Jako że sezon grzewczy za pasem a liczniki gazu szaleją przypomnijmy sobie o tych niezwykle ciekawych zegarkach mechanicznych, czyli "gazomierzach lub digitalach". Nie goszczą zbyt często na naszych forach, albo ja źle szukałem Na pewno każdy z nas ma coś ciekawego czym chciał by się pochwalić, ja jako świeżak o stażu poniżej 24h powklejam swoje skarby jutro Serdecznie zapraszam wszystkich Kumotrów!
Już chyba mogę dodawać fotki ten pochodzi od Piotra S.
Wymiary 43 na 42 mm a stan magazynowy. Fajnie leży na ręce a jedno kamieniowy werk daje radę, wymaga tylko częstszego smarowania. Precyzja chodu w normie
Odpowiedz do tematu
: NASZE GAZOMIERZE
:
Mój jedyny gazomierz pochodzi9 od Ciebie.Sicura.
:
I jak się sprawuje ?:D
Pozdrawiam serdecznie
Michał
Pozdrawiam serdecznie
Michał
:
Bardzo dobrze.Nawet jestem trochę zaskoczony ze chodzi dokładnie.Nie przykładam wagi do róznic sekundowych a nawet odchyłka minuty mnie nie przeraża wiec jest całkiem ok.
:
To cały wątek Twój enwistle100 Pokaż co tam masz, że tak się wyrażę
:
ech a ja oddałem swoje dwa
świetne maszyny
świetne maszyny
:
"Wesoła gromadka" zrobiłem zbiorcze z oszczędności czasu i pieniędzy Są tu dwie Lucerny, Sicura automatic, Ancre i Sears. Tylko tyle mi zostało. Miałem kiedyś jeszcze Lanco, Sindaco i dwie w sumie damskie Sicury (Cube i Elegance) ale poszły w świat. Nie wstydźcie się i wklejajcie swoje
Pozdrawiam
Michał
Pozdrawiam
Michał
:
Coś mi się widzi że dostaniesz rangę Głównego Gazownika Długiego Marszu po takiej prezentacji ...
:
Z żalem muszę się przyznać że jedyne gazomierz jaki posiadam to ten który mi PGNIG zamontował
:
Gazomierze pierwsza klasa!!! Jaki ładny stan. Sam na takiego podobnego chorowałem, ale zacząłem chińczyki kupować, więc na razie odłożyłem kupno takiego - ale z pewnością kiedyś sobie kupię.
:
Gaz gaz gaz na ulicach
:
Miałem kiedyś krótko zegarek podobny a w zasadzie identyczny jak ten na zdjęciu, już nie pamiętam jaka to była marka ale niestety był niesprawny. Wałek rozłączny miał luz i ciężko było go ustawić. Sam wygląd i podświetlenie było niesamowite. Zegarki tego typu w przeważającej większości miały proste mechanizmy, choć zdarzały się też gazowniki lepszej klasy. Cały dowcip polegał na futurystycznym wyglądzie. Obecnie patent chyba wraca do łask i niektóre firmy wypuszczają takie zegarki, np. Nixon, Fossil itp.
:
Ten pierwszy po lewej stronie świetny!
entwistle100 napisał: |
"Wesoła gromadka" zrobiłem zbiorcze z oszczędności czasu i pieniędzy Są tu dwie Lucerny, Sicura automatic, Ancre i Sears. Tylko tyle mi zostało. Miałem kiedyś jeszcze Lanco, Sindaco i dwie w sumie damskie Sicury (Cube i Elegance) ale poszły w świat. Nie wstydźcie się i wklejajcie swoje Pozdrawiam Michał |
:
To jest tzw. "kosmiczna podkowa" albo "cycek z sutkiem":lol: osobiście wolę drugą opcję
:
Odpowiedz do tematu
Dobre.
A masz może więcej zdjęć tego cycka?
A masz może więcej zdjęć tego cycka?