Dostępnosć części do mołni
Odpowiedz do tematu

: Dostępnosć części do mołni
Zegarmistrz do którego oddałem moją mołnie , przyjął ją ale stwierdził że części do niej już raczej nie można dostać i jeżeli wysiadło cos tam od balansu- co podobno często w nich wysiada bo nie mają zabezpieczenia (mech 3602) - to nie naprawi.
Czy to faktycznie problem zdobyć części do mołni?

Ostatnio zmieniony przez Zegklim 2012-08-01, 10:56, w całości zmieniany 1 raz
"Zegarki w ręce Ludu"
:
Tak, zwlaszcza starych. 3603 produkowano jeszcze niedawno, teraz zaczeli je robić Chińczycy. Ale starsze, albo niskie (Iskra,Kristall) są nie do kupienia.

:
Ale przecież mołni jest pełno na rynku, więc nawet można sobie na części kupić.

"Zegarki w ręce Ludu"
:
No to kupuj :-)
Zobacz ile kosztują sprawne.
Molnia jeśli jest uszkodzona - to z zasady mówmy o połamanych czopach balansu od upadku. I to jest najbardziej poszukiwany element.

:
Więc odpowiedziałeś na zadane przez siebie pytanie :evil: :razz:

:
Czyli jak kupować mołnie to na 3603.

Ostatnio zmieniony przez Zegklim 2012-08-01, 10:56, w całości zmieniany 1 raz
"Zegarki w ręce Ludu"
:
3603

To średnica mechanizmu jest - w mm.
Dwie kolejne cyfry oznaczają wariację mechanizmu.

:
Dzięki Alamo.
A może przy okazji podpowiesz czy do Cornavina Lucha 23 kamienie -damka z plexi zamiast szkła, da się dobrać jakieś szkiełko ewentualnie zlikwidować rysy na tym plastiku?

"Zegarki w ręce Ludu"
:
Ryski zlikwidujesz bez większego problemu. Robię to ze wszystkimi swoimi ruskami.
I jak zawsze odsyłam do forum, ten temat był opisywany również wiele razy.

Spam
[Usunięty]
:
...niestety Panie i Panowie... za niedługi czas z częściami do błyskawicy tudzież iskierki i kryształka może być jak z K-43, z tym że na k-43 mało kto patrzy więc części nie brak... puki co... Na Ukrainie i w Rosji części w bród... niestety jak się chce tanio... lub inaczej jak coś się pojawi w przyzwoitej cenie to nie należy się dziwić, że zaraz pięćdziesiąt hien zlatuje się do jednego truchła...

:
Spam napisał/a:
części nie brak... puki co... Na Ukrainie i w Rosji części w bród...

Zabawie się w Faziego
póki, póki, póki
:mrgreen:

Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Spam
[Usunięty]
:
Polska język trudna język :oops:

:
ciniol napisał/a:

Zabawie się w Faziego

Zabawię, zabawię, zabawię :cool:

Gboo.

:
no heloł, to miałom być dla Faziego, jak zawita koło półmocy.

Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Znowu ten Fazi: nawet byk w piśmie dla niego. Foch !
:mrgreen:

Gbrrrr.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum