odrobina de lux susu
Odpowiedz do tematu

:
quest tarcze myłeś czy takie były?

Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
:
Takie były :mrgreen: majster jedynie wymienił szkiełka

[ Dodano: 2012-02-06, 19:57 ]
Svedos napisał/a:
A ja mam Orbitę :razz: :mrgreen:

Twoja się nie liczy - jakaś potrubka :razz:

Ps. Wyrzuć ją do ßmieci - tylko wcześniej napisz na pw adres śmietnika

Zawodowcy są przewidywalni - strzeż się amatorów...
:
quest napisał/a:
Takie były :mrgreen: majster jedynie wymienił szkiełka

[ Dodano: 2012-02-06, 19:57 ]
Svedos napisał/a:
A ja mam Orbitę :razz: :mrgreen:

Twoja się nie liczy - jakaś potrubka :razz:

Ps. Wyrzuć ją do ßmieci - tylko wcześniej napisz na pw adres śmietnika

Hyyyyyyyy chciałbyś :mrgreen:

:
A co ci szkodzi? Wytytpuj jakiś okoliczny, od dawna nie sprzątany.
Zegarka oczywiście nie wyrzucaj :twisted: :twisted: :twisted:

Gboo.

:
Gboo. Jak zawsze w formie :mrgreen:

Zapraszam na bloga z kolekcją moich starych zegarków.
www.mechanicznezegarki.pl lub www.starezegarki.blogspot.com
:
voli napisał/a:
Sylwek jest jedynym posiadaczem Orbity na forum (ekhem... najprawdopodobniej już niedługo - ale o tym cicho sza puki co :mrgreen: ) i to mu się chwali.
Imho koperta jest stalowa, wostokowa - jednak jest szansa, ze taka wyszła z fabryki - (imho małata szansa, ale jest) - okolicznościowe, stalowe i wersje eksportowe miały casami koperty mieszane między fabrykami.

Też mam i się nie chwalę :mrgreen:
Tarcza w trochę gorszym stanie niz ta od Svedosa, koperta stalowa.
Co do tych Orbit to wydaje mi się że są bardzo rzadko spotykane. Spotkałem już parę Kosmosów na aukcjach ale Orbity jeszcze nie widziałem.
W sobotę wrzucę zdjęcie.

Pozdrawiam
Kris

Moja kolekcja!
:
Kris napisał/a:
voli napisał/a:
Sylwek jest jedynym posiadaczem Orbity na forum (ekhem... najprawdopodobniej już niedługo - ale o tym cicho sza puki co :mrgreen: ) i to mu się chwali.
Imho koperta jest stalowa, wostokowa - jednak jest szansa, ze taka wyszła z fabryki - (imho małata szansa, ale jest) - okolicznościowe, stalowe i wersje eksportowe miały casami koperty mieszane między fabrykami.

Też mam i się nie chwalę :mrgreen:
Tarcza w trochę gorszym stanie niz ta od Svedosa, koperta stalowa.
Co do tych Orbit to wydaje mi się że są bardzo rzadko spotykane. Spotkałem już parę Kosmosów na aukcjach ale Orbity jeszcze nie widziałem.
W sobotę wrzucę zdjęcie.

To dobrze wiedzieć, że stalowe koperty od Wostoka pasują do deluksiaków automatów, ale wczoraj zrobiłem próby i te stalowe koperty też pasują:

Uploaded with ImageShack.us
Tylko dekiel, pierścień trzeba mieć od deluxa automatu. Wczoraj zrobiłem próby tak na szybko, ale idzie do mnie dawca i jak się poskłada to pokażę jak wyszło.

Ostatnio zmieniony przez Aronus 2012-02-08, 08:45, w całości zmieniany 3 razy
:
Zrobiłem zdjęcia dzisiaj mojej Orbicie.
Stan tarczy jak na foto, nie jest idealna ale ważne że jest.

Koperta stalowa - zdjęcie od tyłu.

Pozdrawiam
Kris

Moja kolekcja!
:
Też czarowana, ale i tak bardzo bardzo zazdroszę i gratuluję :)

:
voli napisał/a:
Też czarowana, ale i tak bardzo bardzo zazdroszę i gratuluję :)

Też myślę, że czarowana, bo jakby była w orginale koperta w nierdzewce to na deklu by się nie chwalili, że tylko dekiel w nierdzewce. No, ale z drugiej strony to już druga orbita w nierdzewce więc coś w tym może być. Ja tam ogólnie wolę nawet nierdzewne koperty niż pozłacane :!:

:
Jak by była opcja to i sama tarczę bym kupił :P Druga sprawa, ze resztę orbity juz mam (tzn. koperta i przyległości).

:
Lepsza tak Orbita niż żadna :grin: Gratulacje :wink:

Zapraszam na bloga z kolekcją moich starych zegarków.
www.mechanicznezegarki.pl lub www.starezegarki.blogspot.com
:
voli napisał/a:
Jak by była opcja to i sama tarczę bym kupił :P Druga sprawa, ze resztę orbity juz mam (tzn. koperta i przyległości).

Z dekielkiem?Bo ponoć były też zakręcane?

Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
:
O ile wiem orbita to początki "de luxe" więc podobnie jak kosmos winna miec kopertę z uszczelnianym zaciskanym deklem.

:
Orbita wróciła wreszcie do właściwego sobie miejsca, czyli do właściwej koperty.
Koperta złocona i wciskany dekiel, czyli tak jak powinno być.

Pozdrawiam
Kris

Moja kolekcja!
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum