Strela Cream
Odpowiedz do tematu

uki999
[Usunięty]
: Strela Cream
Jak już widzieliście w odpowiednim temacie niedawno stałem się posiadaczem jasnej Strzały.
Konstrukcja tego modelu opiera się na klasycznej serii stopera "Strzała", rozpoczętej w 1959 roku.
Reedycja jest jak najbardziej zbliżona do prototypu, przy czym różnica polega na rozmiarze oraz na zastosowaniu nowoczesnych metod produkcji i wykończeniu.
Jej magia polega na zastosowaniu na tarczy poszycia bicolor, które pod każdym kątem zmienia odcień koloru na tarczy.
Patrząc na zegarek np: o godz 10 w słońcu oraz o 20 wieczorem patrzymy na dwa kolorystycznie różne zegarki.
Zdjęcia nadgarstkowe już niedługo. :wink:

Ostatnio zmieniony przez uki999 2010-08-02, 21:07, w całości zmieniany 2 razy
:
Ja w chronografach zakochany jestem od dawna, niestety bez wzajemności :sad:

:
wahin napisał/a:
Ja w chronografach zakochany jestem od dawna, niestety bez wzajemności :sad:

hmm ja też szczególnie mechaniczne chrono omijają mnie szerokim łukiem :(

Ta strzałka jest bajeczna

:
Gratuluję fajnego łocza ale zmartwię cię - ta edycja strzałki jest baaardzo daleko od oryginału! w zasadzie wszystko różni ten model od oryginalnych strzał :mrgreen:
zaczynając od mechanizmu - 3133 w twoim a 3017 w oryginale, poprzez rozmiar koperty i napisy na tarczy :grin:

tak czy inaczej zupełnie przyzwoity zegarek (najbardziej mnie wkurza napis szturmanskie na tarczy, który ma się nijak do oryginału)

: Re: Strela Cream
uki999 napisał/a:

Konstrukcja tego modelu opiera się na klasycznej serii stopera "Strzała", rozpoczętej w 1959 roku.

Warto by też było zapytać, co autor miał tutaj na myśli... "Stopera Strzała", jako żyję, nie widziałem ...

uki999
[Usunięty]
:
Wiem byłem posiadaczem 3017 wiernej kopi Venus 150 i różnica jest pod każdym względem zauważalna :smile:
A jeżeli chodzi o stoper "strzała" też nigdy go nie widziałem jednak czytałem o tym w chronosie ostatnio jakoś...
Dobra pokażę wam :mrgreen:

Ostatnio zmieniony przez uki999 2010-08-02, 21:35, w całości zmieniany 2 razy
:
Nie ja wychodzę z tego forum bo już siły nie mam :evil: .
Dlaczego nie mam dostępu do takich perełek ;x :cry:

uki999
[Usunięty]
:
Bardzo żałuję że nie mogłem wam pokazać 3 strzał na raz jednak te chronografy się jakoś mnie nie trzymają.
3017 i czarną musiałem sprzedać potrzeba pieniążków...
Może jeszcze trafię jakiegoś Poljota czy Sekundę w chrono, najlepiej czarną sekundę :roll:
Apropo nazwy "SEKUNDA" czy wiecie że te zegarki to były Poljoty z pierwszej moskiewskiej, tylko "sekundy" były eksportowane wtedy do Anglii.
Anglicy nie zgodzili się na użyci nazwy Poljot.
Chcieli stworzyć swoją nazwę i ją reklamować aby w razie upadku fabryki w moskwie nie wyszło że kupowali zegarki od rusków.
Tego dowiedziałem się w różnych rozmowach ze starszymi zegarkomaniakami.

Ostatnio zmieniony przez uki999 2010-08-02, 21:46, w całości zmieniany 1 raz
:
hehehe też mam takiego poljota i jeszcze striełę która była pierwowzorem Twojej uki999!
Przy okazji oprócz sekundy Rosjanie mieli jeszcze inne "zagraniczne" marki jak np. cornavin

:
Darek a gdzie obiecane artykuły? Były tam i chrono, między innymi od Twoich opracowań zaczęła się moja choroba na chrono :evil:

:
No to ci strasznych bezeceństw naopowiadali ...

Sekonda była brandem używanym przez radziecką centralę handlu zagranicznego by sprzedawać radzieckie zegarki za żelazną kurtyną. Generalnie, nie tylko w Anglii. Występowały pod nią wyroby wszystkich radzieckich fabryk, moskiewskich, cztstopolskich, penzenskich ...
To tyle na początek ...

uki999
[Usunięty]
:
No Rosjanie musieli jakoś sprzedawać swoje wyroby to czysty chwyt marketingowy.

:
Tak czy siak ta Szturmańska Strieła jest boska. Tarcza jest doskonała!

Foch und Ch.
:
uki999 napisał/a:
Bardzo żałuję że nie mogłem wam pokazać 3 strzał na raz jednak te chronografy się jakoś mnie nie trzymają.
3017 i czarną musiałem sprzedać potrzeba pieniążków...
Może jeszcze trafię jakiegoś Poljota czy Sekundę w chrono, najlepiej czarną sekundę :roll:
Apropo nazwy "SEKUNDA" czy wiecie że te zegarki to były Poljoty z pierwszej moskiewskiej, tylko "sekundy" były eksportowane wtedy do Anglii.
Anglicy nie zgodzili się na użyci nazwy Poljot.
Chcieli stworzyć swoją nazwę i ją reklamować aby w razie upadku fabryki w moskwie nie wyszło że kupowali zegarki od rusków.
Tego dowiedziałem się w różnych rozmowach ze starszymi zegarkomaniakami.

Kurcze jakbym miał strielę 3017 to musiałby mnie chyba głód przycisnać żeby ją sprzedać, ale są rożne sutuacje w życiu...

:
kubama napisał/a:
Tak czy siak ta Szturmańska Strieła jest boska. Tarcza jest doskonała!

+1 wypas !
Aronus napisał/a:
Kurcze jakbym miał strielę 3017 to musiałby mnie chyba głód przycisnać żeby ją sprzedać, ale są rożne sutuacje w życiu...

nie sprzedał bym takiej perełki oj nie ... :D

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum