Odpowiedz do tematu
: Motyw radzieckich zegarków na koszulce
Ostatnio zmieniony przez Buczo 2011-02-22, 23:54, w całości zmieniany 1 raz
Już kiedyś coś o tym pisałem. Mam znajomego, który ma pracownie artystyczną. Wykonuje też komercyjne zlecenia. Zrobi praktycznie wszystko, od koszulki z nadrukiem po pomnik Chciałbym zmontować jakiś projekt koszulki, gdzie motywem przewodnim byłyby ruskie zegarki. Jest wśród nas jakiś grafik albo artysta plastyk? Dumam co na tą koszulkę mógłbym nanieść. Chciałbym coś w cyrylicy i jakąś grafikę. Macie jakieś sugestie?
Ostatnio zmieniony przez Buczo 2011-02-22, 23:54, w całości zmieniany 1 raz
:
znak jednej z fabryk by nieźle według mnie wyglądał, np. Poljota, Sławy, Rakiety...
СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
:
Karol też o tym myślałem
:
Buczo, zrobię jakiś project , przypomnij się jutro to będzie
:
Pomysł z logo zakładów przedni - kibicuję i czekam na efekt.
:
Moment, Pany bez nerw, robi się, za pół godzinki będzie
:
Pół godziny minęło...ho ho ho, prawie pół godziny temu .
Dawaj fotę!!!
Dawaj fotę!!!
Facet to nie pieczarka, żeby go trzymać w ciemności i karmić gównem.
:
nie wstydź się pokaż
Zawodowcy są przewidywalni - strzeż się amatorów...
:
...ze tak powiem, dalej nic nie ma...
:
Panowie, wybaczcie nieobecność ale musiałem młodego osobnika w postaci synka uśpić bo lekko zaziębion i noce mam niespokojne (przez co na forum mam chwilkę co by posiedzieć)
Na prośbę Kumotra Buczo zrobiłem na szybko kilka szkiców koszulek z nadrukiem, chwilę zajmuje zrobienie wektorowych wersji logotypów a korzystałem z miniaturek ze strony ussr watches, na początek wziąłem najbardziej charakterystyczne, myślę że jeszcze ze dwie dodam, np. Wostok czy 2MWF (wersja z trybikiem), co do tekstów to zamarkowałem byle co - propozycje mile widziane, co do efektów to poniżej:
Loga:
Wersja 1, przód (awers):
Wersja 1, tył (rewers):
Odpowiednio, Wersja 2, przód (awers):
w tej wersji nie przewiduję nadruku na plecach, za to w wersji 3 owszem-
i tył :
Na prośbę Kumotra Buczo zrobiłem na szybko kilka szkiców koszulek z nadrukiem, chwilę zajmuje zrobienie wektorowych wersji logotypów a korzystałem z miniaturek ze strony ussr watches, na początek wziąłem najbardziej charakterystyczne, myślę że jeszcze ze dwie dodam, np. Wostok czy 2MWF (wersja z trybikiem), co do tekstów to zamarkowałem byle co - propozycje mile widziane, co do efektów to poniżej:
Loga:
Wersja 1, przód (awers):
Wersja 1, tył (rewers):
Odpowiednio, Wersja 2, przód (awers):
w tej wersji nie przewiduję nadruku na plecach, za to w wersji 3 owszem-
i tył :
:
u mnie wyświetla się tylko pierwsze zdjęcie - reszta nie
na pierwszej fotce z lewej strony jest napis poljot, a logo to przecież Rakieta
na pierwszej fotce z lewej strony jest napis poljot, a logo to przecież Rakieta
СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
:
Dzięki Teraz mam wyobrażenie jak i gdzie można upchać jakąś grafikę. Podoba mi się nr 1 i 3. Pokombinowałbym coś jeszcze z cyrylicą. Może wokół loga nazwa fabryki i zdiełano w cccp w oryginalnej pisowni.
Z tym logiem na plerach super pomysł
Z tym logiem na plerach super pomysł
:
Buczowiesz opcji jest sporo, np. na polo można by dać delikatny znaczek na rękawie z z boku.
T shirt pozwala na więcej (brak szyć przy kołnierzyku itp.) można pobawić się skalą kolorem jest co robić, na jutro pokombinuje coś z cyrylicą tylko muszę załadować bo dawno nie używałem.
Karol - zdjęcia powinny smigać, co do log to jak mówię na szybko Panie ale na usrr watches stoi przy tym logo - Petrodworzowy Watch Factory i brandy takie jak: Raketa, Pobeda, Leningrad, Svet, Russia, Neva, Start, Baltika (?) więc masz oczywistą rację ale z drugiej strony można było by napisać tam cokolwiek z tych marek - bo logo fajne
T shirt pozwala na więcej (brak szyć przy kołnierzyku itp.) można pobawić się skalą kolorem jest co robić, na jutro pokombinuje coś z cyrylicą tylko muszę załadować bo dawno nie używałem.
Karol - zdjęcia powinny smigać, co do log to jak mówię na szybko Panie ale na usrr watches stoi przy tym logo - Petrodworzowy Watch Factory i brandy takie jak: Raketa, Pobeda, Leningrad, Svet, Russia, Neva, Start, Baltika (?) więc masz oczywistą rację ale z drugiej strony można było by napisać tam cokolwiek z tych marek - bo logo fajne
:
Mi sie podoba wersja 2 z gwiazda na całej klacie
:
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2011-02-25, 08:55, w całości zmieniany 2 razy
Odpowiedz do tematu
Alex - Karol ma całkowitą słuszność. Logo jest Rakiety, nie Poljota.
W przypadku Poljota możemy stosować takie znaki :
Przed powstaniem marki Poljot (koniec lat'50) 1. moskiewska stosowała taki logotyp :
zaś na mechanizmach były takie punce :
I masz rację, że to logo które pokazałeś należało do zakładów w Pietrodworcu - to najstarsze zakłady w Rosji. Ale owe zakłady nigdy nie produkowały Poljotów, tylko marki które wymieniłeś.
Aha - edyta nr 2 :
Za to koszulki świetne, a logo Rakieta bardzo dobrze będzie się komponować z motto, które miał kiedyś jeden z naszych kolegów - zegarki radzieckie najszybsze na świecie Na przykład : w środku logo, na górze RAKIETA, wokół logo - NAJSZYBSZE ZEGARKI ŚWIATA.
W przypadku Poljota możemy stosować takie znaki :
Przed powstaniem marki Poljot (koniec lat'50) 1. moskiewska stosowała taki logotyp :
zaś na mechanizmach były takie punce :
I masz rację, że to logo które pokazałeś należało do zakładów w Pietrodworcu - to najstarsze zakłady w Rosji. Ale owe zakłady nigdy nie produkowały Poljotów, tylko marki które wymieniłeś.
Aha - edyta nr 2 :
Za to koszulki świetne, a logo Rakieta bardzo dobrze będzie się komponować z motto, które miał kiedyś jeden z naszych kolegów - zegarki radzieckie najszybsze na świecie Na przykład : w środku logo, na górze RAKIETA, wokół logo - NAJSZYBSZE ZEGARKI ŚWIATA.
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2011-02-25, 08:55, w całości zmieniany 2 razy