Odpowiedz do tematu
: Paczka do USA
Pomóżcie proszę, chciałbym wysłać paczkę do USA (w niej zegarek). Proszę o pomoc. Zupełnie nie wiem co i jak. Czym najlepiej, najbezpieczniej, najtaniej ?
Nikt nie jest na tyle inteligentny żeby nie wyłapać taboretem w ryj.
Kijem Wisły nie przepłyniesz.
Głową muru nie przeskoczysz.
Nie wszystko złoto co się święci garnki lepią.
:
najszybciej bedzie jakims kurierem (DHL, UPS, Fedex), ale bedzie drogo.
ostatnio wysylalem paczke do niemiec (dosc ciezka, ok 3 kg) - koszt PP to ponad 70 zl w UE.
wg cennika PP paczka do 1 kg do USA z zadeklarowana wartoscia 500 zl to koszt 67 zl.
ostatnio wysylalem paczke do niemiec (dosc ciezka, ok 3 kg) - koszt PP to ponad 70 zl w UE.
wg cennika PP paczka do 1 kg do USA z zadeklarowana wartoscia 500 zl to koszt 67 zl.
beceen | ***** ***
:
A jak wygląda sprawa z cłem?
:
Ostatnio zmieniony przez strix 2012-11-24, 10:01, w całości zmieniany 1 raz
Przesylka kurierem Cie zabije finansowo, chyba ze cos sie zmienilo od roku.
Ja wysylalem orisa lotowskiego do kolesia w stanach poczta polska, polecony priorytet po prostu - koszt ok 120 zl (nie pamietam czy jako wartosciowy czy nie, chyba tak). Kazdy kurier chcial min +- 4x tyle.
Paczka doszla, poszla na clo w stanach i nie mam pojecia jak oni mu ja oclili ale to juz problem kupujacego i wypada to napisac czy to na aukcji czy prywatnie.
W kazdym razie koles byl zachwycony zegarem i dostalem pieknego pozytywa
s
Ja wysylalem orisa lotowskiego do kolesia w stanach poczta polska, polecony priorytet po prostu - koszt ok 120 zl (nie pamietam czy jako wartosciowy czy nie, chyba tak). Kazdy kurier chcial min +- 4x tyle.
Paczka doszla, poszla na clo w stanach i nie mam pojecia jak oni mu ja oclili ale to juz problem kupujacego i wypada to napisac czy to na aukcji czy prywatnie.
W kazdym razie koles byl zachwycony zegarem i dostalem pieknego pozytywa
s
Ostatnio zmieniony przez strix 2012-11-24, 10:01, w całości zmieniany 1 raz
:
Ja wysyłałem w tym roku Archimede też pocztą. Pamietaj tylko, że koniecznie priorytet.
Powinien na miejscu być po 7 dniach roboczych.
Jest tracking - i jemu nie oclili tego. Nie pamiętam już jaką wartość wpisałem, ale płaciłem 80 zł. NA poczcie proś druk CP72, bo zwykle panie są ciężko zdziwione.
http://www.paczkapocztowa...towa#opakowania
strix napisał/a: |
Przesylka kurierem Cie zabije finansowo, chyba ze cos sie zmienilo od roku.
Ja wysylalem orisa lotowskiego do kolesia w stanach poczta polska, polecony priorytet po prostu - koszt ok 120 zl (nie pamietam czy jako wartosciowy czy nie, chyba tak). Kazdy kurier chcial min +- 4x tyle. |
Ja wysyłałem w tym roku Archimede też pocztą. Pamietaj tylko, że koniecznie priorytet.
Powinien na miejscu być po 7 dniach roboczych.
Jest tracking - i jemu nie oclili tego. Nie pamiętam już jaką wartość wpisałem, ale płaciłem 80 zł. NA poczcie proś druk CP72, bo zwykle panie są ciężko zdziwione.
http://www.paczkapocztowa...towa#opakowania
World Wide Watches
:
Najtańsza przesyłka to przesyłka listowa priorytetowa koszt około 45 złotych tyle mniej więcej kosztuje wysłanie zegarka z pudełkiem , jak sam zegarek to będzie mniej. Przesyłkę o gabarytach w jakich wysłam nasze zegarki to też przesyłka listowa.
:
Wysyłałem paczki do rodziny z giftami deklarując łączną wartość po 600-700 pln i nigdy ich żadne cło nie dotknęło, nawet nie próbowało. Z tego co się orientowałem np. sumo z Japonii do USA chodziło bez cła. Ale w sumie to problem odbiorcy, co nie?
pmborek napisał/a: |
A jak wygląda sprawa z cłem? |
Wysyłałem paczki do rodziny z giftami deklarując łączną wartość po 600-700 pln i nigdy ich żadne cło nie dotknęło, nawet nie próbowało. Z tego co się orientowałem np. sumo z Japonii do USA chodziło bez cła. Ale w sumie to problem odbiorcy, co nie?
:
Odpowiedz do tematu
Dzięki kumotrzy. Faktycznie poczta polska najtańsza. Ale temat na razie ucichł bo chyba sprzedam na rodzimym rynku
Pozdrawiam
P.S. Temat do kosza proszę, chyba że potomnym się przyda
[ Dodano: 2012-12-18, 08:48 ]
Odświeżam temat, wysłałem paczkę Pocztą Polską do USA. Wysłałem 7.12, 10.12 na stronie śledzenia przesyłki napisano że wysyłkę wysłano z Polski. Odbiorca paczki jeszcze nie otrzymał. Ile czasu taka paczucha potrafi do US do odbiorcy lecieć?
Pozdrawiam
P.S. Temat do kosza proszę, chyba że potomnym się przyda
[ Dodano: 2012-12-18, 08:48 ]
Odświeżam temat, wysłałem paczkę Pocztą Polską do USA. Wysłałem 7.12, 10.12 na stronie śledzenia przesyłki napisano że wysyłkę wysłano z Polski. Odbiorca paczki jeszcze nie otrzymał. Ile czasu taka paczucha potrafi do US do odbiorcy lecieć?