Wostok Amphibia Ministry Orange
Odpowiedz do tematu

auza
[Usunięty]
: Wostok Amphibia Ministry Orange
W końcu dotarła do mnie paczka z zegarkiem.
Historia kupna zegareczka jest dość zawiła. Wszystko rozpoczęło się na początku listopada, gdy upatrzyłem właśnie ten model. Sprawdziłem cały polski internet - nie do kupienia. Dostawca Wostoków (Rosjanin) z Allegro poinformował mnie że będzie go miał na początku grudnia. Znalazłem sklep z finlandii (Rosyjski sklep który wysyła z UE). Zamówiłem i po tygodniu dostałem info że go nie mają. :cry:
Kolejny sklep Christopol-Russia. Zamówienie. Gift. <10$. Czekam...
Czekam... Czekam...
2 tyg i jest !

Trochę cyrylicy.

Pudełko z kiepskiego plastiku.

Zawartość pudełka. Amfa

Zawartość pudełka. Papiery

Pomarańczowa Amfa

Wysokość: 45mm
Szerokość [bez koronki]: 40mm
Grubość: 14mm
Bransoleta: 22mm

Bezel chodzi bez klików. Bardzo płynnie i wg. mnie za lekko.
Szybka zmiana daty.
Tarcza piękna pomarańcza. Indeksy wypukłe.
Wskazówki ładnie załamują światło - raz są srebrne raz czarne.
Masa świecąca jak to Wostok. Daje rade ale szału nie ma.

Depilator z logo Bostok

Profilowane szkło/plexi

Testy wodne. Małe zanurzenie

Testy wodne. Pełne zanurzenie

Testy wodne mineły

Suszymy się

Zegareczek zacny. Jak na swoją cenę z kosztami przesyłki 210zł wg. mnie super.
Tylko jak dla mnie to bransoleta mimo iż dodaje mu masy i wielkości musi wylecieć.
Zastanawiam się czy dać pomarańczową gumę czy pomarańczowe natto.

No to teraz na minus

Ps. zegarek ma skazę :evil: :cry:
Plexi jest niedokładnie odlana. Na indeksie 9 ma rybie oczko tak z 4-4mm. Dość głębokie ale bardzo gładkie w dotyku. Załamuje światło. Jak szkło jest nówka to niedostrzegalne, ale jak plexi zacznie się rysować to będzie gorzej.
Rozmawiałem już z Rosją i czeka mnie wysłanie zegarka na wymianę. Więc znowu miesiąc w plecy :evil:

Właśnie pojawiła się taki sam na Allegro u w/w sprzedawcy :???:

Rybie oczko

Rybie oczko

:
A mnie sie jakoś ta "poszerzona" Amfa nie podoba ...
Może to kwestia przekombinowanej IMO tarczy :?:
Ale niech się nosi na zdrowie :-)

:
Do mnie te nadlane koperty też jakoś nie przemawiają. Natomiast tarcza jak najbardziej OK

:
a dla mnie są ok ! ... szkoda że felerne szkiełko .
Napisałem do Mikołaja że chcę Vostoka Amfibię :)
to tani i dobry zegarek

:
Mnie tam się wszystkie Amfy podobają, Auza gratuluję nabytku, eeeee nich Ci będzie WAL SIĘ :wink:

Blaz
[Usunięty]
:
Piękne zdjęcia! :grin:

auza
[Usunięty]
:
Blaz napisał/a:
Piękne zdjęcia! :grin:

Dzięki :grin:
Właśnie uczę się nowego nabytku. Więc jeszcze nie wszystko wychodzi jak bym chciał.

Jeszcze mi wybór paska został.

Ostatnio zmieniony przez auza 2010-12-01, 15:56, w całości zmieniany 1 raz
:
Podoba mi się :)

A pasek to sobie zrób sam ;)

:
Kicha z tym szkłem :( . Widziałem już kilka usterek fabrycznych w Vostokach, ale szkło zawsze było w porządku. Fajne są te Amfibie Ministry, ale na pasku, a nie na tym świecidełku-depilatorze :)

Ну, погоди! :wkurzony:
:
Fajna amfibia, wreszcie coś się zaczęło dziać i Wostok wypuścił nową serię zegarków. Mam zieloną amfibię z nowej serii (w mniejszej kopercie) i jestem z niej bardzo zadowolony :smile:

Koperta "ministry" tak średnio mi podchodzi. To znaczy koperta jest OK, ale tarcza ma taką samą wielkość jak mniejszej amfibii i w połączeniu z dużą kopertą dziwnie to wygląda. Tarcza jest po prostu za mała względem koperty, ale żeby to sprawiedliwie ocenić, trzeba by zobaczyć tą Amfibię na żywo :smile:

СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
:
Niby cos się w Czystopolu dzieje, chociaż wypuszczona także niedawno seria "Megapolis" jakoś nie robi na mnie najlepszego wrazenia. W porównaniu z K-34 wygląda wręcz marnie, choć na żywo, przyznaję, nie widziałem. Dziwi mnie natomiast, ze, przynajmniej tak wynika ze zdjeć na Allegro, pozłocili dekiel! Toż to będzie porazka... A tarcza w Ministry wcale nie wygląda na zbyt małą. Generalnie ta Amfibia jest szersza tylko w uszach, zaś na wysokości koronki szerokość jest praktycznie taka sama, koperta nieznacznei tylko wystaje spod bezela. Sam bezel zresztą jest wciąż taki sam a to do niego głównie odnosi sie srednicę tarczy patrząc na zegarek. Dla mnei Ministry wygląda bardzo fajnie, choć gdybym ja ją projektował, pasek miałby 20, a nie 22mm, bo jakoś lubię węższe paski.

Ostatnio zmieniony przez pmwas 2010-12-02, 08:19, w całości zmieniany 2 razy
:
...wskazówka sekundy mogłaby być czarna albo srebrna, bo jakoś tak ginie...

:
Wiesz, wszystkie wskazówki do amfibii tłuką na jednej linii, po czym pakują jak leci. Można by pominać jedną fazę (malowanie), ale to utrudniłoby proces produkcji, a w tak tanim zegarku każdy rubel się liczy :)

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum