Ciągnąc cykl lamerskich pytań, chciałbym dowiedzieć się, od kiedy zaczęto sygnować koronki w zegarkach naręcznych? Kto wprowadził pierwsze sygnowane koronki?
Jak to się przedstawia dla ( weźmy pierwszą z brzegu znaną firmę ) np. Omegi ?
Było już takie pytanie ( nie moje ) na sąsiednim forum, ale pozostało bez odpowiedzi.
Odpowiedz do tematu
: Sygnowanie koronek
"Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."
E.Stachura " Cała jaskrawość "
E.Stachura " Cała jaskrawość "
:
Dobre pytanie.
IMO nie nastąpiło to przed pojawieniem się miejsca na sygmaturę, czyli beczkowatych koronek pierrwszych zegarków naręcznych. I wcale nie byłbym zdziwiony gdyby okazało si, że jako standard wprowadził tę modę Rolex.
Gburex.
IMO nie nastąpiło to przed pojawieniem się miejsca na sygmaturę, czyli beczkowatych koronek pierrwszych zegarków naręcznych. I wcale nie byłbym zdziwiony gdyby okazało si, że jako standard wprowadził tę modę Rolex.
Gburex.
:
Ostatnio zmieniony przez kaido2 2013-07-09, 15:19, w całości zmieniany 1 raz
Sygnowane koronki to ja osobiście znam już z końca XiX w. gdzie za przykład mogę podać marki należące do GFJ.
[ Dodano: 2013-07-09, 16:18 ]
W XX w. dołączył Phenix, Junghans ,a później dopiero Rolex.
[ Dodano: 2013-07-09, 16:18 ]
W XX w. dołączył Phenix, Junghans ,a później dopiero Rolex.
Ostatnio zmieniony przez kaido2 2013-07-09, 15:19, w całości zmieniany 1 raz
Pozdro!!!
:
Fakt.
A sygnowane kluczyki też się łapią?
Gbfx.
A sygnowane kluczyki też się łapią?
Gbfx.
:
Ostatnio zmieniony przez kaido2 2013-07-09, 15:30, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
A widzisz , zmyliły mnie że same koronki, a kluczyki? Jakby tak spojrzeć to wiele szpindlaków miało sygnowane. Zostańmy jednak przy koronkach. Zważając na fakt w obecnych czasach można spotkać kluczykowce z sygnowanymi koronkami. Ot współczesna technologia..... handlu.
Ostatnio zmieniony przez kaido2 2013-07-09, 15:30, w całości zmieniany 1 raz
Pozdro!!!