Krótka piłka - potrzebuję pomocy.
Mianowicie, zrobiłem dziś przymiarkę omegi PO, która zawsze mi się na zdjęciach podobała i ....
Wykonanie super, ale rozczarowała mnie tarcza - matowa.
Nie widziałem tego wcześniej na zdjęciach a wydawało mi się, że jest taka błyszcząca jak nowa SMP. Ta ostatnia ma ten efekt "łał" a w PO, przez tą tarczę, jakby tego zabrakło...
Poza tym jest świetna: polerowane wskazówki i indeksy, piękna koperta, świetny bezel i bardzo dobry AR (ale jednak w SMP lepszy), nie wspomnę inhouse 8500.
Problem w tym, że jak ją założyłem, i podniosłem szczękę z podłogi, to przemknęło mi przez myśl co bym zrobił jakby mi się znudziła - a to nie jest dobry znak.
Oczywiście można powiedzieć, że wszystko potrafi się znudzić - i to prawda - ale jednak omega PO jest tak klasyczna do bólu, że rzeczywiście jak popatrzyłem chłodnym okiem to (poza fantastyczną jakością) jest to strasznie opatrzone już...
Ci co melepecili mają rację teraz

Pomyślałem więc, że najlepiej jak poszukam starej wersji bo szkoda kasy na nową... albo czegoś innego

Juuupi, czyli najlepsze jest precyzowanie celu

Zapraszam więc do zabawy:
- polerowane wskazówki i indeksy
- musi być świetny AR, najlepiej dwustronny, albo jak w vickach potrójny z 1 strony
- koperta najlepiej 43, 44
- sportowa elegancja (nie nuras, nie elegant)
- może być używany
- nie proponujcie mi zestawów w zamian - do tego dojdziemy jak nic się nie wykluje.
- budżet max 13kpln (raczej polowanie na używkę)
- termin zakupu, 2 kwartał 2015
Pierwsze typy:

niestety nie wiem ile toto kosztuje używane

Znacie mnie, wiecie że nie mam uprzedzeń: jak będzie coś 1/2 tańszego ale ładnego, albo nieznanego to i tak dawać!