Odpowiedz do tematu
: Crepas "Tribute to the Banana"
Crux Sacra Sit Mihi Lux Non Draco Sit Mihi Dux
:
te napisy na deklu to takie zaciapne są?
czy tylko tak wyszło na fotach?
od frontu mistrz, nosiłbym
czy tylko tak wyszło na fotach?
od frontu mistrz, nosiłbym
:
Od dupki też jest spoko Farba wyszła nierównomiernie, ale to jednak spore powiększenie. Ja tego na żywo nie widzę! A w sumie to zegarek na rękę a nie wieżowy
:
Bardzo fajny odcień żółtego, świetnie się zgrywa z tym bezelem.
:
Świetny, można prosić o jakiś "rys historyczny" tego modelu, czy coś przegapiłem?
Wojtek
:
noooo, wesoły zegareczek, na letni wypoczynek ideał
:
powtórzę się...doskonały wyszedł...Mirek, mogę prosić o fotę lumy jakąś?
:
No niestety... Na wiele w tym przypadku mnie nie stać, niestety
Zegarek był wykonany przez Crepas'a, na zlecenie hiszpańskiego Cronoforvm (stąd ich logo na tarczy, no i skrót C-F-V-M na dekielku). No a upamiętnia kultowy ponoć model Omegi, z 1969 roku - Seamaster'a 200, określanego jako "banan". Pisałem "ponoć", bo do czasu lektury tego wątku na Oceanictime, nie miałem pojęcia o jego istnieniu. No ale nie jestem z kolei miarodajny w tym względzie
Tutaj wklejam jeszcze dwa linki ze zdjęciami oryginalnego Seamastera:
WatchTime i TZ-UK
Krzyzol napisał/a: |
Świetny, można prosić o jakiś "rys historyczny" tego modelu, czy coś przegapiłem? |
No niestety... Na wiele w tym przypadku mnie nie stać, niestety
Zegarek był wykonany przez Crepas'a, na zlecenie hiszpańskiego Cronoforvm (stąd ich logo na tarczy, no i skrót C-F-V-M na dekielku). No a upamiętnia kultowy ponoć model Omegi, z 1969 roku - Seamaster'a 200, określanego jako "banan". Pisałem "ponoć", bo do czasu lektury tego wątku na Oceanictime, nie miałem pojęcia o jego istnieniu. No ale nie jestem z kolei miarodajny w tym względzie
Tutaj wklejam jeszcze dwa linki ze zdjęciami oryginalnego Seamastera:
WatchTime i TZ-UK
:
Biorę
Bym nosił jak gupi, super jest
Bym nosił jak gupi, super jest
Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
русский тролль иди нахуй
:
Kasamene, dzięki, jakoś wydawało mi się, że ta/ten "Banana" to na bank jakiś żaglowiec albo ekspedycja z 1969 a szybkie poszukiwania w tym kierunku nic (co teraz zrozumiałe) nie dały.
Tak czy inaczej, jest cudny.
Tak czy inaczej, jest cudny.
Wojtek
:
Jest w porządku, rzeczywiście... Zdjęcie lumy mam tylko sprzed tygodnia, takie komórką na szybko, ale wstawiam z braku czegoś lepszego.
Indeksy na bezelu świecą na niebiesko, tak samo jak wskazówka minutowa. Reszta na zielono.
Acha, no i bezel jest "podświetlony" tylko w czerwonej części - pierwsze 20 minut.
Jeszcze tylko docelowy rekinek - będzie super komplet!
Ostatnio zmieniony przez Kasamene 2015-02-02, 15:59, w całości zmieniany 1 raz
Antigalacticos napisał/a: |
powtórzę się...doskonały wyszedł...Mirek, mogę prosić o fotę lumy jakąś? |
Jest w porządku, rzeczywiście... Zdjęcie lumy mam tylko sprzed tygodnia, takie komórką na szybko, ale wstawiam z braku czegoś lepszego.
Indeksy na bezelu świecą na niebiesko, tak samo jak wskazówka minutowa. Reszta na zielono.
Acha, no i bezel jest "podświetlony" tylko w czerwonej części - pierwsze 20 minut.
Jeszcze tylko docelowy rekinek - będzie super komplet!
Ostatnio zmieniony przez Kasamene 2015-02-02, 15:59, w całości zmieniany 1 raz
:
Świetny jest. Nosiłbym.
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
Odpowiedz do tematu
A od spodu nie świeci?
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW