Buran Chronograph "Saphir"
Odpowiedz do tematu

: Buran Chronograph "Saphir"
Buran Chronograph "Saphir"

Dzisiaj jeden z moich ulubieńców Buran Chronograph "Saphir", jeden z najbardziej eleganckich zegarków Buran

Mechanizm Polot kaliber 3133

Koperta stalowa polerowana

Szkło szafirowe

Dekiel stalowy przeszklony szkłem szafirowym

Tarcza srebrno biała giloszowana, indeksy i wskazówki niebiesko-granatowe, cyfry rzymskie, podziałka minutowa owalna, dwa dodatkowe indeksy złote na godz 3 i 9

Kalendarz na godzinie 6

Pasek granatowy 20 mm Hirsch Professional z logo Buran, zapięcie stalowe z logo Buran

Rozmiar 40 x 14 mm

limitacja 999 szt

Ostatnio zmieniony przez Svedos 2010-02-12, 14:05, w całości zmieniany 2 razy
:
Sszwedo dużo masz tych Buranów ? Ile jeszcze ? i jak można być tak okrótnym dla kamratów ?

Zazdroszczę :)

:
No ten jest w miare choc i tak dla mnie przerysowany odrobinę, taki tylko trochę "blink-blink ' bo sie świeci jak psu jajca po deszczu... :P :lol:

Powiem tak - widziałem sporo gorszych u Ciebie - nie jest zły... :wink:

Pzdr

Spinner

:
Jeszcze kilkanaście sztuk się znajdzie i zaprezentuję je tutaj z czasem wszystkie :lol: , a to nie jest katowanie kamratów :wink: , jeno propagowanie pięknej sztuki zegarmistrzowskiej :)

Edit

Spinner, nie tam żebym Cię straszył, ale wałek naciągu do Molni robi się coraz krótszy :lol: :wink:

eye_lip
:
Ten buran jest fantastyczny, daj mi go :P

:
Z przyjemnością dam Ci tego Burana....ale na fotkach :lol: , no ewentualnie na jakimś spotkaniu ( może kiedyś się pojawię, do Warszawy daleko) to dam Ci ponosić :wink: Ale wielkie dzięki za uznanie, lubię ten zegarek.

:
sszwedo napisał:

Spinner, nie tam żebym Cię straszył, ale wałek naciągu do Molni robi się coraz krótszy :lol: :wink:

:evil: "0" /> A Ty myslisz skąd ta moja zgryźliwość - lezy ta Twoja kaleka z za długim kikutem i patrzec nawet na nią nie można a Ty nic... :P :lol:

Pzdr

Spinner

:
Ja nosiłem z za długim wałkiem, bycie uzależnionym zegarkomaniakiem wymaga poświęceń :D

:
Wcześniej nie wspominałem ale ten model ma braci bliźniaków, oto jeden z nich. Parametry techniczne identyczne jak poprzednik , różnice to :pokryta czerwonym złotem koperta i dekiel oraz wskazówki, inna tarcza pięknie gilszowana

:
Odczuwam poważny dysonans w zakresie tego zegarka. En face jest piękniejszy niż niejeden Seagull chrono ale en dekiel ... no kurde ... czy nasi wschodni sąsiedzi nie mogliby jakoś ładniej przyozdobić tego zajefajnego 3133?

:
To prawda nasi bracia Rosjanie potrafią zepsuć każdy zegarek, jedyny 3133 jaki jest jako tako zdobiony to ten z Burana w kopercie jak Striełka

z tego tematu ; http://www.chinawatches.f...uran-y,410.html , nie da się ukryć że przy St-19 wygląda to raczej bardzo skromnie, i już zupełnie nie jest zrozumiałe również dla mnie dlaczego inne modele mają standardowe mechanizmy pozbawione "szlifu Moskiewskiego"

Blaz
[Usunięty]
:
Ano, ano Kuba - masz rację. Piękny mechanizm, ale ładnie zdobiony byłby jeszcze ładniejszy. Z drugiej jednak strony powiem, że złota (pozłacana) koperta nawet tu pasuje. :wink:

:
Tego oczywiście nie widać na fotkach , ale indeksy godzinowe i wskazówki dodają tej tarczy dodatkowej poświaty i w realu wygląda to bardzo elegancko.

:
W moim nabardziej pospolitym poljocie chrono 3133 - mechanizm nie ma zadnych zdobień , alee tam dali pełny dekiel i do puki sie go nie otworzy to nie ma sie do czego czepiac.

Sszwedo czy są jeszcze kolejne bliżniaki - platynowy , tytanowy, z tarczą z masy perłowej itp. :)

:
Nie już nie mam innych,z tej rodziny mam tylko te dwa.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum