Pozwoliłem założyć sobie kolejny temat gdyż zdecydowałem się na zakup Casio Oceanusa ,a że moja wiedza na ich temat płynie tylko z kilku artykułów z internetu chciałem po raz kolejny prosić o pomoc.
Zegarek urzekł mnie wizualnie (70% modeli Oceanus) jednak nie wiele o nich wiem, Czasem latam to Dubaj ,to Chiny ,to Indie i auto synchronizacja będzie fajną rzeczą...
Nie znam natomiast różnic pomiędzy poszczególnymi modelami i mimo kilku tutoriali w necie i nagłego natłoku informacji nie umiem ich logicznie poskładać. Np nie wiem czym się różni seria S od serii T ? w jakich rozmiarach występują te zegarki ? 42,43,44mm ? Ile czasu działa bateria w nowych Oceanusach ?
I na koniec chciałbym prosić o podrzucenie ciekawych modeli(i dlaczego właśnie ten) z ceną około 1500$. wolę większe koperty niż " standard" jeśli jest wybór
Odpowiedz do tematu
: Oceanus za około 1500$ który ?
:
Normalność, to indywidualne postrzeganie rzeczywistości.
:
Ostatnio zmieniony przez shockwave 2014-12-03, 08:58, w całości zmieniany 1 raz
Jak one wyglądają to ja wiem, i że różnią się delikatnie wyglądem to też wiem, bardziej chodziło o konkrety nisz do linka do zdjęć...
Kolego myślisz że zdecydowałem się na Oceanusa nie widząc go wcześniej ??
Jakiś Japoński sprawdzony dostawca ? Chociaż jakieś wskazówki żeby wiedzieć gdzie szukać aby nie nabyć podróbki...
Kolego myślisz że zdecydowałem się na Oceanusa nie widząc go wcześniej ??
Jakiś Japoński sprawdzony dostawca ? Chociaż jakieś wskazówki żeby wiedzieć gdzie szukać aby nie nabyć podróbki...
Ostatnio zmieniony przez shockwave 2014-12-03, 08:58, w całości zmieniany 1 raz
:
Ostatnio zmieniony przez Dorian06 2014-12-03, 10:57, w całości zmieniany 1 raz
Tak jak Ci pisałem wcześniej.
IMO najfajniejszy jest T1000 z białą tarczą. Ma około 42mm. Tego ma Menda Agaron i nie chce mi sprzedać.
Jeśli chodzi o sprzedawców pisz do Pasti. Chyba nikt nie wie o sprzedawcach w Japonii tyle co On.
IMO najfajniejszy jest T1000 z białą tarczą. Ma około 42mm. Tego ma Menda Agaron i nie chce mi sprzedać.
Jeśli chodzi o sprzedawców pisz do Pasti. Chyba nikt nie wie o sprzedawcach w Japonii tyle co On.
Ostatnio zmieniony przez Dorian06 2014-12-03, 10:57, w całości zmieniany 1 raz
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
niż, niż, niż
shockwave napisał/a: |
...bardziej chodziło o konkrety nisz do linka do zdjęć... |
niż, niż, niż
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...
:
O tego może?
Dorian06 napisał/a: |
Tego ma Menda Agaron i nie chce mi sprzedać. |
O tego może?
Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem...
:
[ Dodano: 2014-12-03, 20:50 ]
Tylko nie porysuj. Bo nie kupię.
agaron napisał/a: | ||
O tego może? Obrazek |
Tylko nie porysuj. Bo nie kupię.
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
O kurcze, znalazłem ryskę Trudno, nie sprzedam Ci
Dorian06 napisał/a: |
Tylko nie porysuj. Bo nie kupię. |
O kurcze, znalazłem ryskę Trudno, nie sprzedam Ci
Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem...
:
Moj jest prosty, ale ciężko mu cos zarzucic.
"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
To i ja polecę Oceanusa...
Mój model to S2000p i jest świetny!!
Mój model to S2000p i jest świetny!!
:
Mój jeszcze prostszy
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...
:
a może taka manta? ze wszystkich oceanusów jakie miałem ten wydaje mi się być najciekawszy a i cenowo się zmieścisz w zakładanym budżecie
:
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2014-12-04, 10:57, w całości zmieniany 1 raz
Ja znalazlem takiego http://m.ebay.com/itm/151463048214?_mwBanner=1 Przepraszam za linka ale padl mi laptop i ogarniam z telefonu. Kosztuje prawie 2k $ troche duzo... ale jest piekny. Podoba mi sieautosynchronizacja. Bedac w dubaju sam mi sie przestawi... nie moge znalezc tu na forum tego speca od importu. Prosilbym o jakis namiar na niego. Ciezko sie nawiguje na telefonie.
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2014-12-04, 10:57, w całości zmieniany 1 raz
:
Odpowiedz do tematu
Na rakuten jest za ok 175k JPY, więc u Higuchiego powinien być w podobnej cenie:
http://search.rakuten.co....t.A?grp=product
A to znaczy, że mieści się w budżecie.
Jak pasuje Ci większy rozmiar, to bierz śmiało.
http://search.rakuten.co....t.A?grp=product
A to znaczy, że mieści się w budżecie.
Jak pasuje Ci większy rozmiar, to bierz śmiało.