Zwracam się do Was z prośbą o pomoc i kilka opinii w nurtującym mnie temacie. Rozglądałem się ostatnio za jakimś pilotem i wpadł mi w oko kwarcowy Parnis TOP GUN. Zegarek bardzo mi się podoba, konkretnie jego troszkę nowsze wersje bez "samolocika", ale mam pewne obawy i chciałbym abyście coś mi doradzili. Co do rzeczy. Interesuje mnie mechanizm, jaki tam cyka ten kwarc? W opisach JAPAN, ale może ktoś posiada jakąś głębszą wiedzę? Jak oceniacie pracę przycisków od chrono, chodzą jak należy czy jak popadnie? Generalnie jak oceniacie ten zegarek, jego wykonanie. Czytałem to i owo, że tu przybrudzony, tam nie do końca luma dociągnięta, wskazówka nie wypełniona jak należy, paproch gdzieś się znajdzie, ale takie niuanse nie są dla mnie najistotniejsze. Chciałbym kupić ten zegarek i nie żałować, że chrono nie zeruje, wskazówka nie trafia, zegarek, przyciski łupią po bebechach mechanizmu, zegarek posypie się po 2 miesiącach użytkowania, albo zaparuje w wilgotny dzień... Tak po prostu, jak oceniasz swój egzemplarz

Z góry bardzo dziękuje za poświęcony czas i ew. odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Konrad Wróblewski.