Odpowiedz do tematu
: Prędzej Ci serce pęknie;)
Problem następującej treści. Człowiek ma amfibię 1967 i uważa ją za pancerny zegarek, którego nigdy się nie ściąga i przetrzyma wszystko. Jakieś ryski się pojawią na pleksi, ale trzeba się z tym pogodzić. Pewnego wieczora zerka na zegarek i stwierdza, że późna godzina trza skończyć naukę i kimać. Z rana się budzę sprawdzam godzinę i tak się dziwię, że na szkiełku tak dziwnie włos się przyczepił. Po dobudzeniu stwierdzam, że jest to pęknięcie przez całą długość szkiełka. Dodam nie lunatykuję, a wyro tak ułożone, że nie ma szan zegarkiem uderzyć. Po tym przydługim wstępie zasadnicza kwestia. Czy to może, być wada w złożeniu, którą się robi na gwarancji(przypuszczam, że niestety nie;( ) Ile mogą mi zawołać za wymianę bo pewnie będę musiał to na własny koszt wymieniać. Swoją drogą zdarzyło się komuś takie dziwo, pamiętam, że w dzieciństwie regularnie okładaliśmy się amfibiami i komandirskimi nic się nigdy nie działo. W załączniku foto ewenementu
:
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2012-08-10, 09:52, w całości zmieniany 1 raz
To są typowe uszkodzenia jeśli szkło hesalitowe jest źle osadzone, lub ma skazę. Naprężenia to powodują, a owe sa spowodowane zmiana ciśnienia lub temperatury. Na forumie jest kilka takich przypadków opisanych.
Powinni to bezwzględnie wymienić na gwarancji, ale czy tak robią - zależy zapewne od serwisu. Wostoka serwisu nie znam, i to nie dlatego żeby mi się Wostoki nie psuły
Edyta : a Amfibie i Komandiry miały szklo z pleksiglasu, do tego zaprojektowane tak żeby pracować, bo to odpowiadalo za ich doszczelnienie - to jest tajemnica cała
Powinni to bezwzględnie wymienić na gwarancji, ale czy tak robią - zależy zapewne od serwisu. Wostoka serwisu nie znam, i to nie dlatego żeby mi się Wostoki nie psuły
Edyta : a Amfibie i Komandiry miały szklo z pleksiglasu, do tego zaprojektowane tak żeby pracować, bo to odpowiadalo za ich doszczelnienie - to jest tajemnica cała
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2012-08-10, 09:52, w całości zmieniany 1 raz
:
No ten też zdaje się z pleksiglasu i niby replika amfibii(tylko większawa trochę;)
Napiszę do sprzedającego mówił, że on odpowiada za gwarancję zobaczymy co odpowie.
Napiszę do sprzedającego mówił, że on odpowiada za gwarancję zobaczymy co odpowie.
:
Thall my już widzieliśmy tą podróbkę amfy
Jeżeli potrzebujesz Gshocka to kup po prostu gshocka. Nie profanuj legendy amf
Jeżeli potrzebujesz Gshocka to kup po prostu gshocka. Nie profanuj legendy amf
:
Odpowiedz do tematu
No mimo wszystko to nie jest podrabiany, raczej składający za dużo, lub za mało czytał i źle złożył. Tymczasowo brak odpowiedzi od sprzedającego. Mam dwie stare beczki jedna zdewastowana w środku bez lumy, ale działa i jest szczelna:) A ten zegarek mimo łopatowych wskazówek jest super;)
[ Dodano: 2012-08-13, 16:23 ]
Niestety gwarancja nie obejmuje szkiełka Pewnie jakby coś jeszcze się zepsuło to ostatecznie gwarancja jest na to, że koperta nie zardzewieje;) Pytanie czy 40zł za szkiełko z wymianą to przyzwoita cena(mi się wydaje, że tak porównując do wartości zegarka, ale wolę zapytać)?
[ Dodano: 2012-08-13, 16:23 ]
Niestety gwarancja nie obejmuje szkiełka Pewnie jakby coś jeszcze się zepsuło to ostatecznie gwarancja jest na to, że koperta nie zardzewieje;) Pytanie czy 40zł za szkiełko z wymianą to przyzwoita cena(mi się wydaje, że tak porównując do wartości zegarka, ale wolę zapytać)?