Gdy zobaczyłem ten zegarek spodobał mi się od pierwszego zajrzenia. A gdy zobaczyłem nazwę.... N.B. Yaeger Delta Sector zegarek się nazywa. Kto nie oglądał, będąc małym brzdącem, serii "Gang Olsena"? Te kasy pancerne Franza Jägera z Berlina...
Podoba mi się takie niesymetryczne zamieszczenie loga.
Pogrzebałem trochę w internecie. Niestety firma już nie istnieje. Została sprzedana w 2006 roku. Dlatego praktycznie nic nie mogę w Internecie znaleźć na temat tej firmy.
Odpowiedz do tematu
: N.B. Yaeger
:
Skąd Ty wynajdujesz te zegarki?
Ten mi się też podoba.
Ten mi się też podoba.
:
Szkoda, że jak ktoś zrobi już coś ciekawego, nieszablonowego to zaraz upada ... Bardzo ładny zegarek.
:
Widzę, że czasami w sprzedaży są używane modele tej firmy, w tym ten. A naprawdę ciekawy był. Eta 2824-2, szafir, 40mm bez koronki, 11mm grubości, WR100 i cena około 300 dolarów. Świetne EDC.
:
Dokopałem się.
N.B. Yaeger to była jednorazowa akcja znanego niemieckiego twórcy zegarkowego Martina Brauna. Jego główne zajęcie to tworzenie drogich czasomierzy w jednostkowych egzemplarzach.
N.B. Yaeger to była jednorazowa akcja znanego niemieckiego twórcy zegarkowego Martina Brauna. Jego główne zajęcie to tworzenie drogich czasomierzy w jednostkowych egzemplarzach.
:
Jest i chrono na 7750 (notabene powaliło mnie), i Unitas.
:
Świetny ..
Świetny ..
:
Wszystkie fajne
Czy mi sie wydaje,czy jeden z tych nie chrono ma termometr?
Czy mi sie wydaje,czy jeden z tych nie chrono ma termometr?
"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
wszystkie są świetne, a chrono wywala z kapci
СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
:
No właśnie ma.
Janek napisał/a: |
Wszystkie fajne
Czy mi sie wydaje,czy jeden z tych nie chrono ma termometr? |
No właśnie ma.
:
A co to za skala +/- 30 ?
A nazwa Chuck Yeager byłaby jeszcze bardziej chwytliwa
A nazwa Chuck Yeager byłaby jeszcze bardziej chwytliwa
Pozdrawiam
TomeK (Teston)
*** Me, citizenoholic ***
TomeK (Teston)
*** Me, citizenoholic ***
:
Odpowiedz do tematu
Szkoda, że te zegarki to tylko jednorazowa akcja Kupiłbym coś od nich, najchętniej chrono
СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!