Panowie, pomocy!
Nabyłem MV Arsenale, a że miałem fajnie pasujący pasek od Denikleusa, postanowiłem dodać zegarkowi urody Nie wiem co mnie podkusiło, ale zamontowałem pasek na 24 mm tulejkach jak w MM (mimo, że siedzą tam normalne teleskopy, a nie śruba na przestrzał). Chyba z dbałości o piękny pach...
Jak nietrudno się domyślić, weszło. Tulejka 24mm, między uszami tyle samo, musiało się udać.
Problem jest w drugą stronę... Między uszami 24mm, tulejka 24mm, sprężystość materiałów żadna... Dynks do wymiany pasków nie wchodzi ni trochę...
Ma ktoś pomysł jak wymontować pasek nie niszcząc zbytnio uszu zegarka?
Odpowiedz do tematu
: pasek - uszy, teleskopy, tulejka
:
Jeśłi w tulejce jest teleskop, to weź śrubokręt, podłóż coś miękkiego między niego a kopertę, i na zasadzie dźwigni wypchnij pasek. Wyłamiesz końcówki teleskopu.
:
ALAMO, dzięki!
Tak w sumie miałem zrobić... Bałwan ze mnie taki, że powinienem aplikować do działu inżynierskiego Fiata
Tak w sumie miałem zrobić... Bałwan ze mnie taki, że powinienem aplikować do działu inżynierskiego Fiata
: Re: pasek - uszy, teleskopy, tulejka
Na pewno to w niczym nie pomoze co powiem
Ale kiedys zrobilem prawie tak samo mowie zaloze tuleje bedzie lepiej . zanim zlozylem mowie a jak zdjac to ponownie . i cale szczescie nie popelnilem tego bledu
borys napisał/a: |
Panowie, pomocy!
Nabyłem MV Arsenale, a że miałem fajnie pasujący pasek od Denikleusa, postanowiłem dodać zegarkowi urody Nie wiem co mnie podkusiło, ale zamontowałem pasek na 24 mm tulejkach jak w MM (mimo, że siedzą tam normalne teleskopy, a nie śruba na przestrzał). Chyba z dbałości o piękny pach... Jak nietrudno się domyślić, weszło. Tulejka 24mm, między uszami tyle samo, musiało się udać. Problem jest w drugą stronę... Między uszami 24mm, tulejka 24mm, sprężystość materiałów żadna... Dynks do wymiany pasków nie wchodzi ni trochę... Ma ktoś pomysł jak wymontować pasek nie niszcząc zbytnio uszu zegarka? |
Na pewno to w niczym nie pomoze co powiem
Ale kiedys zrobilem prawie tak samo mowie zaloze tuleje bedzie lepiej . zanim zlozylem mowie a jak zdjac to ponownie . i cale szczescie nie popelnilem tego bledu
:
Odpowiedz do tematu
ufff, poszło...
Tak więc potwierdzone empirycznie - jak teleskopy, to nie tuleje (albo krótsze niż szerokość paska).
Dzięki za pomoc, obyło się bez ofiar
Tak więc potwierdzone empirycznie - jak teleskopy, to nie tuleje (albo krótsze niż szerokość paska).
Dzięki za pomoc, obyło się bez ofiar