Ram, zegarmistrz Ci chyba powinien przerobić?
A jak nie, to można pokombinować z przedłużką/redukcją
Odpowiedz do tematu
:
Kiedyś dostawałem dreszczy przy tematach okołopanerajowych, teraz Panerai to dla mnie marketingowa ściema. Zawsze doceniałem precyzję i smak wyrobów Rama, i to się nie zmieniło.zardz PS1. Cortebert 6xx, skąd masz to cudo, bo jest to okaz chyba trudny do zdobycia, PS2. pozwolę sobie w imieniu dojczeFazi'ego: ...schwimmer,... schwimmer,... schwimmer
Reservoir dogs ...
:
Czytałem już o tym i wiem ze się da ale tak tylko biadole o niekompatybilności
Z tym przerabianiem to też nie jest taka łatwa sprawa, bo trzebaby było rozhartować i nagwintować z 1.5 na 1.2mm no i potem znowu zahartować. A jak pójdzie coś nie tak z obróbką cieplną to mi się wałek ukręci w koronce.
A z tą przedłużką to też tak nie ma z 1.5 na 1.2 i tez nie ma tam za dużo miejsca, ale ponoć się da, tylko to wszystko trzeba zlecic odpowiednim fachowcom, bo takich wałków nie ma na pęczki.
dzięki zardz corteberta 616 jeszcze nie mam no ale gdyby nie ten wałek to już bym się rozglądał. Od czasu do czasu pojawiają się na ebayu.
Co do Panerai i marketingu to ich szanuje i się zawsze interesuje ich nowościami, ale już bym nie kupił obecnych pamów, wintydż to co innego ale zarazem stać się właścicielem takiego to już czysta abstrakcja. Te wintydże były o wiele bardziej zaawansowane konstrukcyjnie i o wiele ładniejsze. Sama budowa tarczy w tych obecnych podstawowych modelach nie dorasta do pięt tym z 3częściową konstrukcją.
Cytat: |
Ram, zegarmistrz Ci chyba powinien przerobić?
A jak nie, to można pokombinować z przedłużką/redukcją |
Czytałem już o tym i wiem ze się da ale tak tylko biadole o niekompatybilności
Z tym przerabianiem to też nie jest taka łatwa sprawa, bo trzebaby było rozhartować i nagwintować z 1.5 na 1.2mm no i potem znowu zahartować. A jak pójdzie coś nie tak z obróbką cieplną to mi się wałek ukręci w koronce.
A z tą przedłużką to też tak nie ma z 1.5 na 1.2 i tez nie ma tam za dużo miejsca, ale ponoć się da, tylko to wszystko trzeba zlecic odpowiednim fachowcom, bo takich wałków nie ma na pęczki.
Cytat: |
Kiedyś dostawałem dreszczy przy tematach okołopanerajowych, teraz Panerai to dla mnie marketingowa ściema. Zawsze doceniałem precyzję i smak wyrobów Rama, i to się nie zmieniło.zardz PS1. Cortebert 6xx, skąd masz to cudo, bo jest to okaz chyba trudny do zdobycia, PS2. pozwolę sobie w imieniu dojczeFazi'ego: ...schwimmer,... schwimmer,... schwimmer |
dzięki zardz corteberta 616 jeszcze nie mam no ale gdyby nie ten wałek to już bym się rozglądał. Od czasu do czasu pojawiają się na ebayu.
Co do Panerai i marketingu to ich szanuje i się zawsze interesuje ich nowościami, ale już bym nie kupił obecnych pamów, wintydż to co innego ale zarazem stać się właścicielem takiego to już czysta abstrakcja. Te wintydże były o wiele bardziej zaawansowane konstrukcyjnie i o wiele ładniejsze. Sama budowa tarczy w tych obecnych podstawowych modelach nie dorasta do pięt tym z 3częściową konstrukcją.
:
W razie W, to majster powinien cały wałek dorobić....
:
Zanim jednak Kampfshwimmer stał się Kampfshwimmerem to przechodził przez różne metamorfozy. Takie tam zdjecia zdjecia archiwalne
:
Ładnie to wszystko polutowałeś
:
Odpowiedz do tematu
Czemu na jednych fotkach masz koronkę z 2533 a na drugich z 3646?
To od Adriana czy River'a?
To od Adriana czy River'a?