Zegarek w stylu militarnym
Odpowiedz do tematu

: Zegarek w stylu militarnym
Witam.
Chciałbym sie zapytac szanownych kolegów przed wyborem zegarka. Co myslicie o tym zegarku Bulova hack watch. Czy może w tej kategori cenowej ok(500zł) polecilibyście cos innego?
Szukam zegarka codziennego z rozmiarem do 42mm, na pasku lub gumie do jeansów.
Chyba bardziej skłaniałbym sie do mechanizmu kwarcowego ale to sie jeszcze zobaczy. Co myślicie o w.w zegarku

:
Bardzo fajny zegar ..

:
Tomek napisał/a:
Bardzo fajny zegar ..

Obrazek

..........zajefajny, a na tym pasku pifko

Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
Jak dla mnie spoko i z charakterem. Jeżeli lubisz styl militarny to kupuj, ale najpierw przeczytaj podlinkowaną recenzję. Interesująca charakterystyka zegarka z punktu widzenia użytkownika, chociaż nie ze wszystkimi spostrzeżeniami się zgadzam ;)

:
Tytanowy Momentum Atlas, na Amazonie chodzą po 135 dolków.

Facet to nie pieczarka, żeby go trzymać w ciemności i karmić gównem.
:
Może Orient

:
A może nie "w stylu" ale naprawdę militarny?
http://www.cwcwatch.com/
Poszukaj na ebay, można trafić kontraktowe służbówki sprzed paru lat i w zakładanym budżecie.

Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
:
Ale raczej ten :)) .

:
Dzięki wszystkim za udzielone odpowiedzi. Ale teraz to już mam problem. Byłem nastawiony w 88,8% na Bulova hack watch aż zobaczyłem linka Rudolfa oraz zdjęcie wystawione przez Chomior-a.
I teraz co ?
Bulova mi się podoba ale Bertucci też, a obu kupic nie mogę hmmm

:
Wiesz co , bo nie określiłem dlaczego nie Bulova , mnie męczy to że ona ma styl starego zegarka wojskowego a jest zasilana mechanizmem kwarcowym , to tak jakbyś kupował adapter który wygląda jak stary adapter na płyty winylowe z tubą a to tak naprawdę byłby odtwarzacz CD w który po prostu wsuwa się płytę CD albo pendrive z MP3 .
Zegarki dla wojska w nowych specyfikacjach mają kwarcowe mechanizmy i na dodatek trytowe rurki na wskazówkach albo idąc dalej same wyświetlacze LCD z milionem funkcji barometr termometr wysokościomierz aż do gps .
Dla tego Bertucci ma jeszcze klasyczny styl tarczy , wskazówek oraz 24h na tarczy jak kiedyś wojaki ... i tytanowe koperty oraz świetnie dobrane paski nato :)

:
Rudolf napisał/a:
Wiesz co , bo nie określiłem dlaczego nie Bulova , mnie męczy to że ona ma styl starego zegarka wojskowego a jest zasilana mechanizmem kwarcowym , to tak jakbyś kupował adapter który wygląda jak stary adapter na płyty winylowe z tubą a to tak naprawdę byłby odtwarzacz CD w który po prostu wsuwa się płytę CD albo pendrive z MP3 .

No, Rudolfie, masz ode mnie +100!

Antisocial and faceless...
:
Najtaniej i najlepiej pifko

pifko
:
Ale to maleńkie gówienko jest.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum