Czy któryś z Kumotrów ma może takowe szkiełko na sprzedaż albo wie, gdzie mogę je zanabyć? Najlepiej bez antyrefleksu, w ostateczności z pojedynczym - żeby nie zabijało niebieskim kolorem.
Przeglądnąłem oferty najgłówniejszych majfrendów i albo nie widzę, bom mało spostrzegawczy, albo nie widzę, bo nie mają...
Odpowiedz do tematu
: Szkło szafirowe do Radka 47 mm
:
http://stores.ebay.com/WH...pos=44321&gbr=1
tu coś masz...
a nie lepiej wyjąć originale szkiełko zmierzyć i dopasować...
http://www.timepol.pl/szkielka_do_zegarkow.php
tu coś masz...
a nie lepiej wyjąć originale szkiełko zmierzyć i dopasować...
http://www.timepol.pl/szkielka_do_zegarkow.php
:
Dzięki!
Tylko że w Timepolu z tego co widzę mają średnice do 35 mm. A na moje szewskie oko u mnie jest 38,2 mm (zmierzone bez wyciągania szkła z koperty). Ale zadzwonię do nich jutro, podpytam o szczegóły.
Tylko że w Timepolu z tego co widzę mają średnice do 35 mm. A na moje szewskie oko u mnie jest 38,2 mm (zmierzone bez wyciągania szkła z koperty). Ale zadzwonię do nich jutro, podpytam o szczegóły.
:
Próbowałeś napisać do chińskich przyjaciół ? Większość części typu wskazówki, tarcze itd sprzeda Ci np pan Gong Wei (Manbushije), pewnie szafir do radiomira też mógłby sprzedać.
:
Ostatnio zmieniony przez Wojtek 2013-06-25, 10:17, w całości zmieniany 1 raz
Nie próbowałem - napiszę jeszcze dziś!
Edyta 25.06.2013:
W Timepolu nie mają, skierowali mnie do firmy Durski S.C. przy ul. Sandomierskiej w Warszawie. Tam też nie mają - wysłali mnie do innego warszawskiego zegarmistrza, przy ul. Zwycięzców 11, który specjalizuje się w dorabianiu szkiełek.
Manbushije też nie ma, czekam na odpowiedź od Jacksona...
Jeszcze jakieś pomysły? Wiadomo może, czy ktoś we Wrocławiu dorabia szafiry?
Edyta 25.06.2013:
W Timepolu nie mają, skierowali mnie do firmy Durski S.C. przy ul. Sandomierskiej w Warszawie. Tam też nie mają - wysłali mnie do innego warszawskiego zegarmistrza, przy ul. Zwycięzców 11, który specjalizuje się w dorabianiu szkiełek.
Manbushije też nie ma, czekam na odpowiedź od Jacksona...
Jeszcze jakieś pomysły? Wiadomo może, czy ktoś we Wrocławiu dorabia szafiry?
Ostatnio zmieniony przez Wojtek 2013-06-25, 10:17, w całości zmieniany 1 raz
:
Płaskie... Potrzebne wypukłe - "soczewkowe", jak mawiają zegarmistrzowie.
: Re: Szkło szafirowe do Radka 47 mm
AAAAAAAAAAAA dobijasz mnie a gdzie tu było napisane wypukłe?
Jak nie masz koperty od silixa po co Ci wypukłe...
Ostatnio zmieniony przez MirekArican 2013-07-18, 23:57, w całości zmieniany 1 raz
Wojtek napisał/a: |
Czy któryś z Kumotrów ma może takowe szkiełko na sprzedaż albo wie, gdzie mogę je zanabyć? Najlepiej bez antyrefleksu, w ostateczności z pojedynczym - żeby nie zabijało niebieskim kolorem.
Przeglądnąłem oferty najgłówniejszych majfrendów i albo nie widzę, bom mało spostrzegawczy, albo nie widzę, bo nie mają... |
AAAAAAAAAAAA dobijasz mnie a gdzie tu było napisane wypukłe?
Jak nie masz koperty od silixa po co Ci wypukłe...
Ostatnio zmieniony przez MirekArican 2013-07-18, 23:57, w całości zmieniany 1 raz
:
Przepraszam, ale co to ma do rzeczy jaką mam kopertę?
:
Ostatnio zmieniony przez MirekArican 2013-07-19, 13:57, w całości zmieniany 1 raz
A jakie szkło masz w Radku 47mm (oryginalne) - przypuszczam że masz zwykłego z przykręcanymi uszkami to jest płaskie..? - Są tez z lekko wypukłym szkiełkiem ale tego prawie nie widać:
http://www.siswatch727.com/index.do tu masz to ładnie porównane
Następna rzecz - największy szafir wypukły jaki znalazłem to 36,2mm
A co do koperty: Silix ma bardzo specyficzny bezel płaskie szkiełko wygląda strasznie...
A do standardowej koperty getat/jackson/manbush itp pięknie wchodzi płaskie szkiełko i nie widać różnicy...
http://www.siswatch727.com/index.do tu masz to ładnie porównane
Następna rzecz - największy szafir wypukły jaki znalazłem to 36,2mm
A co do koperty: Silix ma bardzo specyficzny bezel płaskie szkiełko wygląda strasznie...
A do standardowej koperty getat/jackson/manbush itp pięknie wchodzi płaskie szkiełko i nie widać różnicy...
Ostatnio zmieniony przez MirekArican 2013-07-19, 13:57, w całości zmieniany 1 raz
:
Ostatnio zmieniony przez Wojtek 2013-07-19, 20:40, w całości zmieniany 1 raz
Mam kopertę zwaną na zagranicznych forach internetowych "cartel case", prawdopodobnie (acz to tylko domysły) pochodzącą od niepoprawnych politycznie majfrendów z p-cls. Ma lekko wypukłe szkło, ale mineralne
Ostatnio zmieniony przez Wojtek 2013-07-19, 20:40, w całości zmieniany 1 raz
:
Znalazłem parę informacji o kopertach Cartera - wymiary to to samo co Jackson, Manbush, Getat itp tylko boki są lepiej wykończone - szkiełka to są identyczne...
Wypukłość tego oryginalnego szkiełka mnie poraża aż 3D jest tak wypukłe że aż płaskie jak chcesz fajne mocne wypukłe szkiełko które przypomina oryginał to jedyną opcją są plexi Sternkreuz...
Szafir w tym rozmiarze to tylko płaski...
Odpowiedz do tematu
Znalazłem parę informacji o kopertach Cartera - wymiary to to samo co Jackson, Manbush, Getat itp tylko boki są lepiej wykończone - szkiełka to są identyczne...
Wypukłość tego oryginalnego szkiełka mnie poraża aż 3D jest tak wypukłe że aż płaskie jak chcesz fajne mocne wypukłe szkiełko które przypomina oryginał to jedyną opcją są plexi Sternkreuz...
Szafir w tym rozmiarze to tylko płaski...