Pozor, pozor, będzie mówione
Rozpoczynamy nową świecka tradycję, jaką jest wprowadzenie cyklicznych konkursów fotograficznych, których celem jest wyłonienie fotek do kalendarza na rok następny.
Konkursy odbywać się będą w sekwencji wiosna-lato-jesien-zima. W tym roku nam niestety wiosnę zajumali wobec tego ogłaszamy rozpoczęcie roku od lata. I kropka
Konkurs trwa do końca września.
W ramach demokratycznego głosowania, w którym głosy liczy szanowna loża szyderców administrujących - wybieramy TRZY foty z każdej pory roku.
Każdy uczestnik może wysłać DWIE foty - w rozdzielczości min. 2272x1704 (a im większe - tym ładniej wyjdzie w kalendarzu )
Druga techniczna rada - jako, że większość osób robi zdjęcia w poziomie - takich będzie zapewne najwięcej - więc zdjęcia w pionie będą technicznie "kolidowały".
Nie da się ładnie zrobić stycznia w pionie a lutego w poziomie
Prośba by wszystkie foty zgłoszone do konkursu były w poziomie.
....i ostatnie primo Panie i Panowie - zgłaszając zdjęcie do konkursu zgadzasz się na jego publikację w Forumowym Kalendarzu, i nie będziesz sobie z tego tytułu rościł żadnych praw majątkowych.
Nagrody
Nagrody będą. To znaczy mają być. Chyba że ktoś zajuma. Albo przepije. Albo coś tam coś tam
Nagroda za I miejsce : badziewna i rdzewiejąca od patrzenia gerlachowska pełnoogniwowa bransoleta z zapięciem motylkowym, rozmiar 22 mm, stal 316L. Można sobie wybrać czy szczota, czy piasek, czy lusterko, oraz wybrać sobie rodzaj zapięcia.
Nagroda za II miejsce : badziewny i krzywy pasek który wykona melepeta Spinner, pod zamówienie zwycięzcy. Chciał wam zrobić z aligatora, pytonga albo mysich piczek, ale mu zabroniliśmy - i można zamówić rozmiar, kolory i stylistykę.
Nagroda za III miejsce : kompletnie do niczego, i w dodatku zepsuta, gerlachowska klamerka do Foki lub uniwersalna. Zrobiona z frezowanego kawałka stali 316L, skręcana.
Jak widzicie - nagrody lipne jak i cały konkurs, a co gorsze, to jak ktos wygra - to dostanie co mu się należy. To nie do pomyślenia jest gdzie indziej, no ale tutaj buraki tak sobie wymyśliły, to tak mają.
Koniec przekazu
Odpowiedz do tematu
:
Cudownie, w kalendarzu będzie cały rok lato
ALAMO napisał/a: |
W tym roku nam niestety wiosnę zajumali (...) Konkurs trwa do końca września. |
Cudownie, w kalendarzu będzie cały rok lato
:
Fstyd i hańba! Takie nagrody? Moze to badziewie chińskie EDC za pierwsze miejsce? Moze podziala do konca roku.
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Ile fotek można wysłać na daną porę roku?
:
Halina, też mi nowość - ostatni kalendarz zaczynał się od lutego
Kuba - hmm ... poprosze o inny zestaw pytań Powiedzmy dwie sztuki, żeby nie było tak że przylezie taka jedna melepeta z Krakowa i obstawi cały kalendarz
Kuba - hmm ... poprosze o inny zestaw pytań Powiedzmy dwie sztuki, żeby nie było tak że przylezie taka jedna melepeta z Krakowa i obstawi cały kalendarz
:
A kto to taki co to caly kalendarz chce obstawic? Z mojego miasta, to ja go dorwe drania! I moze na jakas dodatkowa badziewna nagrode sie zalapie.
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
Chyba Grzegorz Lato
halina napisał/a: | ||
Cudownie, w kalendarzu będzie cały rok lato |
Chyba Grzegorz Lato
:
Panie, tylko nie to
Myszkolap napisał/a: |
Chyba Grzegorz Lato |
Panie, tylko nie to
Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem...
:
W kwestii formalnej,to wydaje mi się ,że nie można "zrzec się praw AUTORSKICH"
można zrzec się praw majątkowych do danego zdjęcia oraz udzielić zezwolenia na dalsze nim rozporządzanie w różnych celach ,ale autorem nadal się pozostaje ..
Prawa AUTORSKIE są niezbywalne... tak mnie zawsze uczono..
poza tym,pomysł zacny...
można zrzec się praw majątkowych do danego zdjęcia oraz udzielić zezwolenia na dalsze nim rozporządzanie w różnych celach ,ale autorem nadal się pozostaje ..
Prawa AUTORSKIE są niezbywalne... tak mnie zawsze uczono..
poza tym,pomysł zacny...
:
altec, My nie prawnicy - ale dokładnie o to chodzi, że będą zdjęcia w kalendarzu, a płacić autorowi za to nie będziemy.
:
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2012-06-27, 09:24, w całości zmieniany 1 raz
Masz rację Michał - tak to zdaje się wygląda. Zaraz zmienimy zapis
Nigdy nie było to kwestią wprawdzie, i żaden z chłopaków nawet na to nie wpadł - ale Ordnung muss sein !
Nigdy nie było to kwestią wprawdzie, i żaden z chłopaków nawet na to nie wpadł - ale Ordnung muss sein !
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2012-06-27, 09:24, w całości zmieniany 1 raz
:
Fajny pomysl i fajne nagrody
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...
:
o to to właśnie
Zamysł był taki, że skoro kalendarz jest robiony przy udziale wielu osób, które robią to społecznie a sam kalendarz jest robiony po kosztach dla Naszej Forumowej Społeczności to chcielibyśmy uniknąć sytuacji gdy inni poświęcają się robiąć wszystko za darmo a przyjdzie ktoś kto bedzie miał w DU*E nasze forumowe zasady - strzeli zwycięską fotkę - a potem bedzie próbował wyciągnąć z tego kasę.
Takim praktykom mówimy stanowcze NIE!
....ale fakt, że ciut niezdarnie zamysł ubrałem w słowa
Santino napisał/a: |
altec, My nie prawnicy - ale dokładnie o to chodzi, że będą zdjęcia w kalendarzu, a płacić autorowi za to nie będziemy. |
o to to właśnie
Zamysł był taki, że skoro kalendarz jest robiony przy udziale wielu osób, które robią to społecznie a sam kalendarz jest robiony po kosztach dla Naszej Forumowej Społeczności to chcielibyśmy uniknąć sytuacji gdy inni poświęcają się robiąć wszystko za darmo a przyjdzie ktoś kto bedzie miał w DU*E nasze forumowe zasady - strzeli zwycięską fotkę - a potem bedzie próbował wyciągnąć z tego kasę.
Takim praktykom mówimy stanowcze NIE!
....ale fakt, że ciut niezdarnie zamysł ubrałem w słowa
:
Wrzuć dużą fotkę bez zmiany rozdzielczości na serwer (imageshack lub inny) i wyslij PW z linkiem do któregoś z modów
Odpowiedz do tematu
siero182 napisał/a: |
Sorki za odkopanie tematu, gdzie mogę te fotki przesłać? Mailem czy jak? |
Wrzuć dużą fotkę bez zmiany rozdzielczości na serwer (imageshack lub inny) i wyslij PW z linkiem do któregoś z modów