Coś dużego i ciężkiego
Odpowiedz do tematu

: Coś dużego i ciężkiego
Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu zegarka. Na wstępie chciałem uprzedzić, że przeszukałem podobne tematy ale bez rezultatu - albo budżet nie ten albo inne wymagania :(
Potrzebuję zegarka raczej dużego - mam Parnisa inżyniera i taki rozmiar by mi odpowiadał albo coś koło tego czyli 45-46 mm. Musi być mechaniczny i koniecznie na bransolecie. Bardzo mi się podoba Boschett Cave Dweller i jego rozmiary ale cena już trochę mniej. Chciałbym się zmieścić w 600 zł ;) Seiko monster raczej odpada, zastanawiam się nad orientem Mako
o takim:

ale nie jestem pewny czy zmieści się w budżecie.
Idealnie by było, żeby rozmiarowo było podobnie do tego:

Proszę o propozycje, cokolwiek co Wam przychodzi do głowy :))

:
Lum Parnis?

"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
144euro czyli miescisz sie w swoim budzecie, nic innego nie przychodzi mi do glowy chyba te Big Mako bedzie jak znalaz :)

:
Apa13, Lum Tec jakoś mi się nie widzi :( ;) no i bransoleta musi być :))

:
Krizzz, a może jakieś Invicty? Jest tego sporo w rozmiarach 44-48mm w tym budżecie.

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
http://www.chinawatches.pl/viewtopic.php?t=14718
Moze taka Alpha

:
Na bazarku wisi deep blue master explorer - bardzo fajny zegarek. Mam żółtego.
Jest wielki i ciężki jak chcesz i dobrze wykonany.
Big mako jest fajny ale płaski i średnica nic tu nie zmienia - do odwaznika mu daleko.
On raczej bardziej elegancki jest.

Skate or die!
:
prezesso, budżet do 600 zl.

:
A ile on stoi? Nie sprawdziłem... Ja za swojego koło 7 a może 8 stow dałem chyba. Imo warto dołożyć.
Ale oczywiście kryterium juz jest wtedy zmienione... hmmm

Skate or die!
:
prezesso, on juz out of stock i cena powyzej 1k

[ Dodano: 2013-03-31, 14:03 ]
Btw chetnie odkupie za 7 stówek ;-)

:
Michał, właśnie chcę się zabrać do przekopania Invict
Apa13, ta Alpha w sumie nie gupia, ciekawe jak to leży na ręce ;)
prezesso, ten Deep Blue bardzo fajny ale kapke za drogi, jakby był za 700 to mógłby być :P ale te 700 to już ostateczne maksimum

Ostatnio zmieniony przez Krizzz 2013-03-31, 12:07, w całości zmieniany 1 raz
:
Krizzz, co do Alphy to jest podobna do Zodiaca V wolfa. Ja mam wersje mid i bardzo wygodna. Myszkolap ma normalna, Pasti tez mial.

Szymon
[Usunięty]
:
Taka Invicta za $119:

Tu sznurek:
http://www.ebay.com/itm/I...=item43ba4beef3

:
Szymon, ta Invicta nielicha tylko nie mogę jej znaleźć w innej kolorystyce, bo ta trochę zbyt "mdła" hmmm

:
46mm to nie jest duży zegarek :P

Polecałbym jak poprzednicy- Invicta, z tego co się orientuję to seria Pro Diver/ Grand Diver występuje w rozmiarze 47-48 mm i cenowo tez jest ok, do tego multum opcji kolorystycznych ;)

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum