Koledzy, podpowiedzcie, czy kupując na Amazonie idzie jakoś obejść koszty wysyłki, są cholernie wysokie. I co to jest ten import deposit?
Upatrzyłem sobie coś za 110 dolarów, jak przeszedłem do platności wyszło mi niemal 200. I wymiękłem...
Odpowiedz do tematu
: Amazon
hrg.pl
:
Amazon dowala od razu należności celne i podatkowe. Najlepiej mieć kogoś na miejscu, żeby mógł Tobie kupić.
:
Aha, takie buty...
hrg.pl
:
Hmm, własnie i mnie zainteresowała oferta na Amazonie KLIK . Niby wysyłka darmowa, ale jak mają dorzucić jakieś opłaty to chyba już nie będzie tak ciekawie
:
133 dolce to ok 600 zeta paypalowym kursem.
Jak dorzuca vat, to Ci wyjdzie to samo co w PL
Jak dorzuca vat, to Ci wyjdzie to samo co w PL
beceen | ***** ***
:
Ostatnio zmieniony przez Strzała 2012-07-18, 12:27, w całości zmieniany 1 raz
133 wg PayPala to jakieś 470 zł ale i tak kartą tam trzeba płacić
Tylko właśnie tych opłata się obawiam
Tylko właśnie tych opłata się obawiam
Ostatnio zmieniony przez Strzała 2012-07-18, 12:27, w całości zmieniany 1 raz
:
pfff. dodalem do koszyka i doszedlem do potiwerdzenia; zegarek + depozyt na clo i koszty wysylki daja laczna kwote 208 dularow
super saver shipping nie jest ani super ani saver
super saver shipping nie jest ani super ani saver
beceen | ***** ***
:
Jak dowalą Tobie podatki to wyjdzie drożej niż u zachodnich sąsiadów.
:
Poszukaj na brytyjskim.
:
To co mnie interesuje, to albo w UK nie ma, albo od razu z 3-4 razy droższe, więc tak czy owak blada.
hrg.pl
:
Pytanie mam.
Czy ktoś z was orientuje się może, jakimi firmami wysyłane są przez Amazona UK paczki przy następujących formach dostawy:
Standard (domyślam się, że poczta UK - Poczta PL)
Priority Express
Two-Day Delivery to Poland (zapewne kurier)
no i jest jeszcze FREE Super Saver Delivery
Aha - czy jedno konto w Amazonie, na przykład UK pozwala na zakupy poprzez inne (US, DE)?
Dzięki z góry za info.
Czy ktoś z was orientuje się może, jakimi firmami wysyłane są przez Amazona UK paczki przy następujących formach dostawy:
Standard (domyślam się, że poczta UK - Poczta PL)
Priority Express
Two-Day Delivery to Poland (zapewne kurier)
no i jest jeszcze FREE Super Saver Delivery
Aha - czy jedno konto w Amazonie, na przykład UK pozwala na zakupy poprzez inne (US, DE)?
Dzięki z góry za info.
:
emster, amazon z reguły wysyła dhl-em , jak masz konto na europejskim amazonie ,to ten sam login i hasło masz na amazon.com , tyle że amerykański amazon wysyła fedex-em ..
na japoński amazon trza sobie założyć osobne konto
tyle w skrócie
ps .dodam ,że z europejskich odmian ,oraz z hamerykańskiej odbierałem już przesyłki , z japońskiej nie jeszcze -- ale chyba nie długo ten stan potrwa ,bo konto mam
na japoński amazon trza sobie założyć osobne konto
tyle w skrócie
ps .dodam ,że z europejskich odmian ,oraz z hamerykańskiej odbierałem już przesyłki , z japońskiej nie jeszcze -- ale chyba nie długo ten stan potrwa ,bo konto mam
:
Hmm, kojące informacje
Generalnie chodzi o to, że przesyłkę chcę dostać, że tak powiem, do rąk własnych. Poczta raczej tego nie umożliwia, ale kurier, jest szansa:)
Pozdro
Generalnie chodzi o to, że przesyłkę chcę dostać, że tak powiem, do rąk własnych. Poczta raczej tego nie umożliwia, ale kurier, jest szansa:)
Pozdro
:
aaa. i ceny z amerykańca należy powiększyć o obowiązujące opłaty należne u kuriera
:
Ostatnio zmieniony przez Michał 2012-12-02, 22:46, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Sylwek, amazon czasem nie nalicza od razu tych opłat? / W sensie po dodaniu do koszyka i obliczeniu płatności wraz z wysyłką.
Ostatnio zmieniony przez Michał 2012-12-02, 22:46, w całości zmieniany 1 raz
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.