Witam
Założyłem do INOXa bransoletę od taikonatów (seikoprince) razem z teleskopami, tam są takie grube 2,5mm, do Seiko.
Dziś mi się wypiął jeden z nich, o mało zegarek nie pierdyknął na posadzkę.
Okazuje się, że końcówki tych teleskopów są trochę za grube do otworków w uszach i złapały tylko na słowo honoru, i tak miałem szczęście.
Jak założyłem oryginalne od Vicka to znowu bransoleta lata na nich jak żyd po pustym sklepie.
Przydałyby się takie grube ale z normalnymi, cienkimi końcówkami.
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?
Odpowiedz do tematu
: Teleskopy 21mm
:
Papier ścierny i jedziesz końcówki teleskopów.
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Obawiam się, że to jedyne rozwiązanie bo przekopałem "cały internet" i niczego nie znalazłem
:
Aby nie w stożek. Poza tym końcówki mają taką niemiłą właściwość, że obracaja się swobodnie w rurce, wiec trzeba szlifować leciutko i cierpliwie.
Sprytniej byłoby założyć koszulkę z przewodu lub termokurczliwą na cienkie teleskopy, ale będzie trudno dobrać.
Gbu.
Sprytniej byłoby założyć koszulkę z przewodu lub termokurczliwą na cienkie teleskopy, ale będzie trudno dobrać.
Gbu.
:
Albo tulejkę z cieniutkiej rurki zrobić ale skąd taką cienką wziąć?
Muszę sprawdzić, czy te cienkie nie weszłyby w w tuleję z grubych po ich rozebraniu
Jacek. napisał/a: |
Sprytniej byłoby założyć koszulkę z przewodu lub termokurczliwą na cienkie teleskopy, ale będzie trudno dobrać. Gbu. |
Albo tulejkę z cieniutkiej rurki zrobić ale skąd taką cienką wziąć?
Muszę sprawdzić, czy te cienkie nie weszłyby w w tuleję z grubych po ich rozebraniu
:
Wkłady do długopisu? Igły do punkcji? Cienka blaszka miedziana? Zdechłe grube teleskopy + wiertełko 1mm?
Patrzę po stole - milion pomysłów i zero materiału...
G.
[ Dodano: 2015-11-19, 07:39 ]
A może nawinąć na teleskop drutu stalowego, takiego z tasiemek do wiązania kabli?
G.
Patrzę po stole - milion pomysłów i zero materiału...
G.
[ Dodano: 2015-11-19, 07:39 ]
A może nawinąć na teleskop drutu stalowego, takiego z tasiemek do wiązania kabli?
G.
:
Woytec,
a patrzyłeś na strapcode czy nie można kupić samych teleskopów?
Bo oni mają jakieś grube teleskopy. Tylko pytanie czy to nie będzie dokładnie to co masz
A może folie amelinową ładnie owinąć wokół teleskopu na pożądaną grubość?
a patrzyłeś na strapcode czy nie można kupić samych teleskopów?
Bo oni mają jakieś grube teleskopy. Tylko pytanie czy to nie będzie dokładnie to co masz
A może folie amelinową ładnie owinąć wokół teleskopu na pożądaną grubość?
:
A może po prostu nawinąć na ten cienki teleskop kawałek izolacji...?
:
Ostatnio zmieniony przez Woytec 2015-11-19, 20:04, w całości zmieniany 1 raz
To pierwsze co mi przyszło do głowy i wychodzi na to, że to chyba będzie jedyne jak na razie rozwiązanie
Problem w tym, że taką izolację trzeba będzie co jakiś czas wymieniać bo szybko się zgniecie i wyrobi.
Jak napisał Jacek, brak materiału.
Rurka z wkładu do długopisu nie wejdzie w otwory bransolety.
Nałożenie tulei z grubych teleskopów na cienkie też odpada, nie wejdą w tę tulejkę.
Na strapcode, czy gdzie indziej, gdzie da się kupić teleskopy 2,5, kupi się takie same jak mam.
Kupię chyba takie "grube" u nas, mają 1,8 mm a nie 2,5 ale zawsze to mniej luzu niż z 1,5 a końcówki normalne.
A te dopiero delikatnie taśmą.
Zamówię sobie też dodatkowe 2,5 i te zapasowe spróbuję pocienić na końcach, jak zepsuję to to zepsuję.
Edit
Może to by podpasowało?
http://www.ebay.pl/itm/SW...rh0kUa_tQdtKs3g
Spiłowałby do 21mm a w środek normalne teleskopy.
Tylko czy ta tuleja wejdzie w bransoletę?
Kto wie, jaką grubość mają tulejki do Paneraja
Problem w tym, że taką izolację trzeba będzie co jakiś czas wymieniać bo szybko się zgniecie i wyrobi.
Jak napisał Jacek, brak materiału.
Rurka z wkładu do długopisu nie wejdzie w otwory bransolety.
Nałożenie tulei z grubych teleskopów na cienkie też odpada, nie wejdą w tę tulejkę.
Na strapcode, czy gdzie indziej, gdzie da się kupić teleskopy 2,5, kupi się takie same jak mam.
Kupię chyba takie "grube" u nas, mają 1,8 mm a nie 2,5 ale zawsze to mniej luzu niż z 1,5 a końcówki normalne.
A te dopiero delikatnie taśmą.
Zamówię sobie też dodatkowe 2,5 i te zapasowe spróbuję pocienić na końcach, jak zepsuję to to zepsuję.
Edit
Może to by podpasowało?
http://www.ebay.pl/itm/SW...rh0kUa_tQdtKs3g
Spiłowałby do 21mm a w środek normalne teleskopy.
Tylko czy ta tuleja wejdzie w bransoletę?
Kto wie, jaką grubość mają tulejki do Paneraja
Ostatnio zmieniony przez Woytec 2015-11-19, 20:04, w całości zmieniany 1 raz
:
Pewnie ze dwa lata....?
Gdzieś tak mam - nawet nie pamiętam w którym zegarku...
Woytec napisał/a: |
taką izolację trzeba będzie co jakiś czas wymieniać bo szybko się zgniecie i wyrobi. |
Pewnie ze dwa lata....?
Gdzieś tak mam - nawet nie pamiętam w którym zegarku...
:
Na cienkie teleskopy jako zamiennik tulejek wchodzą plastiki z patyczków do uszu, pasują prawie idealnie
:
Zaraz sprawdzę
[ Dodano: 2015-11-21, 11:34 ]
Sprawdziłem, dociąłem, założyłem, pasują jak do tego robione
Szukałem materiału po całym domu i garażu ale do łazienki nie zajrzałem...
Dzięki Machu
Machu napisał/a: |
Na cienkie teleskopy jako zamiennik tulejek wchodzą plastiki z patyczków do uszu, pasują prawie idealnie |
Zaraz sprawdzę
[ Dodano: 2015-11-21, 11:34 ]
Sprawdziłem, dociąłem, założyłem, pasują jak do tego robione
Szukałem materiału po całym domu i garażu ale do łazienki nie zajrzałem...
Dzięki Machu
:
Czyli znowu się okazało,że Polak potrafi
:
Machu, zuch chłopak! Nowy Słodowy
"Sracz był oddalony od wyra, szło się w deszczu. Gówniane to były czasy."
Jan Oborniak
Jan Oborniak
:
ma małe dzieci a taki zacofany teraz to jest Pan Robótka
Odpowiedz do tematu
Borewicz napisał/a: |
Machu, zuch chłopak! Nowy Słodowy |
ma małe dzieci a taki zacofany teraz to jest Pan Robótka
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.