Widzieliście ten temat na WUS
http://forums.watchuseek....sts-316289.html
Jest tam link do strony EPO, ale ten serwis niestety chwilowo nie działa
Wyjaśnienie dla nie-anglojęzycznych: podobno Panerai, a właściwie Richemont Group udało się zgłosić patent na Marina Militare...
Czy rzeczywiście kupowanie MM to teraz kupowanie fake'ów?
Odpowiedz do tematu
: Marina Militare opatentowanym znakiem towarowym Panerai ???
Ostatnio zmieniony przez jerry 2012-08-12, 00:12, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez jerry 2012-08-12, 00:12, w całości zmieniany 1 raz
:
Ale to juz chyba od dawna...
hrg.pl
:
Nie, no widzę, że to z 2009 roku jest, po prostu teraz to zobaczyłem.
Ale serio, ciekaw jestem jak to od strony prawnej wygląda.
Ale serio, ciekaw jestem jak to od strony prawnej wygląda.
:
Ostatnio zmieniony przez Dominik 2012-08-12, 00:36, w całości zmieniany 1 raz
Chyba mają rację, jednocześnie cały świat ma to głęboko w dupie.
Ostatnio zmieniony przez Dominik 2012-08-12, 00:36, w całości zmieniany 1 raz
:
stara sprawa; Richmont zastrzeglo nazwe "MM" w odniesieniu do zegarkow i bizuterii... wiec nie mozna na WUSie pokazywac zdjec zegarkow z napisem "Marina Militare" - chyba, ze to oryginalne produkty Paranoia. A ze on takich nie robi, to... no wlasnie
generalnie wszyscy to zlewaja
generalnie wszyscy to zlewaja
beceen | ***** ***
:
http://www.chinawatches.p...p?t=738&start=0
To jeszcze było w czasach, gdy przychodziły do nas jednostki centralne z kizi i z gmt oćwiczyć nuworyszy.
To jeszcze było w czasach, gdy przychodziły do nas jednostki centralne z kizi i z gmt oćwiczyć nuworyszy.
:
To jest w ogóle ciekawy temat, czy patentowanie pospolitych wyrazów i pospolitych związków frazeologicznych to nie jest gruby absurd i czy prawo powinno na to pozwalać.
Jedni opatentują słowa "marynarka wojenna" (wł. "marina militare"), a następni "cukier", "jajko" i "dupa"
Jedni opatentują słowa "marynarka wojenna" (wł. "marina militare"), a następni "cukier", "jajko" i "dupa"
:
Wg mnie jest. Zresztą cała ta dzisiejsza 'ochrona własności intelektualnej' (tfu!) zmierza do absurdu, przynajmniej moim zdaniem...
Musaszi napisał/a: |
czy patentowanie pospolitych wyrazów i pospolitych związków frazeologicznych to nie jest gruby absurd |
Wg mnie jest. Zresztą cała ta dzisiejsza 'ochrona własności intelektualnej' (tfu!) zmierza do absurdu, przynajmniej moim zdaniem...
:
Jest kilka firm która robiła pamiątkowe zegarki ( coś jak reklamówki ) dla Włoskiej marynarki wojennej , także Locman ma model Marina Militare . Ciekawe czy koncern już im wysłał pozwy
:
obawiam się że to słowo u nich nic nie oznacza
:
Oznacza.
- Gruby pieniądz będzie nasz.
- To ilu ludzi załapie się na bursztyny i złoto nie tylko w Polsce?
- Nie zorientują się, że podróbka to my, a nie nas?
- Gruby pieniądz będzie nasz.
- To ilu ludzi załapie się na bursztyny i złoto nie tylko w Polsce?
- Nie zorientują się, że podróbka to my, a nie nas?
:
W Niemczech jest firma Uhr, więc teoretycznie teraz mogliby ją zastrzec, co pewnie zrobili i zakazać wszystkim na świecie używania słowa Uhr.
ALAMO napisał/a: |
Eureka
Opatentujmy słowo "zegarek" i ich pozwijmy na grube melony |
W Niemczech jest firma Uhr, więc teoretycznie teraz mogliby ją zastrzec, co pewnie zrobili i zakazać wszystkim na świecie używania słowa Uhr.
:
Albo pobierać opłaty za każdorazowe jej użycie
We spate ist es?
Es ist acht Uhr dreissig.
I już
Nie znam się za bardzo na prawie IPR, ale części słów się nie da zarejestrować jako znaku.
Dodatkowo trzeba to zrobić w każdym kraju, w którym takiej ochrony firma oczekuje (mam nadzieję, że dobrze pamiętam)
pozdr
Dominik napisał/a: |
W Niemczech jest firma Uhr, więc teoretycznie teraz mogliby ją zastrzec, co pewnie zrobili i zakazać wszystkim na świecie używania słowa Uhr. |
Albo pobierać opłaty za każdorazowe jej użycie
We spate ist es?
Es ist acht Uhr dreissig.
I już
Nie znam się za bardzo na prawie IPR, ale części słów się nie da zarejestrować jako znaku.
Dodatkowo trzeba to zrobić w każdym kraju, w którym takiej ochrony firma oczekuje (mam nadzieję, że dobrze pamiętam)
pozdr
:
Odpowiedz do tematu
No mówię, to wszystko zalatuje jedną wielką paranoją. To zresztą na temat z panurajem się rymuje.
hrg.pl