Wintergreen i Kris do dzieła, zaczynajcie drążyć temat ...

Blonex 17 kamieni - rzadki limitowany nabyty przez naszego dzielnego forumowicza:

Kris napisał/a: |
Teraz jak zapowiedziałem wrzucam jako "przynetę" taką ciekawostkę nie bloniak ale Made in Poland |
Kris napisał/a: |
Znane są tylko 4 egz. tych zegarków. Trzy podane w książce i ten którego zdjęcie jest powyżej. |
Wintergreen napisał/a: | ||
A zwróciliście uwagę, że fazowanie mostka z logo nie pasuje do reszty? Pamiętam, na KMZiZ ktoś twierdził autorytarnie, że to dowodzi przeszczepu... A według mnie w Błoniach to nie jest tak prosto... Pisałem już Stiopie, że jak w każdej dziedzinie tak też w "błoniologii" są pewne niuanse i szczegóły pozostające nieznane nawet najlepszym znawcom. Tworzą się też powszechnie akceptowane teorie, które ku ogólnemu zaskoczeniu, nie muszą zawsze być prawdziwe. Kris, Twój czarny egzemplarz ma też inny, nie "blonexowski" a "jantarowy", kształt indeksów... Teoria o tym, że czarne to była tylko seria testowa kłóci się z tym - po co od razu robić różne indeksy w takiej partii. W "błoniologii" jeszcze nie wszystko zostało wyjaśnione ![]() |