Zegarek do garnituru
Odpowiedz do tematu

: Zegarek do garnituru
Panowie pomóżcie...ostatnio w mojej głowie rodzą się różne pomysły zegarowe i szukam bodźca, żeby któreś wprowadzić w życie.
Chodzą za mną Seiko skx, Parnis Diver czy pilot, jakieś tam dżi szoki, Gerlachy i inne...problem w tym, że większość czasu niestety spędzam w pracy. A że etykieta wymaga i pod krawatem trzeba chodzić, zacząłem poszukiwać jakiegoś fajnego garniaczka, żeby dać odetchnąć mojemu Orientowi
budżet nieduży, ale może uda się coś znaleźć w tym przedziale
Póki co mój faworyt to Parnis:

albo biały

macie może jakieś inne ciekawe opcje ?
z góry dzięki

:
Ta limitacja z boku koperty to facepalm

A może Rodina:

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
A może 5:

http://allegro.pl/zegarek...3544522024.html
http://allegro.pl/seiko-5...3506357833.html
http://allegro.pl/seiko-5...3506364689.html

Pozdrawiam
Marcin/kornel91

Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Mewka chyba wisi na bazarku?

:
Z_bych napisał/a:
Mewka

No przecież, zapomniałbym o Mewce:

foto By Słoniu

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Orient symphony

Lub nieco droższy bambino

Sorki za slabe zdjecia ale piszę z telefonu.

Ostatnio zmieniony przez rmaya 2013-09-22, 21:18, w całości zmieniany 1 raz
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
:
Czarna Rodina

Rodina by muchacho86, on Flickr
:złośliwiec:

:
Rodina całkiem fajna, chociaż mi nie podeszła

Dla mnie mewka to niekwestionowany lider

:
b]Michał[/b], Rodina niby fajna, ale chyba zbyt ascetyczna tarcza...
W Parnisie przemawia do mnie ładne zdobienie mechanizmu, tarcza z nakładanymi indeksami, a "limitka" to + 10pkt do prestiżu :))

Mewka - wygląda bardzo zachęcająco, tym bardziej, że chyba będę szukał jasnej tarczy

rmaya, Orient niby fajny jest, ale mam takiego:

w którym nawiasem mówiąc zepsuła się data...więc mały niesmak pozostał

Ostatnio zmieniony przez mapet 2013-09-22, 21:27, w całości zmieniany 1 raz
:
No to może mocno inspirowanego portugalca?
Tylko tam masz 43mm
Piszesz, że głównie do pracy więc nie jakoś tam oficjalnie to imo by sie nadał (sam czsem tak się noszę: biały albo panda).

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
:
no też jest w sferze zainteresowań, ale ostatnio gdzieś na jutubie znalazłem filmik i wychodzi na to, że strasznie głośny automat tam siedzi, do tego prosty, bez zdobienia...
a ten z mojego pierwszego posta, to nie dość, że fajnie zdiobiony, to w dodatku nie ma opcji, żeby był za głośny :))

:
Ja bym Mewkę brał. Świetna jest bez dwóch zdań :)

Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem...
:
mapeth, Portugalca odpuść, imo trochę duży rozmiar, żeby zmieścił się pod mankiet. Choć to w dużej mierze zależy jakie koszule nosisz, bo ja np Parnisów, które pokazałeś też bym pod mankietem nie zmieścił. hmmm

:
Zdobienie - fanaberia w zegarku za te pieniądze.
Poziom głośności: fakt, że jest słyszalny ale nie przesadzajmy. Nie jest to polonez z ktorego wyciekły wszystkie płyny. Zmarłego tym nie obudzisz.
Edit: Michal ma racje co do wielkosci ale to się tez tyczy parników z pierwszego postu bo to chyba ta sama koperta.

Ostatnio zmieniony przez rmaya 2013-09-22, 21:47, w całości zmieniany 1 raz
Albert Einstein
:
SNE039P1 solar:

Pozdrawiam
Marcin/kornel91

Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum