Pomysł na zegarek wziął się stąd, że lubię niebieskie zegarki, lubię stare seiko i nie miałem chronografu jeszcze. Aż tu (wtedy Sylwek jeszcze) wyjechał z takim pięknym niebieskim chrono seiko...
Zacząłem poszukiwania - ten był fajniejszy bo był ciut większy (40 albo 41mm) i miał bezel dodatkowy.
Niestety był granatowy... a takich już miałem 2.
Ale znalazłem idealną tarczę after i hop - mam zegarek.
Potem były jeszcze perypetie, o których by dłuuuuugo mówić - ale się udało.
Oryginalna tarcza w stanie nienaruszonym czeka na wszelki wypadek w pudełku.
Wskazówki nowe, szkło i koperta odnawiane - ale jak na moje oko są super!
[/URL]
a tak na ręku
Odpowiedz do tematu
: Seiko 6139-6002 prezesa
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2013-08-12, 17:04, w całości zmieniany 2 razy
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2013-08-12, 17:04, w całości zmieniany 2 razy
Skate or die!
:
Świetny vintage.
Zazdroszczę i pozdrawiam
Zazdroszczę i pozdrawiam
Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
:
Zegarek super a i zdjęcia ujdą
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Super Seikacz! Gratuluje tak zajefajnego staruszka.
InfectedControl a.k.a. Dawid
:
Całkiem , całkiem to Pepsi , wiadomo w którym miesiącu i w którym roku przyszło na świat ?
:
Fajne to Seiko Piotrek. Rozumiem że wskazówki wygrzebałeś w końcu z wiadra
:
kocham takie vintage chrono...
"Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska."
Usługi finansowe dla firm. Kredyt, Leasing, Faktoring. Info -> PW
Usługi finansowe dla firm. Kredyt, Leasing, Faktoring. Info -> PW
:
No właśnie, że nie - grzebalem ale tylko mu udowodnilem, że kłamie bo po 3 godzinach i przerzuceniu wszyskich kilku tys sztuk pojedynczo... Moich nie było.
Zamówiłem nowe w serwisie. O dziwo tylko 100 zł.
n1joker napisał/a: |
Fajne to Seiko Piotrek. Rozumiem że wskazówki wygrzebałeś w końcu z wiadra |
No właśnie, że nie - grzebalem ale tylko mu udowodnilem, że kłamie bo po 3 godzinach i przerzuceniu wszyskich kilku tys sztuk pojedynczo... Moich nie było.
Zamówiłem nowe w serwisie. O dziwo tylko 100 zł.
Skate or die!
:
Niebanalna rzecz, zwłaszcza jeśli w dużej mierze unikalna. Jest czego zazdrościć
Crux Sacra Sit Mihi Lux Non Draco Sit Mihi Dux
:
...świetnie wyszedł... no to foczka
:
Tu też pochwalę - super!
Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem...
:
Odpowiedz do tematu
Dzięki panowie
Mam do niego jakiś sentyment (może przez to jak to się w bólach rodziło) i wygląda tak jak to sobie na początku wymyśliłem, więc generalnie micha
Może bym wolał tylko, żeby odcień tarczy był żywszy, bardziej chabrowy jak u Sylwka, ale tak jak jest - to też jest ok, a chyba bardziej pasuje i do bezela i do paska.
[ Dodano: 2013-08-12, 23:08 ]
Szymek, zgubiłem link do kalkulatora dat... trzeba by było Maxia wywołać.
Ale obstawiam pierwszą połowę lat '70.
Zatem ma już koło 40 tki
Mam do niego jakiś sentyment (może przez to jak to się w bólach rodziło) i wygląda tak jak to sobie na początku wymyśliłem, więc generalnie micha
Może bym wolał tylko, żeby odcień tarczy był żywszy, bardziej chabrowy jak u Sylwka, ale tak jak jest - to też jest ok, a chyba bardziej pasuje i do bezela i do paska.
[ Dodano: 2013-08-12, 23:08 ]
Szymek napisał/a: |
Całkiem , całkiem to Pepsi , wiadomo w którym miesiącu i w którym roku przyszło na świat ? |
Szymek, zgubiłem link do kalkulatora dat... trzeba by było Maxia wywołać.
Ale obstawiam pierwszą połowę lat '70.
Zatem ma już koło 40 tki
Skate or die!