Wołna
Odpowiedz do tematu

: Wołna
Co sądzicie o tym zegarku?

http://allegro.pl/wolna-r...1608371532.html

Ile za niego warto dać, aby nie przepłacić.

:
Jak znam życie to tanie nie będzie, ile można dać to bardzo względne pojęcie, to zależy od tego jak bardzo ktoś chce go mieć.

:
Tą tarcze da się wyczyścić czy to są już wżery? A rozsądna cena za nią ile wynosi?

Ostatnio zmieniony przez klamocik007 2011-05-11, 09:46, w całości zmieniany 1 raz
:
Ciężko powiedzieć ile warto dać, bo mi to wygląda jak kompilacja Wostoka Precyzyjnego z Wolną. IMO tarczy nie da się wyczyścić, jak już to nie łatwo i bez doświadczenia w tej dziedzinie bym się za czyszczenie tarczy nie brał.

EDYTA: Tak się tej Wołnie przyjrzałem i może z nią jest wszystko OK tylko takiej konfiguracji jeszcze nie widziałem, dlatego niech się wypowie ktoś bardziej w Wołnach oblatany

Ostatnio zmieniony przez Aronus 2011-05-11, 10:33, w całości zmieniany 5 razy
:
Częściowo się da, ale trzeba uważać bo ten typ tarczy jest delikatny, w dużej mierze jest to nalot spowodowany intensywnym użytkowaniem zegarka w niesprzyjających warunkach i takie czarne wżery pozostaną.

O tym ile można dać musisz sam zdecydować, dobrze zachowane egzemplarze chodzą na alle po około 400 PLN lub więcej, ten ma werk z oryginalnym kołem naciągu z niebieskimi gwiazdkami.

:
Wiesz, IMO większość ma oryginalne koła naciągu. Czytałem, że koła były wymieniane, ale nie sądzę, żeby tak było, przynajmniej nie w aż tylu egzemplarzach. IMO te gwiazdki po prostu schodzą przy czyszczeniu - w Zwiezdach też ciemnoszare wypełnienie schodzi. Ten mechanizm też zresztą, z tego co widzę, 2 gwiazdek nie ma...

Ну, погоди! :wkurzony:
:
Ugadałem się ze sprzedającym na 100zł. Warto było??

:
Jeśli jest całkowicie sprawna - to cena jest jak najbardziej akceptowalna.

:
Aronus napisał/a:
Ciężko powiedzieć ile warto dać, bo mi to wygląda jak kompilacja Wostoka Precyzyjnego z Wolną. IMO tarczy nie da się wyczyścić, jak już to nie łatwo i bez doświadczenia w tej dziedzinie bym się za czyszczenie tarczy nie brał.

EDYTA: Tak się tej Wołnie przyjrzałem i może z nią jest wszystko OK tylko takiej konfiguracji jeszcze nie widziałem, dlatego niech się wypowie ktoś bardziej w Wołnach oblatany

IMHO mechanizm to z wostoka, wskazówki: godzinowa i minutowa też.

:
kot~ napisał/a:

IMHO mechanizm to z wostoka, wskazówki: godzinowa i minutowa też.

dokładnie tak - to składak, tarcza z wołny mechanizm z wostoka precyzyjnego.

СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
:
Zgadzam sie z kotem i Karolem - werk i wskazowki od precyzyjnego,tarcza i koperta od Wołny.

"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
He he he a jesteście tego pewni, bo ja nie.

:
Ja też średnio.
Widzialem już takie zestawienia.

:
Ja mam dokładnie taką samą i na 100% jest fabryczna

:
w tych latach w zsrr produkowano zegarki według jakiś wytycznych, to nie są szalone lata 90, gdzie składano co się da z zapasów magazynowych. Mechanizm jest żółty i ma puncę Wostoka. Takiego zestawienia w fabryce z tarczą wołny nie zrobili. Poza tym wskazówki są ewidentnie od precyzyjnego. To jest składak.

СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum