A to?
http://www.youtube.com/watch?v=07i1NECLq0Y
Chcę mieć !
Odpowiedz do tematu
:
:
7- dniowej rezerwy to chyba tam nie ma
zlomiarz napisał/a: |
A to?
http://www.youtube.com/watch?v=07i1NECLq0Y Chcę mieć ! |
7- dniowej rezerwy to chyba tam nie ma
"Mądremu wystarczą dwa słowa, a głupiemu - to i referatu mało" (pisarz Sofronow).
:
Daj sobie z nim spokój , to taka Orkina, czy Herc w skórze Parnisa, lepiej kup jakiegoś pilota wtej kopercie , ale na werku ST 25.
: Kniec zabawy?
Ostatnio przy próbie nakręcenia mojego ulubionego (i jedynego zegarka spotkała mnie bardzo przykra niespodzianka
Wygląda na to, że pękło ta wewnętrzna część koronki. Zegarek chodzi ale nie mogę go nakręcić. Dziwna sprawa, ponieważ koronka chodziła mi zawsze płynnie i bez dużego oporu.
Można coś z tym zrobić czy to już koniec zegarka?
Wygląda na to, że pękło ta wewnętrzna część koronki. Zegarek chodzi ale nie mogę go nakręcić. Dziwna sprawa, ponieważ koronka chodziła mi zawsze płynnie i bez dużego oporu.
Można coś z tym zrobić czy to już koniec zegarka?
:
Jeśli w tej części która wchodzi w werk została odrobina gwintu można zastosować przedłużkę do wałków i będzie po kłopocie, jeśli nie to tylko nowy wałek.
:
Dzięki za info.
Rozumiem, że nowy wałek = nowa koronka i w tym wypadku trzeba by szukać w majfrendów?
A jeśli okaże się, że wystarczy użyć przedłużki to u zegarmistrza powinienem bez problemu naprawić?
Rozumiem, że nowy wałek = nowa koronka i w tym wypadku trzeba by szukać w majfrendów?
A jeśli okaże się, że wystarczy użyć przedłużki to u zegarmistrza powinienem bez problemu naprawić?
:
tylko nowy wałek który wkręcisz w tą koronkę , wałek to od majfrendów zamów .
Zegarmistrz złoży ci to wszytko i będzie ok
Zegarmistrz złoży ci to wszytko i będzie ok
:
W temacie werków w parnisach - w opisach manbushijie podaje takie numerki:
sea-gull 2530
sea-gull 2551
sea-gull 2542
sea-gull 2555
Gubię się w tym. Czy to wszystko są werki ST 25 tylko chodzi i to czy i gdzie ma sekundnik i power reserve czy są jakieś inne znaczące różnice?
Svedos napisał/a: |
Daj sobie z nim spokój , to taka Orkina, czy Herc w skórze Parnisa, lepiej kup jakiegoś pilota wtej kopercie , ale na werku ST 25. |
W temacie werków w parnisach - w opisach manbushijie podaje takie numerki:
sea-gull 2530
sea-gull 2551
sea-gull 2542
sea-gull 2555
Gubię się w tym. Czy to wszystko są werki ST 25 tylko chodzi i to czy i gdzie ma sekundnik i power reserve czy są jakieś inne znaczące różnice?
:
grazie
znów człowiek trochę mądrzejszy....
znów człowiek trochę mądrzejszy....
:
mam taką samą usterkę co GrzesB i problem.. bo gdzie zamówić wałek naciągu do Portugalca skoro Gong Wei ku mojemu zdziwieniu odpisał "No,I have no winding stem"
:
Panowie istnieje coś takiego jak przedłużki do wałków do ST 25 pasuje o ile dobrze pamiętam rozmiar 0.9 mm, za ich pomocą można naprawić nie jeden urwany wałek, warunek musi pozostać minimalna część gwintu w naprawianym wałku.
Proponuję także napisać do Jacksona
Proponuję także napisać do Jacksona
:
to Michael żyje?
poszukam jeszcze u innych sprzedawców całego wałka bo boje się, że mufka taka nie złapie tych kilku zwoi gwinciku..
Dzięki za szybką radę
poszukam jeszcze u innych sprzedawców całego wałka bo boje się, że mufka taka nie złapie tych kilku zwoi gwinciku..
Dzięki za szybką radę
:
Wystarczy dosłownie 2-3 zwoje i dobry klej, ja tak naprawiałem wałki z dobrym skutkiem.
Odrobina kleju na pozostałość gwintu i mocna za pomocą szczypiec skręcić pozostałość wałka z przedłużką, potem dociąć tak otrzymany wałek na odpowiednią długość i po kłopocie.
Odrobina kleju na pozostałość gwintu i mocna za pomocą szczypiec skręcić pozostałość wałka z przedłużką, potem dociąć tak otrzymany wałek na odpowiednią długość i po kłopocie.
:
Odpowiedz do tematu
napisałem do Jackosona, jeśli nie będzie miał wałka albo będzie jakiś problem to wtedy postaram się dosztukować go tą przedłużką.. opis tej operacji zabrzmiał dla mnie jak wyzwanie