Już kiedyś zdarzyło mi się nabyć zegarek z werkiem 1601, ale rozmiar koperty (dla mnie akceptowalny), mógłby wielu z tu obecnych wydać się nie do zaakceptowania. Tym razem trafiła mi się Zaria z kopertą w rozmiarze 34 mm bez koronki, więc jest tak, jak trzeba. Zegarek klasycznie piękny - prostota i delikatność.
Oto on:
][/URL]
ciekawy jest podwójny dekiel:
a na ręku prezentuje się tak:
Odpowiedz do tematu
: Zaria na 1601
...all we do is eliminate our future with the things we do today.
Money is our incentive now so that makes it okay.
Money is our incentive now so that makes it okay.
:
Bardzo ładna klasyczna i elegancka Zaria, do tego zachowana w bdb. stanie !
Gratulacje, to znaczy wal się !
Gratulacje, to znaczy wal się !
СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
:
Ładniutka
Ну, погоди!
:
Bardzo fajny zegarek. Mam taką z białą tarczą w chromie, ale poluję na wersję z czarną.
:
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2012-10-16, 13:23, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Odkopię trochę temat, a wszystkim wręczającym złota łopatę mówię stanowcze nie.
Znalazł ktoś w sieci jakiś katalog Zarii? Mateczka goglasta wyrzuca tylko foty z CW i jakieś śmiotki. Jakie były warianty tej Zarii? Oprócz tej Creazego plus drugiej jak czytam w chromie, jest jeszcze z białą tarczą w stali - ja taka mam. Były też inne?
Jeszcze mam takie pytanie czy Zaria taką konkretnie tarczę jak u Creazego brandowała do innych mechanizmów? Mam Zarie "komunijną" z taką samą tarczą, ale występują u niej inne wskazówki - w 1601 są cieńsze i brak centralnej sekundy. Wiem że można otworzyć sikora, ale tu kolejne pytanie - lekkie podważanie dekla nic nie daje, użyć brutalnej siły czy jest jakiś patent?
Znalazł ktoś w sieci jakiś katalog Zarii? Mateczka goglasta wyrzuca tylko foty z CW i jakieś śmiotki. Jakie były warianty tej Zarii? Oprócz tej Creazego plus drugiej jak czytam w chromie, jest jeszcze z białą tarczą w stali - ja taka mam. Były też inne?
Jeszcze mam takie pytanie czy Zaria taką konkretnie tarczę jak u Creazego brandowała do innych mechanizmów? Mam Zarie "komunijną" z taką samą tarczą, ale występują u niej inne wskazówki - w 1601 są cieńsze i brak centralnej sekundy. Wiem że można otworzyć sikora, ale tu kolejne pytanie - lekkie podważanie dekla nic nie daje, użyć brutalnej siły czy jest jakiś patent?
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2012-10-16, 13:23, w całości zmieniany 1 raz
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.