Wieś spiewa i tańczy, cepelia itd. ale co poradzę
Odpowiedz do tematu

: Wieś spiewa i tańczy, cepelia itd. ale co poradzę
Proszę tylko bez nadmiernych hejtów bo mam świadomość że to cepelia, wisórstwo itd.
Myślałem że mi przejdzie ale nie :( dlatego może jesteście wskazać zegarek o podobnym wyglądzie? Chodzi głównie o ten szlif na tarczy, krój wskazówek i złoty kolor wszystkiego.

Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Maras68
[Usunięty]
:
Ciniol chodzi Ci autentyczny Vintage tego pokroju, czy jakaś nówka stylizowana w ten deseń :?:

:
Może delbana jakaś?

"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
obojętnie - chodzi o jak najwierniejszą zgodność z przedstawionym oryginałem

Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Ciniol napisał/a:
cepelia, wisórstwo

Dlaczego? Takie tam melepecenie, że złoty zegarek to wiocha - nieprawdą jest, jakoby.

Natomiast ja złotego raczej nie kupię, bo myślę, że nie bardzo mi pasuje po prostu.

Pupcia rubcia salcesonik, heloł beloł w dupę słonik!
:
Może klasyczny Worldmaster? Występuje we wszelkich kombinacjach kolorystycznych i ma swój urok. Natomiast jak dla mnie mistrzostwem jest Seiko SARB066 Coctail Time. BTW też mi się podoba dyskretny urok złota :oops: ;)

:
ze złotym też nie mam problemu bo mam ulissesa vintage - z tym że on bardzo ascetyczny na tarczy jest.

:
ale co w tym wsiowego, ta adriatica jest bardzo fajna, macalem wersje stalowa pare razy.

to ma byc zegar bardziej do gajera, czy taki edec?

beceen | ***** ***
:
No to jak złoto nie przeszkadza, to tym bardziej ta tarcza nie jest wsiurska :)
No ale - dlaczego podobny, a nie właśnie ta Adriatica? Spoko jest.

:
wlasnie, czemu nie ta adriatica?

beceen | ***** ***
:
Złoto ma dzisiaj branie, jest już drugi bardzo podobny temat.

:
Krój czcionki Adriatica mi nie do końca pasi i psuje odbiór zegara. Ten wewnętrzny cienki ring jakoś mnie bardzo urzeka.

:
Są dwie opcje
1. Forum się dorabia
2. Forum się starzeje
;)

:
Ciniol napisał/a:
Krój czcionki Adriatica

przeca to stare logo Adriatici, wg mnie pasuje do klasycznego zegara...

beceen | ***** ***
:
Jest jeszcze trzecia opcja - sentyment.
Ja jako bajtel miałem Zarię ( tę już odkupiłem w stanie almost NOS ) i Slavę mikrokratkę nie w cyrylicy ( kupiony trupek żeby wiedzieć co szukać ), a w tym samym czasie kolega miał taką podobną o ile pamiętam Adriatice lub Atlantica. I bardzo takiego zegarka chciałem jak on.

[ Dodano: 2012-11-02, 11:52 ]
W Lorusie jest na tarczy plecionka a w modelu wzorcowym rozchodzące się z centrum promienie.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum