Od czego by tu zacząć.
Zegarek dostałem od swojego znajomego, ale był w opłakanym stanie. I tak przeleżał przeszło rok.
W głębokiej desperacji podjąłem próbę polerowania szkła. Ale uszkodzenia były zbyt głębokie i odstąpiłem od tego zamiaru.
Kupiłem nowe szkło, koronkę i przystąpiłem do pracy.
Na początku było tak.
[img][/img]
[img][/img]
Rozebrany motor
[img][/img]
Z nowym szkłem i po odświeżeniu koperty prezentuje się całkiem sympatycznie.
Nie przepadam za żółtymi zegarkami a tego polubiłem
[img][/img]
A tu z resztą towarzyszy.
[img][/img]
Odpowiedz do tematu
: Komandirskie drugie życie
:
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
Brawo leobol , zdolny kolega jest .
Reszta towarzyszy to doborowe towarzystwo.
Pogratulować !
Reszta towarzyszy to doborowe towarzystwo.
Pogratulować !
:
Kuffa, fotki z tego fotosika u mnie nie banglają. Szlag by to...
:
leobol świetny zestaw. Widzę różnorodność pierścieni. Choć jeszcze jakiś z czarnym bezelem (albo mod do tego z czarniawą tarczą bez czołga) upiększył by kolekcję.
Zegarki * Rower * Radio
:
Gratuluję! Super wyszło, to jest to co lubię najbardziej, odratowywanie zegarków
:
No, wreszcie zabanglało. Teraz i ja mogę pogratulować
PS.
Ten na ostatniej fotce (środkowy rząd, trzeci od lewej/drugi od prawej) lepiej wygląda z czarnym bezelem, i chyba taki powinien być w oryginale.
PS.
Ten na ostatniej fotce (środkowy rząd, trzeci od lewej/drugi od prawej) lepiej wygląda z czarnym bezelem, i chyba taki powinien być w oryginale.
:
Good job!
Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
:
Dzięki
Starałem się choć było pod górę. To wiedzą Ci którzy w warunkach polowych próbowali osadzić szkło w tym zegarku.
Yakovlev na pewno czarny bezel byłby ładniejszy, choć śmiem twierdzić ze takim go fabryka wypuściła. Jedyną rzeczą która była przy nim robiona to nowa luma we wskazówkach.
Starałem się choć było pod górę. To wiedzą Ci którzy w warunkach polowych próbowali osadzić szkło w tym zegarku.
Yakovlev na pewno czarny bezel byłby ładniejszy, choć śmiem twierdzić ze takim go fabryka wypuściła. Jedyną rzeczą która była przy nim robiona to nowa luma we wskazówkach.
:
Ostatnio zmieniony przez Yakovlev 2013-11-16, 09:29, w całości zmieniany 3 razy
Może i masz rację
Ale w tym Komandirze z pierwszych fotek, wskazówka sekundowa powinna być z kółeczkiem, taka jak np. w Beczkach.
[ Dodano: 2013-11-16, 09:28 ]
Ale w tym Komandirze z pierwszych fotek, wskazówka sekundowa powinna być z kółeczkiem, taka jak np. w Beczkach.
[ Dodano: 2013-11-16, 09:28 ]
Ostatnio zmieniony przez Yakovlev 2013-11-16, 09:29, w całości zmieniany 3 razy
:
leobol good job
:
Ostatnio zmieniony przez Ciech 2013-11-16, 13:23, w całości zmieniany 1 raz
Z tymi wskazówkami sekundowymi z kółeczkiem to jest jakiś spisek
Bardzo często powinny być a są inne, ciekawe w fabryce tak składali , czy każdy jak sprzedaje to podmienia.
Bardzo często powinny być a są inne, ciekawe w fabryce tak składali , czy każdy jak sprzedaje to podmienia.
Ostatnio zmieniony przez Ciech 2013-11-16, 13:23, w całości zmieniany 1 raz
: Rakieta ratowanie klasyka
Ostatnio zmieniony przez leobol 2013-12-06, 13:33, w całości zmieniany 1 raz
Witam.
Jak pogoda za oknem każdy widzi. W wolnym czasie złożyłem sobie kolejnego klasyka.
Na początku było tak.
Tarcza miała urwane obie stopki nieoryginalne szkło przesłaniające górny datownik.
Ale znalazłem inna tarczę i właściwe szkło.
I teraz jest tak.
Uprzedzając głosy krytyki zdaję sobie sprawę że czekoladowa tarcza bardziej pasuje do żółtej koperty. Ale z braku laku to i ... Mnie i tak cieszy.
Jak pogoda za oknem każdy widzi. W wolnym czasie złożyłem sobie kolejnego klasyka.
Na początku było tak.
Tarcza miała urwane obie stopki nieoryginalne szkło przesłaniające górny datownik.
Ale znalazłem inna tarczę i właściwe szkło.
I teraz jest tak.
Uprzedzając głosy krytyki zdaję sobie sprawę że czekoladowa tarcza bardziej pasuje do żółtej koperty. Ale z braku laku to i ... Mnie i tak cieszy.
Ostatnio zmieniony przez leobol 2013-12-06, 13:33, w całości zmieniany 1 raz
:
Odpowiedz do tematu
leobol, całkiem fajnie wyszło.