Odpowiedz do tematu
:
Za pół ceny rozważę...
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
:
Cała ta linia GPS jest mega miałbym problem który kolor wybrać:
http://www.casio-intl.com/asia-mea/en/wat/oceanus/
http://www.casio-intl.com/asia-mea/en/wat/oceanus/
:
A ja nie
OCW-G1100C-7A
Cichy napisał/a: |
Cała ta linia GPS jest mega miałbym problem który kolor wybrać:
http://www.casio-intl.com/asia-mea/en/wat/oceanus/ |
A ja nie
OCW-G1100C-7A
World Wide Watches
:
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
:
Wujas
Łapiesz te wszystkie funkcje w nim, a i wzrok trzeba mieć sokoli....
Łapiesz te wszystkie funkcje w nim, a i wzrok trzeba mieć sokoli....
Z punktu widzenia Drogi Mlecznej, wszyscy jesteśmy ze wsi.
:
Fazi, Witam
Jestem od wczoraj posiadaczem oceanusa ocw t100 kupionego w Japonii.
Mam z nim problemik. Mianowicie ustawiony jest czas z Tokio. Próbowałem ustawiać czas po miastach i było ok ale sekundnik nie chodził ( poza tym godzina wskazywała prawidłowo ). Po naciśnięciu lewego dolnego przycisku wrócił Japoński czas.
Możesz mi podpowiedzieć w jaki sposób "zapamiętać nasz czas ? Chyba, że nastąpi to automatycznie (jakoś się zsynchronizuje sam). Jak próbowałem szukać sygnału (lewym górnym to sekundnik wskazuje N czyli jak sie domyślam nie łapie sygnału).
Prosze o pomoc niestety mam instrukcje tylko Japońską znalazłem co prawda po angielsku ale nie doczytałem jak zapamiętać nasza strefe czasową.
Z góry dzięki za pomoc
[ Dodano: 2018-05-11, 21:00 ]
Oczywiście prosze o pomoc każdego kto zna się na obsłudze OCW T100. Najlepiej mailowo lub tu na forum
Z góry dzięki za życzliwość.
Jestem od wczoraj posiadaczem oceanusa ocw t100 kupionego w Japonii.
Mam z nim problemik. Mianowicie ustawiony jest czas z Tokio. Próbowałem ustawiać czas po miastach i było ok ale sekundnik nie chodził ( poza tym godzina wskazywała prawidłowo ). Po naciśnięciu lewego dolnego przycisku wrócił Japoński czas.
Możesz mi podpowiedzieć w jaki sposób "zapamiętać nasz czas ? Chyba, że nastąpi to automatycznie (jakoś się zsynchronizuje sam). Jak próbowałem szukać sygnału (lewym górnym to sekundnik wskazuje N czyli jak sie domyślam nie łapie sygnału).
Prosze o pomoc niestety mam instrukcje tylko Japońską znalazłem co prawda po angielsku ale nie doczytałem jak zapamiętać nasza strefe czasową.
Z góry dzięki za pomoc
[ Dodano: 2018-05-11, 21:00 ]
Oczywiście prosze o pomoc każdego kto zna się na obsłudze OCW T100. Najlepiej mailowo lub tu na forum
Z góry dzięki za życzliwość.
Marcin
:
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
:
Ostatnio zmieniony przez Fazi 2018-05-12, 18:22, w całości zmieniany 1 raz
Invictus:
1. Wciskasz raz lewy dolny przycisk - sekundnik zatrzyma się wtedy na aktualnie ustawionym mieście (strefie czasowej), trzyliterowe symbole na zewnętrznym ringu koperty
2. Jeżeli nie jest to Paryż (PAR), to musisz prawym dolnym przyciskiem doprowadzić sekundnik na ten symbol.
3. Albo:
a) jeżeli jesteś cierpliwy - pozostawiasz zegarek w pozycji „na baczność” w miejscu bez jakichś możliwych zakłóceń sygnału (u mnie jest to zachodnia strona domu, okno, ale już nie to co do zeszłego roku, bo wystawiona wtedy pergola działa blokująco i muszę znosić radiowce piętro niżej, żeby się zsynchronizowały ) i czekasz do rana na synchronizację (ta dokonuje się w nocy - od drugiej do piątej), a zsynchronizowanie (sekundnik na YES/NO) sprawdza się naciskając krótko lewy górny przycisk,
b) jeżeli nie jesteś cierpliwy - synchronizujesz ręcznie, ale jak, to już sobie doczytasz w instrukcji (też lewy górny przycisk służy do tego...).
.
.
.
...daj znać, czy Ci się udało, bo nie wiem, czy dość jasno to opisałem
.
.
....Edit:
Jeszcze musisz zapisać PAR jako podstawowy (naciskając przez dwie sekundy prawy górny przycisk).
Dopiero wtedy synchronizacja nocna zadziała - sorry
1. Wciskasz raz lewy dolny przycisk - sekundnik zatrzyma się wtedy na aktualnie ustawionym mieście (strefie czasowej), trzyliterowe symbole na zewnętrznym ringu koperty
2. Jeżeli nie jest to Paryż (PAR), to musisz prawym dolnym przyciskiem doprowadzić sekundnik na ten symbol.
3. Albo:
a) jeżeli jesteś cierpliwy - pozostawiasz zegarek w pozycji „na baczność” w miejscu bez jakichś możliwych zakłóceń sygnału (u mnie jest to zachodnia strona domu, okno, ale już nie to co do zeszłego roku, bo wystawiona wtedy pergola działa blokująco i muszę znosić radiowce piętro niżej, żeby się zsynchronizowały ) i czekasz do rana na synchronizację (ta dokonuje się w nocy - od drugiej do piątej), a zsynchronizowanie (sekundnik na YES/NO) sprawdza się naciskając krótko lewy górny przycisk,
b) jeżeli nie jesteś cierpliwy - synchronizujesz ręcznie, ale jak, to już sobie doczytasz w instrukcji (też lewy górny przycisk służy do tego...).
.
.
.
...daj znać, czy Ci się udało, bo nie wiem, czy dość jasno to opisałem
.
.
....Edit:
Jeszcze musisz zapisać PAR jako podstawowy (naciskając przez dwie sekundy prawy górny przycisk).
Dopiero wtedy synchronizacja nocna zadziała - sorry
Ostatnio zmieniony przez Fazi 2018-05-12, 18:22, w całości zmieniany 1 raz
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...
:
Dzieki bardzo kolego Paryż zapisany zegareczek śmiga. Teraz będzie sam się ustawiał/korygował z godziną na bieząco i jak zmieni sie czas na zimowy ?
Jeżeli tak to super i teraz dopiero w pełni mogę sie cieszyć tym cudeńkiem.
Jeszcze raz duże dzięki za pomoc
Jeżeli tak to super i teraz dopiero w pełni mogę sie cieszyć tym cudeńkiem.
Jeszcze raz duże dzięki za pomoc
Marcin
:
Ostatnio zmieniony przez machlo 2019-05-12, 23:38, w całości zmieniany 1 raz
Taki nowy kazik (OCW-S5000). Wymiary robią wrażenie: 48.8 x 42.3 x 9.5 mm
Ostatnio zmieniony przez machlo 2019-05-12, 23:38, w całości zmieniany 1 raz
:
Aż się boję sprawdzić ile, ale podejrzewam że 4 tysiące Prezydentów..
A wristwatch plays a very important role for a true gentleman. As he lifts the watch in front of his face to apparently check the time - he can also surreptitiously use his other hand to make sure his fly zip is closed.
:
MSRP: 170k-180k JPY, a w praktyce pewnie z 20% taniej.
:
machlo,
Super ten ocek!
Super ten ocek!
"It Is Possible To Commit No Errors And Still Lose."
:
Odpowiedz do tematu
Nie wiem tylko co sądzić o tej bransie, wygląda jak Vacheron Constantin z lat 90 poprzedniego wieku.. Jakby sie pojawil w Od Czasu do Czasu to chętnie sprawdzę osobiście
A wristwatch plays a very important role for a true gentleman. As he lifts the watch in front of his face to apparently check the time - he can also surreptitiously use his other hand to make sure his fly zip is closed.