Chyba sobie kliknę ten model, tyle ze ze z bialymi indeksami. kwarc mi nie przeszkadza za to rozmiar wreszcie na moją łapinę. z wyglądu całkiem fajny. widziałem 2 wersje tego zegarka z czerwonym samolocikiem przy sekundniku i bez samolocika u innego majnfrejda .
W sumie moglby wejsc na moje standardowe wyposażenie tylko przeraża mnie zawsze niewiadoma szczelność parnisów. pasek wyglada ładnie i pasuje do zegarka ale pewnie w środku jest obszyty materiałem kawałek kartonu ....który raz zgięty nigdy już się nie prostuje.
Odpowiedz do tematu
:
: kwarcowy pilot Parnisa
Witam ,
Jestem tutaj nowym uzytkownikiem, a wiec na początku powiem wszystkim Dzien Dobry;)
Mam pytanie odnośnie kwarcowego Parnisa Pilota, którego można znależć na allegro.
Nie powiem, zegarek mi się podoba i co ważne ma w miarę normalny rozmiar, 42 mm, a nie 47 mm;)) te 47 to raczej za duże dla mnie.
Ale do rzeczy. Sprzedawca napisał mi, że ten zegarek ma jeden mankament, luz wskazówki chronographu o jakieś pół sekundy.
Czy myślicie ze to da sie naprawić, czy tak te mechanizmy już maja no i czy wrato zakupić ten zegarek?;)
dziękuje za pomoc!
pozdrawiam.
Jestem tutaj nowym uzytkownikiem, a wiec na początku powiem wszystkim Dzien Dobry;)
Mam pytanie odnośnie kwarcowego Parnisa Pilota, którego można znależć na allegro.
Nie powiem, zegarek mi się podoba i co ważne ma w miarę normalny rozmiar, 42 mm, a nie 47 mm;)) te 47 to raczej za duże dla mnie.
Ale do rzeczy. Sprzedawca napisał mi, że ten zegarek ma jeden mankament, luz wskazówki chronographu o jakieś pół sekundy.
Czy myślicie ze to da sie naprawić, czy tak te mechanizmy już maja no i czy wrato zakupić ten zegarek?;)
dziękuje za pomoc!
pozdrawiam.
:
Ostatnio zmieniony przez qbapiasek 2012-02-01, 15:59, w całości zmieniany 3 razy
Z tego co inni posiadacze pisali to ma tak każda sztuka, akurat ja trafiłem na taką co tego nie ma, albo nie udaje mi się tego zauważyć
Czy warto to musisz odpowiedzieć sobie sam po sprawdzeniu organoleptycznym
Moim zdaniem tak, od kiedy go mam stał się moim EDC, jest jak sam zauważyłeś normalnych wymiarów, czytelny no i to Top Gun jestem jak Tom Cruise
Edit: Sprawdziłem lata i u mnie trochę ta sekunda jak nim potrząsam rada na to jedna nie potrząsać a poważnie to mimo, że nie lubię takich wad mieć w zegarku to ta nie przeszkadza wcale, zeruje się idealnie, więcej nie oczekuje od sekundnika stoperowego
Czy warto to musisz odpowiedzieć sobie sam po sprawdzeniu organoleptycznym
Moim zdaniem tak, od kiedy go mam stał się moim EDC, jest jak sam zauważyłeś normalnych wymiarów, czytelny no i to Top Gun jestem jak Tom Cruise
Edit: Sprawdziłem lata i u mnie trochę ta sekunda jak nim potrząsam rada na to jedna nie potrząsać a poważnie to mimo, że nie lubię takich wad mieć w zegarku to ta nie przeszkadza wcale, zeruje się idealnie, więcej nie oczekuje od sekundnika stoperowego
Ostatnio zmieniony przez qbapiasek 2012-02-01, 15:59, w całości zmieniany 3 razy
:
Ostatnio zmieniony przez godzilla242 2012-02-02, 09:24, w całości zmieniany 1 raz
Dziękuje bardzo.
Chyba się jednak zdecyduje. Ta turkusowa tarcza wydaje się być barzo ładna;)
pozdrawiam
EDIT to sie jeszcze podpytam, czy tamj est w środku Miyota??
jakie ma odchyłki ten kwarcyk jeśli żeś zauważył?
dziękuje!
Chyba się jednak zdecyduje. Ta turkusowa tarcza wydaje się być barzo ładna;)
pozdrawiam
EDIT to sie jeszcze podpytam, czy tamj est w środku Miyota??
jakie ma odchyłki ten kwarcyk jeśli żeś zauważył?
dziękuje!
Ostatnio zmieniony przez godzilla242 2012-02-02, 09:24, w całości zmieniany 1 raz
:
Nie no przestań, żeby mierzyć odchyłki w kwarcu? Nie mam pojęcia co to tam siedzi ani ile robi w miesiącu odchyłki.
Popatrz u majfrendów, w porównaniu do allegro oszczędzisz 100zł
Popatrz u majfrendów, w porównaniu do allegro oszczędzisz 100zł
:
HEREZJA...Jackson ma piękne pilotki na ST25 z centralną sekundą
czekam aż mi cash spłynie i jazda
godzilla242 napisał/a: |
Mam pytanie odnośnie kwarcowego Parnisa Pilota |
HEREZJA...Jackson ma piękne pilotki na ST25 z centralną sekundą
czekam aż mi cash spłynie i jazda
G. Gerlach - polskie zegarki
Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony!
Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony!
: Parnis Chrono
Był na forum?
Fajny jest, mimo ze kwarciak
Model : SS Case, Black Dial, Silver Subdials, Stick Markers, Leather Strap with Normal Tang Buckle
Movement: Japan Quartz movement working chronograph
Functions:
Hours, Minutes, date
Date ( Set at Crown)
Seconds : Running Second at:6:00 subdial,
Chronograph : 9.00 subdial - minute counter, 3.00 subdials, hour counter
2.00 pusher - start/stop chrono, 4.00 pusher - reset
Dimensions : Dia 40 mm x 12.5mm Thk
Material : 1 piece forged case construction, solid 316 Steel
Back : Close case back
Crown : One-piece Pull out crown with o ring
Crystal: scratch proof mineral glass
Water-resistant
Fajny jest, mimo ze kwarciak
Model : SS Case, Black Dial, Silver Subdials, Stick Markers, Leather Strap with Normal Tang Buckle
Movement: Japan Quartz movement working chronograph
Functions:
Hours, Minutes, date
Date ( Set at Crown)
Seconds : Running Second at:6:00 subdial,
Chronograph : 9.00 subdial - minute counter, 3.00 subdials, hour counter
2.00 pusher - start/stop chrono, 4.00 pusher - reset
Dimensions : Dia 40 mm x 12.5mm Thk
Material : 1 piece forged case construction, solid 316 Steel
Back : Close case back
Crown : One-piece Pull out crown with o ring
Crystal: scratch proof mineral glass
Water-resistant
..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..
Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
:
Z klawiatury mi to wyjales
Cytat: |
Taki brajtling... |
Z klawiatury mi to wyjales
:
Mi sie skojarzył z Hamiltonem
Sa jeszcze białe:
Sa jeszcze białe:
..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..
:
nawitajmer
hrg.pl
:
brajtek navitimer mimo ogromnego współczynnika węźowiska, to jedyny z brajtków którego chciałbym mieć, parniak czerpie garściami ale jednak bym nie nosił
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
To już ten lepszy:
:
Odpowiedz do tematu
Te ciemne chrono na prawdę boskie (z czarną tarczą jest jeszcze lepszy) ... czemu kwark ...