Odpowiedz do tematu
: 7s26-Seiko
Ostatnio zmieniony przez MirekL 2011-07-21, 15:19, w całości zmieniany 1 raz
Witam,od jakiegos czasu moj Monster ma problem z rezerwa chodu,tzn jak go nosze non stop to ok,ale jak go odloze na 6 godzin to sie zatrzymuje.Dokladnosc jest ok.Ile mnie to wyniesie i czy sie oplaca?pzdr
Ostatnio zmieniony przez MirekL 2011-07-21, 15:19, w całości zmieniany 1 raz
:
cirka 150 pln w serwisie u zwykłego zegarmajstra to pewnie taniej . Tylko niech szczelność sprawdzą po zmontowaniu .
:
150zl to juz troche jest
:
Jeżeli 7s26 traci rezerwę to dość alarmujący sygnał. A ten werk tylko pozornie jest prosty - prawidłowe składanie wymaga znajomości przynajmniej karty serwisowej. Dlatego warto poszukać zakładu w którym je znają. A takie zwykle najtańsze nie są.
J.
J.
:
kurde,to co mi piszecie nie brzmi zachecajaco...moze poszukac jakies piatki za male pieniadze i przelozyc mechanizm?
:
To samo kiedyś usłyszałem, bo po prostu taniej.
:
I tak co roku
J.
J.
:
A swoja drogą, ciekawe z czego to wynika - bo spadająca rezerwa to dość częsta przypadłość tego werku. Który z kolei jest nie do zaj$@! w normalnej eksploatacji ...
:
Ja miałem jeden przypadek - wahnik przycinał się o krzywo założony plastykowy pierścień mocujący.
J.
J.
:
w tym werku Seiko łożysko wahnika nie jest najmocniejszą stroną - po jakimś czasie (koło 7-8 lat) trzeba je wymienić.
Odpowiedz do tematu
ALAMO napisał/a: |
A swoja drogą, ciekawe z czego to wynika - bo spadająca rezerwa to dość częsta przypadłość tego werku. Który z kolei jest nie do zaj$@! w normalnej eksploatacji ... |
w tym werku Seiko łożysko wahnika nie jest najmocniejszą stroną - po jakimś czasie (koło 7-8 lat) trzeba je wymienić.
СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!