Dzień dobry
Takie pytanie mam. Jest sobie mechanizm asian unitas ze swan neckiem - ten z obłymi mostkami. Ot taki:
Coś mu się pozajączkowało wczoraj i koronka nie nakręca sprężyny. W pierwszej pozycji kręci wskazówkami - trochę nieregularnie, z poślizgiem. W drugiej pozycji też kręci wskazówkami ale już normalnie, standartowo.
Koronkę już wyjmowałem z mechanizmu i wkładałem kilkakrotnie. Nie pomogło.
Da się coś z tym zrobić własnymi siłami? Jestem raczej mało wkręcony w te tematy, ale koronkę, mechanizm, wskazówki i tarczę zdejmę oraz założę. Mostki też zdejmę i założę w takim mechaniźmie.
Gdzie szukać problemu i jak się do niego zabrać?
Odpowiedz do tematu
: pomocy - unitas swan neck się zawiesił!
:
1) - Do zdjecia wskazówki i tarcza, poukładanie remontuaru i ponowne złożenie.
2) - Do zdjęcia most naciągu wraz z dużym jego kołem, poukładanie remontuaru i ponowne złożenie.
2) - Do zdjęcia most naciągu wraz z dużym jego kołem, poukładanie remontuaru i ponowne złożenie.
Pozdro!!!
:
Okazało się, że trzeba było zdjąć wskazówki, tarczę i mostek z zębatkami naciągu. Zeskoczyła z swojego miejsca sprężynka która dociska za pomocą krzywki beczke do półbeczki (pewnie coś pomyliłem w nazewnictwie).
W każdym razie udało się i maryna znów ma szansę tykać
Dziękuję za pomoc!
W każdym razie udało się i maryna znów ma szansę tykać
Dziękuję za pomoc!
:
Czyli wybrałeś do założenia tiretu obydwie opcje. Po co się rozdrabniać, tak też można.
Pozdro!!!
:
Odpowiedz do tematu
Ja pierwszy raz te rejony macałem, więc poszedłem na całość. Plan był najpierw poznać na jakiej zasadzie to to w ogóle działa. Ot, taka ciekawość Jeszcze raz dziękuję za pomoc!