Kto był w Zgierzu jak było pokazywane - to wie od dawna, kto nie był, to teraz się dowie
Jak wiecie, bedziemy cyklicznie wprowadzac na rynek nowe modele. Na te chwilę, w zasadzie mamy ustawioną produkcję na 2 lata do przodu, modeli które chcemy wypuszczać regularnie gotowych do produkcji - zostało jeszcze kilka.
Na ten rok planowalismy wprowadzenie na rynek pierwszego w Polsce chronografu, niestety lub stety, zostanie to zrobione dopiero w 2013 roku. Projekty zakładaly użycie mechanizmu 3L z Szanghaja,i tak zostala przygotowana dokumentacja. Wyszedł nam grubas, jak wszystkie zegarki na tym mechaniźmie. Tymczasem, pojawiła się alternatywa jaką jest nowe automatyczne chrono z Sea Gulla. Musimy im przeprowadzić pełen cykl testowy żeby podjąć decyzję - a to potrwa. Na razie wiemy tyle, że mechanizmy i tak będzie trzeba modernizować poprzez wymianę jednego z podzespołów.
Takk czy siak, warto pokazać co tam nam się we lbach uroiło
Pierwsze dwa modele, to chrono lotnicze i morskie. Co do lotniczego - sprawa jest jasna, będzie to zegarek dedykowany PZL.37 Łoś. Co do morskiego - nie mamy jeszcze do niego historii, jestesmy otwarci na wasze pomysły (przy okazji, dziękuje Zinajdzie który cyklicznie podsyła nam swoje przemyślenia, co jest dla nas bardzo miłe i chętnie po nie sięgamy!)
Uploaded with ImageShack.us
Drugi model to nasza wariacja na temat - złagodzilismy projekt Dzika i Sokoła poprzez zastosowanie klasycznych uszu o sporym wydlużeniu. Projekt ten miał mieć obniżone do 100 WR, i był rozważany jako wersja automatyczna i manual.
Uploaded with ImageShack.us
O ile pierwsze z pewnością będą dostepne w 2013, o tyle ten drugi model - zobaczymy. dwa chrono w roku to chyba lekka przeginka by była
Odpowiedz do tematu
:
Ostatnio zmieniony przez flight 2012-05-15, 14:07, w całości zmieniany 1 raz
Nie jestem miłośnikiem chronografów ale te projekty ładne,no i taki Sokół baardzo mi sie podoba Ten morski ma coś bardzo archaicznego,co mi się podoba.Bogumił Nowotny mógłby taki mieć ,z takimi czasami mi się kojarzy.
Ostatnio zmieniony przez flight 2012-05-15, 14:07, w całości zmieniany 1 raz
:
Qwa zwierzyniec w chrono to jest zajebibi jestescie geniusze chlopaki, bez dwoch zdan.
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
To morskie chrono coś tam do mnie gada. Będę obserwował. Co to konkretnie za mechanizm Panowie ma być? Jest już jakieś oficjalne info od SeaGulla czy tylko tajnie przez poufnie?
Foch und Ch.
:
Tylko bezel na 120 klików poproszę, coby wstydu przed Ryśkiem nie było
:
Ten "ciemny" (Łoś?) mocno przypomina Poljota chrono.
:
winter, wcale nie tak mocno Szczerze to napewno bede zainteresowany ktoryms z blizniakow chrono, w drugiej kolejnosci ten ciemny z zielonym.
"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
:
ja, jeżeli już to bardziej tą Mariną. A tak naprawde to ciagle czekam na jakies zajawki seryjnej beczki
:
Mi sie chyba nawet ten Dzik z czarnymi subtarczami podoba bardziej niz w orygilane, chyba sie ciesze, ze go do tej pory nie kupilem. Panowie z G. - czy pokazane zegarki beda limitkami w mniejszej czy wiekszej ilosci? Skoro pomysl numer 1 bedzie w przyszlym roku, to pomysl nr. 2 w tym (idac w mysl, ze nie bedzie dwoch chrono w roku) czy w 2014?
Ja czekam na pomaranczowe Otago, albo jakas magente.
Ja czekam na pomaranczowe Otago, albo jakas magente.
:
Pomysł 2 mega bomba
Kapitalnie zwierzyniec wygląda na chrono
Kapitalnie zwierzyniec wygląda na chrono
:
hmm no właśnie marina planowana jest po wakacjach, edc i kompresor na jesień chrono na przyszły rok i juz znamy wizualizacje. Natomiast ta nieszczęsna beczka wciąż jest wielką niewiadomą choć premiera ma być już w wakacje. To się nazywa umiejętność budowania napięcia. Świetną Foką oczywiście
:
Hm tylko nie bardzo rozumiem. Blizniaki beda automatyczne, manualne czy takie i takie?
:
chyba jeszcze nie zapadły decyzje. testy w toku
:
No właśnie, są jakieś konkretniejsze konkrety odnośnie seryjnej beczki? Czy zobaczymy coś w Zgierzu?
A chrono świetne, ciekaw jestem jak się ten mechanizm sprawdzi.
winter napisał/a: |
...ta nieszczęsna beczka wciąż jest wielką niewiadomą choć premiera ma być już w wakacje... |
No właśnie, są jakieś konkretniejsze konkrety odnośnie seryjnej beczki? Czy zobaczymy coś w Zgierzu?
A chrono świetne, ciekaw jestem jak się ten mechanizm sprawdzi.
"Sracz był oddalony od wyra, szło się w deszczu. Gówniane to były czasy."
Jan Oborniak
Jan Oborniak
:
Odpowiedz do tematu
Panowie generalnie czekam na wasze chrono z niecierpliwością. Co do mechanizmu czy będzie to modyfikacja jakiegos ST-19? Co do projektów:
Sokół i dzik - rewelacyjny pomysł, chociaż sam mając już sokoła pewnie się na niego nie skuszę.
Za to pierwsze dwa bardzo ciekawe. Proszę o info, czy macie już wstępny plan co do wielkości koperty? Co do białej "marinistycznej" wersji - trochę koronka razi. W czarnuchu koronka już pasuje. Przypomina mi trochę modele Burana. Generalnie ta wersja imo najlepsza
Sokół i dzik - rewelacyjny pomysł, chociaż sam mając już sokoła pewnie się na niego nie skuszę.
Za to pierwsze dwa bardzo ciekawe. Proszę o info, czy macie już wstępny plan co do wielkości koperty? Co do białej "marinistycznej" wersji - trochę koronka razi. W czarnuchu koronka już pasuje. Przypomina mi trochę modele Burana. Generalnie ta wersja imo najlepsza