Mechanizm - znany i sprawdzony 7S26, 21 kamieniowy automacik
szkiełko mineralne.
Wymiary
41,5 x 46
z koronką ok. 43mm
Różni się od Kultowego już 007 kolorem - ten jest granatowy.
Bezel jest typu Pepsi. Występuje z bransoletą jak i na gumie.
Krążą pogłoski, że bransoleta jest kiepska więc kupiłem na gumie.
Wykończenie bardzo dobre, bezel nie jest luźny. Obraca się w lewo z lekkim oporem. Dokładność chodu dobra - jak będzie jak w samuraju to będzie rewelacja.
Bałem się, że będzie "za mały" ....ale jest Akuratny:
choć na tej skórce mu średnio.....
świeci piknie:
ale na rhino - zawodowo
....a mnie nie łatwo zadowolić - to naprawdę FAJNY ZEGAREK za niewielkie pięniądze - teraz rozumiem wszystkie "Ahy i Ohy" na jego temat (007/009)
No i wdzięczny to model w modowaniu - zamierzam zmienić mu wkładkę bezelu.....ale zobaczymy.
Pozdrawiam
Grzegorz
----------
Poprawiłem zdjęcia - Maxio
Odpowiedz do tematu
:
Coz bardzo ladny diverek na NATO wyglada imo najlepiej sposrod zaprezentowanych zdjec Gratuluje i niech sie nosi!
:
Fajny.....jak każde Seiko
:
Nie wiem czemu ludzie nie lubią tego bezela w kolorach pepsi. Jeśli chodzi o użytkowanie pod wodą jest bardziej widoczny niż zwykły. SKX 09 to bardzo dobry zegarek na codzień - Gratulacje i niech sie dobrze nosi !
:
Pewnie w praktyce rzadko kto nurkuje z tym zegarkiem.
Druga rzecz, dlaczego 007 jest popularniejszy, to może dlatego, że czarna kolorystyka jest bardziej uniwersalna.
Też się długo wahałem między 007 i 009 i wybrałem jednak czarny.
Chociaż im więcej widzę 009, tym bardziej mi się podoba.
I chyba w kolorach Pepsi też kiedyś sobie kupię. Ale pewnie wtedy NY2300.
P.S.
GrzecH - chyba Twój 009 najlepiej czuje się na gumie, ewentualnie Nato i pochodnych.
Na skórzanym pasku wygląda jakoś tak... dziwnie. Może przez te kolory?
Druga rzecz, dlaczego 007 jest popularniejszy, to może dlatego, że czarna kolorystyka jest bardziej uniwersalna.
Też się długo wahałem między 007 i 009 i wybrałem jednak czarny.
Chociaż im więcej widzę 009, tym bardziej mi się podoba.
I chyba w kolorach Pepsi też kiedyś sobie kupię. Ale pewnie wtedy NY2300.
P.S.
GrzecH - chyba Twój 009 najlepiej czuje się na gumie, ewentualnie Nato i pochodnych.
Na skórzanym pasku wygląda jakoś tak... dziwnie. Może przez te kolory?
:
Ja co prawda w diverach Seiko nie zwracam uwagi na tarczę, bo i tak zaraz go moduję, ale jestem ciekaw tej granatowej tarczy. Jako ona na żywca wygląda...
:
to ciemny granat, prawie czarny - dopiero pod światło ukazuje swój kolor.
W listopadzie zobaczysz "live"
PS
mnie też najbardziej podoba się na rhino
Blaz napisał: |
Ja co prawda w diverach Seiko nie zwracam uwagi na tarczę, bo i tak zaraz go moduję, ale jestem ciekaw tej granatowej tarczy. Jako ona na żywca wygląda... |
to ciemny granat, prawie czarny - dopiero pod światło ukazuje swój kolor.
W listopadzie zobaczysz "live"
PS
mnie też najbardziej podoba się na rhino
:
Z chęcią pomacam.
:
ładny zegar. jest na liście do zakupu ale zaraz po SKX033 u mnie:)
też ciekaw jestem jak tarcza wygląda - na wielu fotkach w necie wydaje się czarna, i mimo, że wiem iż jest ciemnoniebieska - aż nie chce się czasem wierzyć...
A zakupu gratuluję, sam mam 007 - wspaniały zegar:)
też ciekaw jestem jak tarcza wygląda - na wielu fotkach w necie wydaje się czarna, i mimo, że wiem iż jest ciemnoniebieska - aż nie chce się czasem wierzyć...
A zakupu gratuluję, sam mam 007 - wspaniały zegar:)
:
Przestańcie mnie u licha kusić tymi eskaiksami. Muszę przynajmniej do końca roku dać sobie szlaban na zakupy "0" />
:
Nie wiem jakim cudem, ale dopiero teraz zobaczyłem temat z 009 Coraz bardziej podoba mi się pepsi-style pasuje go dopisać do wish listy
Grzechu gratuluje
Grzechu gratuluje
:
Pepsi fajne, sam miałem, nawet skx009 też kiedyś chciałem kupić, jednak do garnituru nie bardzo pasuje, a skx007 jak najbardziej
:
Może dlatego że 80% z nich moczy te swoje divery jak myle ręce co najwyżej ?
hotwax napisał: |
Nie wiem czemu ludzie nie lubią tego bezela w kolorach pepsi. Jeśli chodzi o użytkowanie pod wodą jest bardziej widoczny niż zwykły. SKX 09 to bardzo dobry zegarek na codzień - Gratulacje i niech sie dobrze nosi ! |
Może dlatego że 80% z nich moczy te swoje divery jak myle ręce co najwyżej ?
:
Wartość kolekcjonerska a wartośc użytkowa to dwie inne sprawy , nie którym podoba sie wyglad nurka a nie nurkują, wartość użytkową testuje sie na codzień, bez płaczu jak pojawi sie ryska.
:
Odpowiedz do tematu
to jeszcze w kwestii SKX-a pepsi...
jeden z najfajniejszych modów tego zegara...(imo)
niestety już gdzieś "u ludzi"
jeden z najfajniejszych modów tego zegara...(imo)
niestety już gdzieś "u ludzi"