
J.
:
Ano.
:
Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2011-08-07, 23:22, w całości zmieniany 1 raz
I tyle.
Kopulaste pleksi zawsze trochę "pracuje" - trzaby przed ałożeniem nowej szybki zaaplikować jakiś bezbarwny a nie twardniejący kit (silikony się chyba nie sprawdzają).
J.
Kopulaste pleksi zawsze trochę "pracuje" - trzaby przed ałożeniem nowej szybki zaaplikować jakiś bezbarwny a nie twardniejący kit (silikony się chyba nie sprawdzają).
J.
Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2011-08-07, 23:22, w całości zmieniany 1 raz
:
Czyli muszę kupić nową pleksę i na czymś ją podkleić?
Ta już się nie nadaje do ponownego wklejenia?
Ta już się nie nadaje do ponownego wklejenia?
:
Jak nie jest uszkodzona to się nadaje, a np na allegro znajdziesz klej do szkiełek z dokładnym aplikatorem i powinno być ok.
:
Ok-mógłbyś podać jakiegoś linka do tego kleju?
Jak wyciągnąć tą pleksę-po prostu wypchać?
Jak wyciągnąć tą pleksę-po prostu wypchać?
:
Dzięki
:
Tak, powinna ocaleć. Ale jeżeli szkiełko jest dobrze spasowane, załżenie z powrotem może nie być łatwe - normalnie robi się to tzw. pająkiem. Istnieje co prawda sposób "ręczny", ale wymaga wyjęcia mechanizmu.
J.
Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2011-08-08, 13:36, w całości zmieniany 1 raz
Czino napisał/a: |
Ok-mógłbyś podać jakiegoś linka do tego kleju?
Jak wyciągnąć tą pleksę-po prostu wypchać? |
Tak, powinna ocaleć. Ale jeżeli szkiełko jest dobrze spasowane, załżenie z powrotem może nie być łatwe - normalnie robi się to tzw. pająkiem. Istnieje co prawda sposób "ręczny", ale wymaga wyjęcia mechanizmu.
J.
Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2011-08-08, 13:36, w całości zmieniany 1 raz
:
Koperta i tak jest pusta Jacek
:
A ja polecam kleje swiatłoutwardzalne np UHU do szkła - idealnie przezroczysty, zalewamy szczeline pomiedzy szkłem a górą bezela, czekamy az się ładnie rozejdzie, usuwamu ewentyalne zabrudzenia i wystawiamy na swiatło (najlepiej słoneczne lub kwarcówki).
Można tez innych firm np: LOXEAL 30-26 dostepny np tu:
http://www.kleje-szu.pl/z...e/do_szkla.html
z powyższej oferty dobre też są kleje metakrylowe dające idealne klejenie pleksi (pleksi to polimetakrylan metylu)
Można tez innych firm np: LOXEAL 30-26 dostepny np tu:
http://www.kleje-szu.pl/z...e/do_szkla.html
z powyższej oferty dobre też są kleje metakrylowe dające idealne klejenie pleksi (pleksi to polimetakrylan metylu)
:
To teraz już nie wiem, który najlepiej wziąć...
Jak wygląda cenowo sprawa tych światłoutwardzalnych?
Bo cen nie widzę na tej stronie
Jak wygląda cenowo sprawa tych światłoutwardzalnych?
Bo cen nie widzę na tej stronie
:
Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2011-08-08, 17:07, w całości zmieniany 1 raz
Fakt, że utwardzalne UV są łatwiejsze w zastosowaniu.
J.
J.
Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2011-08-08, 17:07, w całości zmieniany 1 raz
:
Odpowiedz do tematu
UHU kosztuje 22pln za strzykawkę 2ml, a starcza na ....i jeszcze trochę.
Ma jeszcze jedno super zastosowanie można zrobić grube szkło warstwowe do diverka z szafiru cienkiego na wierzch i mineralnego na spód - wychodzi pare razy taniej od grubego szafiru i można dobrać dwa o różnych srednicach zebu lepiej do bezela pasowało (zamiast fazowanego)
Ma jeszcze jedno super zastosowanie można zrobić grube szkło warstwowe do diverka z szafiru cienkiego na wierzch i mineralnego na spód - wychodzi pare razy taniej od grubego szafiru i można dobrać dwa o różnych srednicach zebu lepiej do bezela pasowało (zamiast fazowanego)