Pacjent taki
Orient wyposażony w mechanizm Orient 40N5A ze stop sekundą i dokręcaniem rezerwa 40 h u mnie około 45 h . Mój kupiony na początku roku. Raz spadł na ziemię chodził ok, prawie miesiąc temu wymieniona koronka.
No i teraz pytanie na początku robił +9-10s/24h po kilku miesiącach trochę przyspieszył na około +15 s/24h. Od kilku dni go obserwuję a on robi -15-20s/24h. Czy to norma takiego rozregulowania czy może dotarcia mechanizmu. Hamilton ponad rok jak jest dokręcony robi +4s/24h
Odpowiedz do tematu
: Niestabilny chód Orient M-force Air Diver i DB przyspieszył.
Ostatnio zmieniony przez kornel91 2015-11-11, 12:51, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez kornel91 2015-11-11, 12:51, w całości zmieniany 1 raz
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
kornel91, - ty jeszcze sprawdzasz dokładność? Jak często chodzisz w jednym zegarku dzień po dniu
:
Ja tylko dwa razy marudzilem w kwestii punktualnosci. Mianowicie, gdy zegarki sie zatrzymaly
"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
odczepcie się od kornela chcecie mu zabrać radość z posiadania mechanika? a co będzie miał ze sobą zrobić jak nie będzie sobie tak mógł chłop posiedzieć i poobserwować chód
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Słoniu, rzadko chodzę dzień po dniu Taki zajob żeby sprawdzać dokładność
Ciniol, mam tylko 7 zegarków to na coś trzeba patrzeć
ALAMO, jak spadł to chodził chyba, że coś załapał później
Ciniol, mam tylko 7 zegarków to na coś trzeba patrzeć
ALAMO, jak spadł to chodził chyba, że coś załapał później
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Marcin/kornel91
:
okradli Cię
kornel91 napisał/a: |
Ciniol, mam tylko 7 zegarków |
okradli Cię
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Zona mu na wiecej nie pozwala ;p
:
Apa13, Ciniol, żona to i tak na dużo pozwala przed rejestracją na forum tylko 3 były i to byle jakie
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Marcin/kornel91
:
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2014-08-26, 21:57, w całości zmieniany 1 raz
Apa patrz jaki papuć, żonę chwali. Musik coś chce od niej na wieczór
a i doczytałem że on taki level master osiągnął - śpi w plasticzaku z sensorami żeby być na bieżąco z temperaturą, ciśnieniem i takimi tam
a i doczytałem że on taki level master osiągnął - śpi w plasticzaku z sensorami żeby być na bieżąco z temperaturą, ciśnieniem i takimi tam
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2014-08-26, 21:57, w całości zmieniany 1 raz
:
Już śpi więc chyba, że na śpiocha
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Marcin/kornel91
:
Moze kolacje ;p
:
Artur a i kolację sam zrobiłem
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Marcin/kornel91
:
Ostatnio zmieniony przez Apa13 2014-08-26, 22:04, w całości zmieniany 1 raz
Tak wracajac do tematu to zauwazylem, ze jak w seiko minisumo plywam, jezdze na rowerze to robi 30 sek dziennie. Jak nosze spokojnie to jakies 16.
Ostatnio zmieniony przez Apa13 2014-08-26, 22:04, w całości zmieniany 1 raz
:
Odpowiedz do tematu
Może i Rafał w końcu coś mądrego napisze
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Marcin/kornel91