Z pełną świadomością że pytanie powinno być przyklejone gdzie indziej, ale i tak spamujemy i może mnie ktoś ciemnego oświecić na jakiej zasadzie działa to to :
Edit Wrzuciłem w wyszukiwarkę Zodiac ale tam tylko Fotoplastikon i modele chrono.
Odpowiedz do tematu
:
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2012-06-04, 11:51, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2012-06-04, 11:51, w całości zmieniany 1 raz
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Kilka tarcz z czegoś przezroczystego?
ciniol napisał/a: |
Z pełną świadomością że pytanie powinno być przyklejone gdzie indziej, ale i tak spamujemy i może mnie ktoś ciemnego oświecić na jakiej zasadzie działa to to :
Obrazek Edit Wrzuciłem w wyszukiwarkę Zodiac ale tam tylko Fotoplastikon i modele chrono. |
Kilka tarcz z czegoś przezroczystego?
„Kto raz zejdzie z dobrej drogi, już nigdy nie zechce na nią powrócić”
:
Możliwe że jak w tym oriencie disc.
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
:
Hehehe - moje marzenie z lat 70
Dokładnie jak piszecie - wskazówki są naniesione na tarczki z przezroczystego platyku.
Gboo.
Dokładnie jak piszecie - wskazówki są naniesione na tarczki z przezroczystego platyku.
Gboo.
:
Gburku możesz zawsze spełnić swe wczesno-średnio-wiekowe marzenia.
:
Mam taką jedną kostkę zodiakową z uszkodzoną sprężyną i już od pół roku nie moge trafić z nim do warsztatu... Fajnie wygląda jak sekundnik w kształcie czerwonej kulki lata wokół tarczy
Jacek. napisał/a: |
Hehehe - moje marzenie z lat 70
Dokładnie jak piszecie - wskazówki są naniesione na tarczki z przezroczystego platyku. Gboo. |
Mam taką jedną kostkę zodiakową z uszkodzoną sprężyną i już od pół roku nie moge trafić z nim do warsztatu... Fajnie wygląda jak sekundnik w kształcie czerwonej kulki lata wokół tarczy
World Wide Watches
:
Inna sprawa że ceny takich modeli na zatoce powalają.
:
Skate or die!
:
W roku chyba 2007 była reedycja tego modelu, już niestety na Ecie. Jeszcze niedawno można je było spotkać na Zatoce w cenie ok. $400.
Cytat: |
Movement is the automatic ETA caliber 2824-2 with 25 jewels. It is water resistant to 100 meters.
MSRP is 695 Euros. |
:
Ale jak dla mnie reedycja tego Zodiaka nie ma już tego klimatu.
:
Tak, wiem. "Z kobietami - spokojnie, bez szaleństw, alkohol - lepiej nie, palenie - zabronione... O, stary zegarek możesz pan se kupić".
Łaskawcy cholerni
Gboo.
[ Dodano: 2012-06-04, 14:00 ]
Mnie prześladował Astrographic SST Mystery Dial:
Gburr.
ciniol napisał/a: |
Gburku możesz zawsze spełnić swe wczesno-średnio-wiekowe marzenia. |
Tak, wiem. "Z kobietami - spokojnie, bez szaleństw, alkohol - lepiej nie, palenie - zabronione... O, stary zegarek możesz pan se kupić".
Łaskawcy cholerni
Gboo.
[ Dodano: 2012-06-04, 14:00 ]
Mnie prześladował Astrographic SST Mystery Dial:
Gburr.
:
Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2012-06-04, 14:37, w całości zmieniany 1 raz
Tysz bym nosił
Wydaje mi się że seria Astrographic była na kalibrze 46, czyli lekko przerobionej Ecie 2550. Zresztą wszystkie ich werki są albo Schildami z własnym modułem automatu, albo Etami.
Gboo.
Tomek napisał/a: |
W roku chyba 2007 była reedycja tego modelu, już niestety na Ecie. |
Wydaje mi się że seria Astrographic była na kalibrze 46, czyli lekko przerobionej Ecie 2550. Zresztą wszystkie ich werki są albo Schildami z własnym modułem automatu, albo Etami.
Gboo.
Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2012-06-04, 14:37, w całości zmieniany 1 raz
:
Odpowiedz do tematu
Ale reedycja była na Ecie 2824-2, dlatego napisałem "niestety"