Czy zegarek, który wyszedł cały z właścicielem z takiego salonu po ok. 15 minutowym pobycie:
można uznać za zalegalizowany?
Opcja druga: idziemy z kolegą/wspólnikiem do, choćby wyżej pokazanego, salonu, prosimy uprzejmie o pokazanie jakiegoś zegarka z oferty, podczas przymiarki dajemy do potrzymania sprzedawcy swój zegarek (który chcemy zalegalizować), przymierzamy pokazywany nam zegarek, dziękujemy, odbieramy z rąk sprzedawcy nasz. Kolega/wspólnik ukradkiem robi dokumentację fotograficzną całego procesu. Nasz legalizowany zegarek był w rękach sprzedawcy, który posiada stosowne certyfikaty, pudła i zawieszki, by sprzedawać PRAWDZIWE ZEGARKI, a nie podrupki. Nasz zegarek wyszedł z jego rąk i mamy na to dowody w postaci foto. I w ten oto, prosty, sposób, nasz łocz staje się koszerną słiskłalitą...
Odpowiedz do tematu
:
:
A ja tam mam rotomat i wszystkie podróbkarze mogą mi naskoczyć
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
:
A sejf masz? Bez sejfu to rotomat możesz sobie wsadzić "już wiesz gdzie"
Rotomat bez sejfu to nie rotomat - to bączek, lub świstaśny kręciołek
bow napisał/a: |
A ja tam mam rotomat i wszystkie podróbkarze mogą mi naskoczyć |
A sejf masz? Bez sejfu to rotomat możesz sobie wsadzić "już wiesz gdzie"
Rotomat bez sejfu to nie rotomat - to bączek, lub świstaśny kręciołek
:
Sejf, a raczej szafę opancerzoną też mam!!!
A co...
A co...
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
:
Szafa się nie liczy, to taki ersatz sejfu, czyli podrupka ..
:
hehehe - mam komplet sejf i rotomat - oba w domu a nie tak jak niektórzy kumotrzy (mówię o tych co mają sejfy/kasy pazerne w firmie!)
czyli wszystkie moje zegarki mogę sobie sam legalizować!!!
czyli wszystkie moje zegarki mogę sobie sam legalizować!!!
:
A ja mam rotomat "hand-made".
:
Takiego rotomatu co by Ci dogodził to chyba jeszcze nie wymyślono : P
Svedos napisał/a: |
Kutwa rotomatu nie mam |
Takiego rotomatu co by Ci dogodził to chyba jeszcze nie wymyślono : P
"Muzyka – po milczeniu – najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)
:
Sylwkowi zostają robótki ręczne a przy tej ilości zegarków to trzeba chyba i klona zatrudnić
:
Oczywicie że wymyślono
Na własne oczy widziałem
W zakładach Wostoka w Czystopolu ...
pisar napisał/a: | ||
Takiego rotomatu co by Ci dogodził to chyba jeszcze nie wymyślono : P |
Oczywicie że wymyślono
Na własne oczy widziałem
W zakładach Wostoka w Czystopolu ...
:
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2010-10-13, 14:11, w całości zmieniany 1 raz
Eeee tam, z dziesięć takich by sprawę załatwiło ...
Albo swoją podrupkę
wahin napisał/a: |
.... przy tej ilości zegarków to trzeba chyba i klona zatrudnić |
Albo swoją podrupkę
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2010-10-13, 14:11, w całości zmieniany 1 raz
:
Też nie nie mam rotomatu ale umiem baterie wymienić miszczowsko i to Renate swiss made aaaa i co zatkało kakałoo
:
Ostatnio zmieniony przez Zinajda 2010-10-13, 15:04, w całości zmieniany 2 razy
Nie ogarniam już tego tematu i nie wiem czy ktoś już wspomniał o tak istotnym elemencie zegarka jak nazwa (plus logo). Nazwa najlepiej powinna być dwuelementowa z włoska lub z angielska np. Donaldo Tuschino, Catchin & Sky, a jeśli już jednoelementowa to z niemiecka długo i z jakimis literkami (np. RRP Katzenraucher). Do tego obowiązkowe literki WR i cyferki (powyżej 30 się nie liczą). Może też być wytwornie francuska np. Train Doupont au Trottoir
Ostatnio zmieniony przez Zinajda 2010-10-13, 15:04, w całości zmieniany 2 razy
Tak wyglądała Zina aka Zinajda.
:
No i ulubiony mój element zegarka...prestiż.
Jak zaczynałem czytać o zegarkach to początkowo myślałem, że sobie ludzie na kizi robią zwyczajnie jaja z tym prestiżem i że lecą regularne wkręty dla nowo pytających...bo co takiego przysłowiowego Zbyszka co chce zegarek interesuje w dziale "co wybrać" argument prestiżu ??
Jak zaczynałem czytać o zegarkach to początkowo myślałem, że sobie ludzie na kizi robią zwyczajnie jaja z tym prestiżem i że lecą regularne wkręty dla nowo pytających...bo co takiego przysłowiowego Zbyszka co chce zegarek interesuje w dziale "co wybrać" argument prestiżu ??
"Muzyka – po milczeniu – najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)
:
Odpowiedz do tematu
Zinajda - ale żeby tak or razu Katzenraucher ... ... No mniej litość chłopie ...
Można bardziej latowo, na przykład Einarmgeschwindigkeitdurchmesserzeiger ... Oczywiście "der" ... Der Einarmgeschwindigkeitdurchmesserzeiger.
Można bardziej latowo, na przykład Einarmgeschwindigkeitdurchmesserzeiger ... Oczywiście "der" ... Der Einarmgeschwindigkeitdurchmesserzeiger.