Kemmner SEAHORSE
Odpowiedz do tematu

: Kemmner SEAHORSE
I jeszcze jedna nowość, bo chyba nikt nie wrzucał. (prezentacja odbyła się 18/10)

The titanium diver’s watch „SEAHORSE“ Ref. D11021 is available now. The finish is beadblasted matte. The case diameter from 6 to 12 is 41 mm and from 4 to 10 =44 mm, the bezel diameter is 42,2 mm und the height = 11,8 mm. The total length over the lugs is 50,2 mm and the space between the lugs is 22 mm. The bezel is turnable only lefthandside with 60 clicks. The diameter of the screw-down titanium crown is 8 mm. The „SEAHORSE“ has a diameter 31,6 x thicknes 2,25 mm sapphire-glass inside antireflect and is waterresistant 20 ATM = 200 m. The screwed case-back is engraved and has a jumping number. The alu-insert has all 60 minute marks and a light storage capacity. The total weight including the strap is 87 g.
The black matte dial has thick printed Superluminova C1 white numerals. The white framed hands are filled with SL C1 white. The date over six makes the 6 hours line longer.
The „SEAHORSE“ has an automatic movement ETA 2824-2 swiss Automatik Werk, 25,6 x 4,6 mm, 25 jewels, 28.800 A/H and runs 48 hours after full winding.
Die „SEAHORSE“ comes with a black vintage silicon-strap, matte ss-buckle with pin and engraved LOGO. (for this watch is no bracelet available)
Titanium TI 22 is suitable for allegy sufferer.
Wir ship the „SEAHORSE“ in a black PU-Box including a spring bar tool. The price is 348,00 Euro + 6,00 Euro shipping costs. You can order now.

:
hmmm imo bardzo przyzwoity i zastosowany materiał też mniodzio, tylko w każdej beczce miodu znajdzie się łyżka dziegciu - jakiś ten dekielek i koronka pustawe :( wiem że zegarek nosi się tarczą do góry ale poczucie pełności i dopracowania koncepcji pozostawia niedosyt.

Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Mam podobnie. Zegar mi się ogólnie bardzo podoba, ale dekiel zupełnie nijaki, a wręcz słaby.

:
Całkiem fajny, ale brakuje mi bransolety w zestawie...

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
kurcze, fajny - szkoda, że ETA w środku. I cena jakaś taka znośna :)

:
Typowy, klasyczny nurek, napis na tarczy trochę kobylasty, wskazówki a la ploprof.
Mógłbym mieć :)

:
Fajny poprawny zegarek, bez szaleństw. Tylko nad deklem mogliby popracować :/

_
work in progress
:
Jak wyżej, wszystko niby ok, ale kupić bym nie kupił hmmm

:
Maluch i bezel nieco przeładowany. Nie kupiłbym, choć cena przyjazna ..

Dekle to nigdy nie była mocna strona Kemmnera.

:
I nad napisem na tarczy - to ostatecznie zegarek, a nie markowe dresy z bazaru.
Ogólnie niezły.

Gbx.

Woytec60
[Usunięty]
:
Ogólnie niezły, to fakt, koperta jak trzeba, datownik też fajnie ustawiony.
Świetna jest czytelność tarczy i wskazówek.
W tym modelu czas będzie można określić praktycznie pod każdym kątem i to w ułamku sekundy.
Tylko ten napis... :/

:
Minutowa jak dla mnie jednak za kobylasta. Minimalnie, ale jednak. Tak jak i napis.

A z deklem - jak już nie wiadomo co zrobić, to lepiej chyba te napisy wszystkie dać na środku, w kolumnie. Jakoś tak letko wojskowo by wyszło.

Wojtek
:
Myślę, że wystarczy założyć zegarek deklem do nadgarstka :)

Gboo.

:
Całkiem fajny... tyle, że nazwa producenta ciut za duża oraz nazwa SeaHorse to mi się za bardzo z Seiko kojarzy.

World Wide Watches
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum