Zdjęcia z wystawy ruskich
Odpowiedz do tematu

:
W sumie zerknąłem teraz jeszcze na numer na kopercie - prawdopodobnie 02843 (ew. 02343 lub 02943). To by potwierdzało teorię o produkcji w rejonie minimum 3000szt (z uwzglednieniem prototypów). Numer koperty jest zbliżony do numeru werku - powstały więc zapewne w zbliżonym czasie na potrzeby produkcji tej samej partii tego modelu (koperta choc podobna jest inna niz w złotych de luxe 23j wiec składak odpada). Drobna różnica w numerku może być wynikiem składanie czesci wyjmowanych z pudełka jak leci - bez pasowania numerów. Zero z przodu nr. koperty sugeruje natomiast, że planowano produkcje dużo wiekszej liczby tych kopert - z góry zaplanowano mozliwość numerowania do 100.000.
Numeracja werku pozwala bez zmian rozmiaru czcionki imodyfikacji numeratora dojechać do 10 milionów - więc planowano naklepać ich sporo i (biorąc pod uwagę róznicę przewidzianych pozycji w nr.) musieli mysleć o odmianie w innej kopercie (lub wrecz produkowali - vide w/w katalog). A, że zegarek sie nie do konca udał to... mam teraz o czym marzyć (może lekko nudząc kolegów z forum) i czym się zachwycać :P

Ostatnio zmieniony przez voli 2010-08-18, 23:53, w całości zmieniany 1 raz
:
Mnie najbardziej załamuje fakt, że kilka lat temu mogłem taki kupić, ale wtedy jeszcze niespecjalnie wiedziałem o co "kaman", więc jak mi zegarmistrz powiedział "eee, panie, werk gówniany, pukniesz pan w stół i po zegarku!" - to sobie odpuściłem, bo po co mi zegarek który się zaraz zepsuje :evil:

:
Wujku ALAMO szkoda że nie zakupiłeś tego Poljota.
A ja znalazłem trzeciego 2200

A tu paszport jakiegoś 2200 :twisted:

:
Szymek napisał/a:
Wujku ALAMO szkoda że nie zakupiłeś tego Poljota.
A ja znalazłem trzeciego 2200

Szymek, w swojej szufladzie znalazłeś? :wink: :grin: Fajnie byłoby mieć taki unikat.

:
Szymek dzięki za pokazanie :)
Tomku - już chciałem korumpować Szymka, ale niestety własciciel chwali sie nim tu: http://forum.watch.ru/showthread.php?t=29557

:
Niestety to nie mój Paljot , ale chciałbym mieć takiego :evil:
Ogólnie to z wystawy oprócz Vintage Sovietów podoba mi się taka Raketa

:
Tu jest wstawka z w/w katalogu na rok 1972 :)

:

Dzisiaj takiego kupiłem na Allegro.Całe 32 PLN :evil: :wink:

:
Tylko, że to maluszek :)
Też go oglądałem na allegro, ale w zeszłym tygodniu udało mi się kupić w lepszym stanie na bazarku.

spartasongo
[Usunięty]
:
http://pasha-watches.ya.r...ki.xml#y5__id32 (te zegarki powalają na kolana)
http://www.ussr-watches.ru/collection.shtml
w ramach podziwiania kolekcji... idzie dostać oczopląsu...

Ostatnio zmieniony przez spartasongo 2010-08-21, 11:43, w całości zmieniany 1 raz
:
Piękne zbiory - choć jeden już był linkowany :)

:
To już nie jest kolekcja tylko zbiory muzealne :shock:

:
Nie miałbym nic przeciwko zostaniu kustoszem takiego zbioru :mrgreen:

...all we do is eliminate our future with the things we do today.
Money is our incentive now so that makes it okay.
spartasongo
[Usunięty]
:
Zegarki jak z bajki ;-) a rzeczywiście to trochę wygląda jak muzeum, strach pomyśleć ile to jest wszystko warte (strona pasha), dużo złotych praktycznie idealnych zegarków

:
To nie ten super płaski poljot jest na tej aukcji KLIK

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum