Jako, że postanowiłem sprzedać Orienta Big Mako Blue to zaraz zrobiło mi się przykro, że go nie ma

Szukam czegoś podobnego ale fajniejszego, lepiej wykonanego, z fajnymi indeksami.... no i akurat trafiłem na nowego Citizena...
Citizen Grand Touring Sport

Wygląda super, wszystko ładnie pięknie....ale jeszcze go nie ma i zapewne jego zakup nie będzie wcale bardzo łatwy.....a może w międzyczasie kupię coś innego....
Założenia:
Tarcza: albo niebieska ze szlifem słonecznym, albo z jakąś fakturą (grafitowa, czarna...)
Indeksy: Najlepiej grube, nakładane....pełnią szczęścia byłyby anodowane na niebiesko
Wielkość: ok 44mm + -
WR: minimum 200 (od biedy przy innych założeniach mogłoby być 100)
Przydałby się szafir z AR
Automat lub kwarc - nie ma znaczenia. Może być jakiś japończyk...
To co mi się podoba, to w/w Citizen
Dalej:
Seiko Monster Limited....tylko musiałbym w nim trochę część powymieniać.....tych złotych oczywiście

Doxa Into The Ocean Limited D137SBW (nie wiem czy są inne zegarki z taką tarczą......oprócz Ulisse oczywiście

Inspiracje:

A może po prostu kupić Orienta Big Mako z orientuhren z superluminovą i szafirem.....
Ten mój jest całkiem fajny....tylko szafir by się przydał bo już jednego porysowałem...

Pomożecie?? Jakieś pomysły?? Biorąc pod uwagę falę na tarczy lub niebieską ze szlifem słonecznym, inne raczej nie wchodzą w grę......ale proponujcie proszę
Cena: chciałbym do 3.000zł, ale jak widać w propozycjach to może być również dobrze 1.000zł jak i 4.000zł, wszystko zależy czy się spodoba