Na wstępie trochę informacji:
Seals to microbrand który wystartował na kickstarterze na początku 2015 r. ze swoim pierwszym modelem - Model A.
Kampania odniosła sukces i w listopadzie 2015 otrzymałem swoją wersję. Model A jest limitowany , 5 wersji kolorystycznych, łącznie tylko 300 szt.
Technikalia :
mechanizm - automat Miyota 9015
średnica koperty bez koronki - 41 mm
grubość - 12 mm
lug - 51 mm
szkło szafirowe z wewnętrznym antyrefleksem
koperta ze stali 316L
wodoszczelność - 100 m
zakręcana koronka
na wskazówkach superluminova BGW9
Odpowiedz do tematu
: Seals Model A
:
Pomimo 41mm zapewne wygląda na mniejszy za sprawą stosunkowo niedużej tarczy i szerokiej lunety, prawda?
Jednak jest bardzo proporcjonalny i spójny, może, wszystko do siebie pasuje. Może tylko indeksy widziałbym z lumą jak na wskazówkach.
Jednak zdecydowanie nosiłbym
Fotki tez fajne, ładnie widać co i jak
Jednak jest bardzo proporcjonalny i spójny, może, wszystko do siebie pasuje. Może tylko indeksy widziałbym z lumą jak na wskazówkach.
Jednak zdecydowanie nosiłbym
Fotki tez fajne, ładnie widać co i jak
:
Woytec, Ja mam 17,5 cm w nadgarstku i w moim przypadku ten rozmiar wygląda bardzo dobrze.
Specjalnie dałem zdjęcie porównawcze z bajglem i seiko które ma 44 mm .
Specjalnie dałem zdjęcie porównawcze z bajglem i seiko które ma 44 mm .
:
Melkor, ten Seals jest ekstra. Poluję właśnie na takiego z jasną tarczą. Graty.
Non serviam.
:
barteq_m, dzięki . Co do polowania to Seals ma chyba jeszcze parę sztuk na zbyciu ale już
niestety za full price. Z tego co wspominał żadnej obniżki nie przewiduje. Wyprzeda to co jest i zabiera się
za model B. No chyba że używka od kogoś ale na razie widziałem tylko wersję grafitową na WUSie.
niestety za full price. Z tego co wspominał żadnej obniżki nie przewiduje. Wyprzeda to co jest i zabiera się
za model B. No chyba że używka od kogoś ale na razie widziałem tylko wersję grafitową na WUSie.
:
...........dokładnie.
Nosiłbym
Rudolf napisał/a: |
Fajne zdjęcia i zegarek też |
...........dokładnie.
Nosiłbym
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
...a to to białe w środku wskazówek to świeci, czy tylko taki bajer jest...
:
Nosiłbym! Szczotka na tarczy robi robotę. Gratuluję bo i zegar i foty dobre.
:
Tego na WUSie widziałem. Poczekam jeszcze trochę i pojawią się w większej ilości. A ja do tego czasu ostatecznie rozważa ostatni dylemat związany z mocowaniem paska
Z Zelosem patent się sprawdził - z wyczekaniem na większy ruch na rynku wtórnym - może i tu się sprawdzi.
Odpowiedz do tematu
Melkor napisał/a: |
barteq_m, dzięki . Co do polowania to Seals ma chyba jeszcze parę sztuk na zbyciu ale już
niestety za full price. Z tego co wspominał żadnej obniżki nie przewiduje. Wyprzeda to co jest i zabiera się za model B. No chyba że używka od kogoś ale na razie widziałem tylko wersję grafitową na WUSie. |
Tego na WUSie widziałem. Poczekam jeszcze trochę i pojawią się w większej ilości. A ja do tego czasu ostatecznie rozważa ostatni dylemat związany z mocowaniem paska
Z Zelosem patent się sprawdził - z wyczekaniem na większy ruch na rynku wtórnym - może i tu się sprawdzi.
Non serviam.